Honnan tudjam, hogy már elengedhetem a kutyáimat (póráz nélkül sétálni)?
Van két kutyám egy boxer keverék és egy németjuhász keverék.
Egyik fiú másik lány. A fiú más kutyákkal is viszonylag jól kijön (bár a múltkori sétánál megugatott egy másik kutyát aki szintén sétált csak póráz nélkül) és egész jól szót fogad. De a lány elég szófogadatlan és önfejű. Már a kertben is csak akkor jön vissza ha neki úgy tartja kedve. Őt valószínű a közeljövőben nem lehet elengedni, de ti mit gondoltok? Ja, a fiú 2-, a lány 3éves.
Szia!
Szerintem a lányt még semmiképpen ne engedd póráz nélkül. Csinálhatnád azt, hogy a két kutyát egyszerre edzed, mármint tanítod. Így a lány tanulni fog a fiútól. Minden nap foglalkozz velük min. egy órát, és akkor fejlődni fognak mind a ketten. A fiúval, mivel azt írtad, hogy elég szófogadó, már lehet kezdeni valamit ilyen téren. Például, a kertben gyakorolhatnátok azt, hogy a fiút nem, de a lányt pórázra teszed, és így sétáltok. Közben próbáld kedves szavakkal és finomságokkal ott tartani magad mellett a fiút. Ezt addig gyakorold egyre kevesebb falatokkal, amíg magától melletted jön. Aztán ezt lehet csinálni a lánnyal is, amikor már megkomolyodik kicsit. Remélem tudtam segíteni! Ha igen, légyszi nyomj egy egy zöld gombot!
Tanítsd meg, hogy ne húzzon. Amint húz, hátraarc és séta, majd ismét hátraarc
Innen nem tudjuk megmondani, hogy elszalad-e vagy nem...Neked kell érezned, hogy mennyire kötődik hozzád
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!