Milyen kutyafajtát javasoltok?
Közepes vagy annál kisebb termetű (kb yorkinál nagyobb, de labradornál kisebb). Rövid vagy félhosszú szőrű. Nagyon fontos, hogy alapvetően legyen barátságos az idegenekkel és türelmes az egészen kicsi gyerekekkel is. Főleg ezért nem merek menhelyi kutyával próbálkozni.
Mozgásigényből nem tudom, hogy mi a sok, mi a kevés, de reggel egy óra és délután két óra séta és játék legyen neki elég. Emellet szabad kijárása van egy kb 150 négyzetméteres kertbe.
Sajnos a környéken se iskola, se agiliti pálya nincs :(
Otthon dolgozok, úgyhogy egyedül hagyva nem nagyon lenne.
Étrendnek B.A.R.F-ot gondoltam, esetleg külön főznék neki.
Eddig angol buldogon gondolkodtam, illetve kinézetre tetszenek a közép schnauzerek is, bár ez utóbbiról nem sokat tudok. De nyitott vagyok más fajtákra is.
szóval ezt tudnám biztosítani, remélem tudtok segíteni.
Egyébként (még az utolsó hozzászólónál maradva):
azt mondtam, hogy nem rossz választás a (pembroke és cardigan) welsh corgi (igaz néminemű agresszivitás, csipkelődős hajlam megmaradt bennük, s mivel terelőkutyák, eléggé aktívak, pörgősek), de a goldi is jó, csak hosszabb szőrű, viszont kedves, barátságos, kitűnő családi kutya, csak éppen pocsék házörző, és sokan szaporítják. Basenji-t én sem ismerem, de valahogy nem éppen egy első osztályú családi kutya jut eszembe róla, de én nem tudom (csak annyit tudok róla, hogy kis termetű, barna-fehér, rövidszőrű kutya...talán japán fajta?). Dobermannt viszont eszedbe ne jusson venni, kérdező! Kőkemény munkakutya, erős kezet, tapasztalt, határozott embert, és nem kezdő kutyást igényel. Az mondjuk igaz, hogy a dobi általában szereti a gyerekeket, és óvja-védi őket....de ezt a fajtát meg sem említettük, töröld csak ki az emlékezetedből!
Nanana, (CFeribá), ne dumáljunk marhaságokat! A természet valóban nagyban egyedfüggő, de az, hogy milyen fajtát választunk, az nagyon nem mindegy. Pl. ezen az alapon bátran vehetünk panellakásba komondort, kertes házba kint tartva yorkit, öregkorunkban egy örökmozgó border colliet, sportos életmódunkhoz pedig nyugodtan választhatunk szent bernáthegyit, ha családunk van akkor pedig cane corsót, és első kuyának is vígan beszerezhetünk egy argentin dogot. Igenis, hogy figyelembe kell venni egy fajta külső-belső adottságait, még ha egyedenként lehetnek is eltérések, azért kétlem, hogy egy angol bulldog annyira kirí a fajtatársai közül 8mert annyira aktív), hogy netalán még agility versenyeket is nyer. Ekkora eltérés egy fajtán belül egyed és egyd között nem fordulhat elő.
Az azonban való igaz, hogy fel kell készülni alaposan a kutya érkezésére!
08:38-as: én eddig csak viszonylag nehezen kezelhető argentin dogokkal találkoztam (nem mintha sok jött volna szembe az utcán :D ), és még mindig nem hiszem, hogy annyira ideális lenne első kutyának, de biztos nem vészes akkor azért annyira...ha te mondod.
CFeribá: te még mindig nem érted, mi a lényege annak amit mondok...na mindegy is. A videókat meg láttam már egy csomószor, mégsem változott a véleményem. A fajta akkor is meghatározza nagyjából, hogy milyenek az egyedei, mégha lehetnek is kisebb-nagyobb eltérések, ezt elismerem, ezen eszem ágában sincs vitatkozni.
Amúgy próbálnál meg manapság yorkshire terriert kint tartani hóban-fagyban télen is...ma már nem azok a kutyák, akik régen voltak, egyrészt, mert minden fajta változik valamennyit az évek, évtizedek, évszázadok során, sokak nem is alkalmasak már egyáltalán arra a célra, amire kitenyésztették őket. A másik része pedig a szaporítóknak köszönhető, akik teljesen elrontották a yorkikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!