Az igaz, hogy a cane corso 1,5 éves korára keményül be és beprobálkozik?
akkor jó, mert eddig nem volt baj...
Rajong értem, már ijesztően:)egyfolytában rajtam csüng...
Ha úgy érzed, hogy a kutyád minden helyzetben irányítható, és a kapcsolatotokat, életeteket alapvetően te határozod meg, akkor te vagy a főnök. Ha a kutya kezd kicsúszni a kezeid közül, akkor gondok vannak.
Persze van ezer apróság is, amiből észre lehet venni, kisebb-nagyobb tiszteletlenségek, de ezeket elég sokáig tartana felsorolni. Keress rá a neten, fogsz találni példákat :)
Az azért nagyon nagyon ritka, hogy a kutya legyen a főnök, ahhoz túlságosan beleivódott az emberrel való együttélése során, hogy a vezér szerep egyenlő lenne a pusztulással. Mert bizony régen ha egy kutya megharapta azt, aki etette őt, vagy a családból bárkit, nem sokáig élt már szerencsétlen pára. És egy kutya sem szeret vezető lenni, ha lehet, inkább kibújnak ez alól. Szinte 100%, hogy még egy cane corso sem fogja átvenni a főnökséget. A kutya akkor a főnök, ha már semmit sem enged a gazdájának, mindenben ő irányít. Vagyis akár rátámadhat a gazdájára evéskor, nem engedi ki a kapun, mindent bevédhet, nem engedi magához közel, stb. Ha csak egyesével vannak jelen ezek, még akkor sem valószínű, hogy a kutya lett a főnök.
A gond az lehet, hogy baromira nincs tekintélye a gazdának, akkor már felállíthat a kutya is szabályokat, túl nagy a döntési jogköre. De ettől függetlenül még nem valószínű, hogy megöli a gazdit egy rossz lépésért. Ezekkel a "kutya a főnök" és "legyen mindenki alfa vezér", azért óvatosabban kellene bánni.
1,5 éves szuka!
Igazából szofogadó kutya, nem si kellene modnanom neki h hozzám, akkor is jön mert csüng rajtam szinte..:)
Csak ugye él velünk 2 goldie is eddig nem volt baj. és szeretném ha nem fordulan ellenük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!