Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen jutalomfalatokat...

Milyen jutalomfalatokat használtok? Egészségeset keresek!

Figyelt kérdés

Elég nagy mennyiségben használok, sok kutyám van, ezért sajnos 3-400 Ft/kg a felső határ...

Eddig használtam:

- baromfi párizsi (Tescos... tele szójával)

- virsli (Tescos, de olyan büdös és nyálkás, hogy soha többé...)

- Krinolin - lehet, hogy túl fűszeres...

- ha van leértékelve, szalámi... de ez is elég sós lehet...

Elég kajásak amúgy, szinte bármi jó...

Arra gondoltam, hogy itthoni tanításra használnék Acanát (megőrülnek érte), és gazdagabb ingerkörnyezetben használnám csak a fenti finom, de egészségtelen jutalomfalatokat...

Csak gondoltam, hátha van valami tuti tippetek - hentesnél mit vegyek, valami jó sajt,... (vettem egy olcsót, de az kb. az egész gumi volt, nem is értem, ember hogy eheti.)

(Amit tuti nem adok, azok az előre gyártott jutalmak... drága is, sz.r is, nem is szeretik... a kekszeseket még a legkajásabb is csak ímmel-ámmal rágja el...)

Köszönöm előre is a válaszokat!:)

2012. dec. 19. 17:15
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

A szívet én is kb. annyiba vágnám, esetleg a legnagyobbnak csak félbe...

A jutalomfalatokat pedig csak akkor kezdem csökkenteni, amikor már biztos a feladat...:)

De ezzel a mellnyesedékkel és egyebekkel már nem akkora baj, ha sokat esznek belőle...:)

2012. dec. 20. 11:36
 22/28 anonim ***** válasza:
Vicces,de én Cat Chow lazacos macskatápot használok jutifalatnak :) Nagytestű így semmi baja nincsen tőle és ennél jobban nem szeret semmit! Főleg jó így hogy nagyon kicsi szemek és így gazdaságos,sztem próbáld ki!
2012. dec. 20. 12:34
 23/28 Szilvi & Argos ***** válasza:

Akkor sorban válaszolok:

Kérdező: A tanítás során persze, kellhet a kaja. De ha nagyon rááll a kutya, az nem túl szerencsés, mert nehezen fogod tudni kivenni a kész feladatból. Klikk után persze, hogy kell kaja :) De ha már megtanult dolgot kérsz, akkor klikk sem kell. Inkább nagy simi, dicséret, JÁTÉK...és néha megerősíteni falatkával.

Milyen fajták a kutyáid?

#16.

Anyagiak miatt kutyám főleg kacsa-csirke-pulyka farhátat, nyakat, néha fejet eszik, valamint marha-sertés gégét, ritkábban kacsa szívet, zúzát, májat.

Ezt szoktam átforralni, aztán rizzsel, almával, répával, ubival, tejföllel, joghurttal, kefirrel tálalom :)

NYesedék még nagyon az állateledeleseknél sincs, illetve ott is drágállom :(

#18.

Igen, táptól hajlandóak köhögni...az enyém még a párizsitól is :D Sőt, jutifalat után ha ugatást kérek...na az nem szokott menni :)

Főleg játékot használok az engedelmesben, mert a kedve így volt a legjobb. De tavaszig a pontosságot ismét szeretném javítani, ahhoz majd a párizsi-táp kombi lesz a legjobb :)

Ha jó tápokat áztatok be, azok nem áznak, nem mállanak szét...de az olcsó carok az igen :(

#22.

Ezt én is kipróbálom! Köszi az ötletet.

Az a baj, hogy nagy zsák tápra egyszerre nincs lóvé, kimérve nem éri meg.

De jutifalatnak néha 1-2 kg-ot vennék, de nem tudom, hogy melyik jó kis szemű...ezt kipróbálom!

2012. dec. 20. 12:49
 24/28 A kérdező kommentje:

:D igen, persze, nem jutalomfalat tartóval mászkálok...:D

Csak most sorban végezzük el a tanfolyamokat, azért van több tanítás napirenden...

Egyébként minden kutyám más, mindenkihez meg kell találnom az utat, de őszintén szólva azt nem nagyon tudom, hogy játékkal hogy dicsérjek... mármint a jackpotnak része szokott lenni egy nagy játék is, de úgy egyébként jutalomfalat van, meg dicséret...

(Ha már tud egy feladatot, természetesen elhagyom a jutalmazást, illetve csak szóban erősítem meg, és/vagy rendszertelen időközönként kapnak jutalomfalatot.)

Bár tény, hogy elég sokáig jutalmazom őket, de akkor is megcsinálják a feladatokat, ha nem kapnak jutalmat.

De a kutyasulin pl. játszani sem tudok velük - már akikkel már voltam tanfolyamon... a középfokra kinyílnak, de alapfokon még nem oldódnak fel annyira... bezzeg itthon...:P

Persze ez az én hibám, és dolgozom rajta.:) A mantrailinghez nagy reményeket fűzök!:D

(+ én sem idegzsábaként megyek már le az órákra, és ez azonnal meglátszik kivétel nélkül minden kutyámon - milyen meglepő...:D)

Keverékek.:)

2012. dec. 20. 13:11
 25/28 anonim ***** válasza:
azt is vedd figyelembe, hogy a foglalkozás végén van játék, amivel levezeted a tanulást. nem tul szerencsés, ha a kutya tul sok jutalomfalattal a gyomrában ugrál. Ezért 1 órán, érdemes csak 1 féle dolgot tanulni, illetve gyakorolni. és lehet váltani a jutalmat. Simogatás, dicséret, kaja, labda.
2012. dec. 20. 20:10
 26/28 anonim ***** válasza:

Szilvi,

Anyagi okok miatt (is) írtam a sertés szívet, legutóbb mikor vettem 300-400Ft körül volt kilója az auchanban (mondjuk hentesnél is érdemes rákérdezni, az nem kerül semmibe), igaz ez kb 1,5-2hónapja volt, így árban kb ugyanannyi, mint az olcsó párizsi. Bár mostanában eléggé elszálltak az árak...

2012. dec. 20. 23:04
 27/28 Szilvi & Argos ***** válasza:

#26. Köszi! Ma voltam a piacon, láttam talán marha vesét, lépet, 300-400 Ft/kg áron! Lehet, hogy majd egy kis sült belsőséget kipróbálok később :D

Kérdező!

A kutyasuliban kérd meg, hogy tanítsanak meg JÁTSZANI a kutyával!!! Ez is nagyon fontos.

2012. dec. 21. 13:06
 28/28 A kérdező kommentje:
Köszi, már rajta vagyok az ügyön...:D itthon már egész jól megy...:)
2012. dec. 21. 22:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!