Üdv mindenkinek! 6 hónapos amstaffimmal lenne baj! Kb 3 napja nagy zajtol megijedt és elszaladt 3 utcányira tölem. Azóta nagyon fél lent, remeg. Kihez, hová forduljak?
Nem növi ki. Szerintem keress egy kutyaiskolát, ahol segítenek megoldani a problémát.
Fiatal kutya még, szerintem nem lesz nehéz dolgod.
Fontos, a te hozzáállásod a dolgokhoz. Mit csinálsz, amikor a kutya megijed? Vigasztalod? Te is megijedsz a zajoktól? Már előre félsz attól, hogy meg fog ijedni?
Ne ijedj meg, és ne kezdd el babusgatni, ha fél, mert csak megerősíted benne a félelmet. Igyekezz nyugodt maradni. Próbáld meg figyelmen kívűl hagyni, ha fél.
Nálunk bevált a figyelem elterelés.
Amikor elszaladt és ahogy meg tudtam fogni,csak beakasztottam a karabinert és tétáltunk.Nem vigasztaltam.De ma este már remegett a liftben,vissza akart fordukni.
Én nem félek a zajoktol,de ha ledobnak egy petárdát váratlanul ér,jó,hogy megijedek.
Akkor suliba viszem.Van egy kiképző ismerősöm,hátha még hasznára is válik...
Persze a váratlan zajoktól én is összerezzenek, ez teljesen ösztönös.
Próbáld meg valami kellemes dologhoz kötni a sétát.
A kutyaóvoda és a suli sokat segíthet. Jó tanulást és boldog kutyás éveket!
Biztos rendben van az idegrendszere? A remegés azért elég gyanús...Honnan vetted? Mert ha bizonytalan hátterű a kutya,akkor érdemes lenne állatorvoshoz vinni ezzel.
Amúgy a félelem kezelésére az a legjobb módszer,ha figyelmen kívül hagyod. Te ne parázz,sétálj tök nyugodtan,és ügyet se vess az ő félelmére. Ne vigasztald,ne jutalmazd, egyszerűen csak sétáljatok. Ha látja,hogy Te nyugodt vagy,és nem történik semmi baj,a félelme is elmúlik,persze ha szerzett és nem idegi alapú.
Nem hiszem,hogy ideggyenge lenne,mert eddig ha 1 méterre elrobogott egy busz,kamion,nem is érdekelte....
Ettöl a csattogástol nagyon megijedt.A remegés csak egyszer volt,azóta van kedve lejönni,csak jobban figyel a zajokra lent.De ha pl kutyákkal játszik,csak a játékra figyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!