Farokcsonkítással kapcsolatos vélemények?
A kötözéssel nagyon vígyázz, nehogy túl szoros legyen. Elég nehéz úgy bekötni, hogy a kötés rajta is maradjon, de szoros se legyen. Ha túl szoros a kötés könnyen elszoríthatja a farok vérkeringését és akkor megintcsak elhalnak a szövetek. Nekünk annakidején a legjobb megoldás az volt, hogy vastag puha sebpólyával lazán körbetekertüka kutya farkát, erre egy-két réteg öntapadós gézt raktunk és leukoplaszttal a faroktőnél a szőrhöz rögzítettük a kötést hogy ne csússzon le (sajnos a leukoplaszt később csak úgy jön le ha szőrt is levágod).
De igazából én már nem merek állást foglalni kötözés tekintetében, mert nekem annakidején már az is megfordult a fejemben, hogy az egészet ott rontottuk el, hogy elkezdtük közötni a kutya farkát (szintén állatorvosi tanácsra).
Gyors gyógyulást a kutyusodnak! (Ha pedig műtétre kerül a sor, attól ne parázz hogy hogyan fog kinézni, mert ő ugyanaz marad:) Nekem is fura volt eleinte megszokni, de már ugyanolyan szépnek látom a "kis nyuszifarkú" ebemet mint előtte.)
Menhelyről fogadtam örökbe egy amerikai bulldogot. Ugyanez a problémánk. A farka végén már nincs is szőr, annyira szétverte, hogy már nem is érzi. Az nem zavar, hogy minket, és mindent lever, szétver vele, de az orvos azt mondta, hogy van még tavaszig időnk, de akkor muszáj lesz levágni, mert elkezdett sorvadni, és ha ez eléri a gerincét, akkor elpusztul.
Nem örülök neki, ennek több oka is van.
1. Úgy fog kinézni mint egy boxer, nem tetszik a vágott farok.
2. Félek, hogy koordinációs problémái lesznek.
De ha muszáj, akkor muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!