Kerültél már veszekedésbe, konfliktusba a kutyád miatt sétáltatás közben úgy, hogy nem is voltál hibás?
Szilvi könnyen beszél, hogy ne vegyék fel a kutyát, az akinek kisebb borjú méretű ebe van és/vagy még soha nem támadtak rájuk úgy igazán. Az én kutyámat egyszer majdnem megölte egy kedves roti... Bár lehet, hogy csak azért volt mert nem mentem el a tüköriskolába ahol megtanítottak volna idegenek agybeteg kutyáját hogy neveljem meg nézéssel... Ha elbírnám a kutyám, biztos felvettem volna, inkább engem harapjon meg a dög mint őt.
A ne vegyük fel a kiskutyát csak akkor működne ha általános dolog lenne jólnevelt kutyákat tartani!
Képzeld, ránk is támadtak már nem egyszer, többször egyenesen a kutyám torkának ugrott a másik, mázli, hogy erős kiabálásra, rúgásra, ütésekre elengedte a másik és nem volt sérülés.
Előző 15 kg-os, 35 cm-es kutyámat is támadták meg párszor...mégse kapkodtam fel, ahogy ismerősöm sheltie-jeit sem, mikor sétáltunk és nagy kutya jött!
Ugyanis ezzel a legrosszabbat teszi az ember. Megfosztja a kutyát a társas viselkedés elsajátításától, a szocializációtól!!! Nem azt mondom, hogy hagyni kell, hogy széttépjék, ha komoly a támadás persze fel kell kapni védeni a kicsiket.
De azért, mert egyszer megtámadtak egy kiskutyát, vagy lehet, hogy maaaaajd egyszer megtámadják, ostobaság minden másik nagyobb kutya elől felkapkodni...ennyi erővel ne vigyem sétálni a kutyámat a kertből, mert mi van, ha széttépi vmi "harcikutya"...ne menjek ki a lakásból, mert eleshetek, elüthet az autó, rám eshet egy cserép, stb-stb.
Az élet kockázatos...persze minimalizálni kell az esélyt a támadásra és a sérülésre. Ezért kell megnevelni a kis testűeket is...amikor támadva jönnek a kutyám után, mindig mondom a gazdiknak, hogy ez nem nevetséges és cuki-muki...mert legközelebb a másik kutya félig-meddig jogosan megrázza a porontyot, mint egy rongyot és vagy túléli, vagy nem...a kistestűek ezzel a viselkedéssel harcolják ki a támadást sokszor a másik kutyából.
Ha idegen kutya jön pórázon, persze nem kell odaengedni a kiskutyákat...meg lehet kérdezni, hogy elengednék-e játszani. Ha szabadon lévő kutya jön, lábhoz kell hívni és ismét a másik gazdival megbeszélni, hogy mehet-e a játék.
Ennyi...és nem parázni folyamatosan, mint ahogy sok kutyás teszi...ezzel a kutya életét IS megmérgezi
Na jó egy kicsit bele szólok a vitába...
Mind két félnek igaza van részben,hiszen tényleg nem tesz jót egy kutyának ha folyamatosan óvják a széltõl is,de ugyanakkor tényleg jóbb felkapni egy agresszív kutya elõl.
És igaz az is hogy meg kell nevelni a kis vakarcskákat is (amit sajnos gyakran nem tesznek meg,tisztelet a kivételnek),de a nagy mamutokat is fegyelmezni kell hiszen nincsen hülye kutya,csak hülye gazda!
Az viszont szinte övön felüli K.O. volt hogy a kutyákat nem könyvszerint kell nevelni,mert ez 100%-osan igaz!
Remélem senkit nem bántottam meg azzal hogy bele szóltam ebbe a kis belharcba,ha igen akkor bocsánat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!