Cane corso vélemények? Tényleg olyan veszéllyes mint monják?
Most szeretnék venni egyet 7 heteset nagyon aranyos.
Húgom 10 éves én meg 17 szerintetek veszéllyes lenne ?
Félreértés van. Elmondtam az első posztomban, hogy mivel nem értettem egyet:
1. a cane corso nem pásztorkutya.
2. nem értek egyet azzal, hogy egy házőrzőnek szánt kutyát a saját területén egy idegen ember szándékosan befenyít.
Nincs gond ezzel az egésszel amúgy, ha egy cane corsot labradorként akarunk kezelni. Erre mondtam azt, hogy szerencse, hogy ez a kutya valóban nem házőrző.
Hiába él kétlaki életet, lényegtelen. A kutya itt (is) él, tehát ez (is) a területe. Egy házőrzőnek idegentől védenie kell(ene).
Miért, az miben észérv, hogy "nem, nem az"? :-) Kommunikáció a kutya nyelvén? Ez félig igaz, de egy dominanciát mutató kommunikáció. Az eredmény mi? A kutya megijed az idegen embertől. Bárki, aki így fel tud lépni ellene, befolyásolni tudja a kutyát. Nincs ezzel baj, de ezek szerint azzal sem, hogy ez a kutya soha nem is lesz házőrző.
Pásztorkutya: nézd meg az összes pásztorkutyát - kau, káj, kangal, dél-orosz, kuvasz, komondor, pireneusi -, de hogy olaszokat említsek - abruzzói juhászkutya, bergamói juhászkutya. Állítsd mellé a cane corsot és máris megtudod, miért nem pásztorkutya. És ez csak külsőség. De ha mélyebben belemegyünk: szőr, méret, tápanyag hasznosítás, falkaösztön, haszonállathoz való viszony, stb., és máris szakadéknyi a különbség. Ha ezt nem fogod fel, akkor egyszerű a történet, nem értesz a pásztorkutyákhoz.
"Egy jó kutya bárkit beenged, ha a gazdája jelen van, és másra nem utasítja - vagy az idegen nem vesz fel fenyegető magatartást.
Egészen más, hogy mi van, ha egyedül őrzi a portát."
Inkább pont ez az ostobaság. Életedben nem láttál komoly ház- vagy területőrző munkát olyan kutyától, amelyik ért hozzá. Ha idegen jön, a kutyának jeleznie kell felé és a gazda felé, hogy idegen jön. Amennyiben a gazda passzív, a kutyának tudatnia kell az idegennel, hogy eddig és ne tovább. Ha tovább jön, el kell űznie a behatolót - ez nem jelenti azt, hogy harapnia kell feltétlenül.
Ösztönpróbán területőrző pásztorkutyáknál azt is nézik, amikor édesgetve, teljesen normális módon közelítik meg a területet és onnan egy otthagyott tárgyat megpróbálnak úgy kivinni, hogy a kutyát nem támadják. Csupán szépen, nyugodtan besétálnak. Ha elviszik a tárgyat, akkor az nagy hibának számít.
Ami a lényeg, hogy ha a gazda az ilyen magatartást le akarja állítani, akkor le kell tudnia állítani és a kutyának az ő jelenlétében amennyiben úgy akarja, passzívnak, közömbösnek kell lennie az idegennel szemben.
Még a Gábor is megjegyzi a film elején, mikor a gazda mondja, hogy jó házőrző, hogy a kutya még csak tudomást sem vett róla, mint idegenről. Nem mondta ki, de lehetett látni a mosolyán, hogy nem tartja házőrzőnek ezt a kutyát. Mint ahogy nem is az.
kispalikee:
Köszi. Én is így látom, hogy úgy védi valakinek a módszerét, hogy ő nem tud egy szemernyi logikát sem felmutatni a mondandójában. Nulla érv. :-) Te fogalmazol jól, fanatikus. :-)
Nincs bajom a módszerekkel. Nekem mindegy milyen, ha működik. A logikátlansággal van dolgom és azzal a két dologgal, amit leírtam.
1 - cane corso nem pásztorkutya
2 - igazi házőrzővel ezt ne próbálja meg a Gábor. De szerintem ezt ő is tudja és azért merte megtenni, mert felmérte előtte a kutya jellemét.
Jézus ez már csak a bizonyítvány magyarázása...
Egy büdös szóval nem említettem, hogy "te gyerek, a tükörmódszeres kutyaiskolába menj, mert a többi sz.r..."
Belinkeltem egy videót, ami úgy gondolom, nagyon illik ide, nem árt látnia, mi az, amire készülhet, ha esetleg nem megfelelően áll hozzá a dolgokhoz.
Mibe is kell ebben belekötni?
Komolyan, itt bármi tükörmódszeres dolog felmerül, már ész nélkül jönnek a h.lyébbnél h.lyébb leszólások, csak nem értem, mire föl.
Mi a logikátlan?
ááá... feladom.
Van az a szintű sötétség, amibe kár energiát ölni.
Tényleg.
*veszélyes
Egyébként az a lényeg, hogy jól legyen nevelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!