Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi ez a nagy kutyainvázió?

Mi ez a nagy kutyainvázió?

Figyelt kérdés

Naponta több kóborkutyával futok össze, lassan már nem merek kimenni a kutyáimmal, meg nélkülük se, mert nem tudhatom, hogy nem veszélyesek-e.

Remélem, nem a 2012-es világvége hívők műve ez, akik esetleg kirakták az állataikat azzal, hogy úgyis mindennek vége!!! Mert ez jutott hirtelen eszembe.

És mit lehet tenni, ilyenkor be kell jelenteni valahol? Mert én megfogni nem merem őket! Sajnálom is őket, de tartok is tőlük. De otthagyni őket se túl jó érzés, biztos nagyon fáznak és éheznek.

Mindez Budapesten van. Nem tudom, máshol is van ez a jelenség, vagy csak itt nálunk?

2012. dec. 27. 11:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
70%
Az összes menhely alapjáraton is 200% fölött működik. Mostanában így, hogy ennyire nagyon megnőtt a kidobott kutyák száma, már szinte semmi esély nincs menhelyi befogadásra. És ideiglenes befogadót is nagyon nehéz találni még egy kutyának is, nem hogy több ezernek. Ha egy kutya hordoz bizonyos fajtajellegeket, akkor még van esély, hogy a fajtamentők felkarolják.
2012. dec. 27. 15:10
 12/20 anonim ***** válasza:
Az egyik ok alehet a chipezés, ami csak aq gazdát minősíti. Másrészt amikor bejön a hideg mindig közelebb húzódnak, ilyenkor sokan elkezdenek kaját kirakni nekik amitől még több odaszokik.
2012. dec. 28. 00:30
 13/20 anonim ***** válasza:
54%
Nekem 2 saját kutya mellett van egy ideiglenesem, immár 1 éve... Nehezen találni ideigleneseket, mert sokan így járnak, hogy durván fogalmazzak, a nyakunkon marad... Sajnáltam szegény kis jószágot, és tudom, ő már itt marad, pedig már nagyon megterhelő a 3 kutya, mégsem engedném szélnek egyiket sem.
2012. dec. 28. 08:51
 14/20 A kérdező kommentje:
De akkor nem lehet semmit se tenni? Ráadásul a helyzet még romolhat, ha tényleg a chip miatt van, akkor elsejétől, hogy már büntetések is járnak, még többen ki fogják rakni a kutyájukat, meg sokan tavasszal oltatják, amit már csak chippel lehet, úgyhogy az esedékes oltás előtt rakják majd ki azok, akik csak akkor szembesülnek ezzel, tehát pár hónapon belül megsokszorozódhat a számuk.
2012. dec. 28. 11:27
 15/20 anonim ***** válasza:
13. vagyok. Nálunk annyira sok a kutya az utcán, hogy már fel sem fog tűnni, hogy csapódik hozzájuk pár. Én falun lakom, eddig sem közlekedtem gyalog, ezután még annyira sem fogok... Itt a polg.hiv-ban lehet bejelenteni a kóbor kutyákat, és rendszeresen azt a választ kapom, hogy nincs pénz "sintért" hívni, mert baromira sokba kerül, ha elviszik a kóbor jószágokat. És hiába tudom, hogy ez vagy az a kutya kié, bizonyítani lehetetlen, mert erre szerintem 10 alatt van az eddig chipeltetett kutyák száma. Megkérdeztem, hogy elsejétől akkor majd bünti lesz? Azt mondták, nem eszik olyan forrón, senki nem fogja (nálunk legalábbis) vizsgálni egyenlőre, hogy van-e chip. Mi ilyen szépen állunk. Hívhatok "sintért", ha kifizetem (egyszeri kiszállási költség + tizenezer forint kutyánként.) Így nem viszem az enyéimet sétálni, a gyerekeimet meg nem engedem az utcára. Bár eddig még senkit nem támadtak meg a kóbor kutyák, de jobb vigyázni.
2012. dec. 28. 12:01
 16/20 A kérdező kommentje:
Ez gáz, hogy senkit se lehet felelősségre vonni. És itt nem a büntetésekre gondolok, hanem tettekre, mert hiába büntetnék meg a gazdát valamekkora összegre, ha kiderülne, hogy ő rakta ki a kutyáját, az az összeg a kutyán már nem fog segíteni, mindenképpen az utcán marad. Gyakorlatilag addig lesznek ezek a kutyák az utcán, amíg el nem pusztulnak? Az elkövetkezendő 1-15, akár 20 évben éhező kóbor falkák fogják róni az utcákat? Kissé ijesztően hangzik. Vagy esetleg engedélyezve lesz a puskával való kilövésük. Egyik "jobb", mint a másik.
2012. dec. 28. 14:47
 17/20 anonim ***** válasza:
48%

Nem lesz semmiféle kilövés, meg kóborló falkák, hanem altatás lesz a gyepmesteri telepeken. A kutyák számára nem jó megoldás nyilván, de az emberek biztonsága az első.

Ha ez a hullám lecsengett, kevesebb ember fog kutyát tartani, akinek nem kellene, pont a chip miatt, mert azonosítható lesz a gazda, ha kidobja a kutyáját, röpködhetnek a büntetések, mindenkinek jobban át kell gondolnia, hogy vállal-e kutyát. Hosszú távon így jobb, ezt az átmeneti időszakot meg át kell vészelni valahogy...

2012. dec. 28. 15:04
 18/20 anonim ***** válasza:

ma 12:01

Nem fogja megúszni a ti önkormányzatotok sem a kötelező összeírást és a kötelező gyepmester alkalmazását.

2012. dec. 28. 15:17
 19/20 anonim ***** válasza:
Nálunk nincs sok kóbor kutya, nem a leggazdagabb környéken élek, de egy chipet mindenki hajlandó itt a kutyájára áldozni szerencsére, de ahol sok a kóbor kutya ott mi lesz petárdázáskor? még belegondolni is rossz, főleg, hogy ilyen emberek vannak ://
2012. dec. 28. 16:07
 20/20 anonim ***** válasza:
Egy csomó önkormányzat ráadásul hirdet ingyenes chipezést is, v legalábbis kedvezményeset. Aki nem tud chipre áldozni az hogy fizet ki oltást/ivartalanítást/ gyógyszert (fülgyulladásra pl. most 8ezer volt a kutyának a fülcsepp, és ez egy elég alapdolog) Épp most gondolkodtam,h a kutyám nem használt tárgyait (játékok, póráz stb...) odaadom egy menhelynek. Azt hiszem itt az ideje, ha máshogy nem is tudok segíteni:( Amúgy szerintem az is megoldás lenne, hogyha a sok szaporítót leállítanák, ténylegesen tennének ellenük vmit illetve valahogy divatba jönnének a keverékek is, mert sztem durva, h a menhelyek dugig valaki meg 100ezreket fizet egy fajtakutyáért.
2013. jan. 2. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!