Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek erről az...

Mi a véleményetek erről az oldalról? Igazat adtok neki, vagy sem? (Eléggé táp ellenes dolog)

Figyelt kérdés

Egy tökéletes téma, amin lehet vitatkozni:D De nyugodtan, épp ezt szeretném, hogy megtudjam a véleményeteket. Mert én eddig totál a tápos etetés mellett voltam, de ez a cikk elindított bennem valamit...érdemes rajta elgondolkozni, ha nem is ért minden részével egyet az ember.

[link]

2012. dec. 14. 17:03
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekünk olcsóbb, Brit Care-t evett előtte a kutyusom (48 kg-os fejlődésben levő bullmaci), azzal számolva a napi adagja 380Ft volt. Ezzel olcsóbb, egyszer már kiszámoltam, asszem ilyen 250-300Ft körülire jött ki...
2012. dec. 14. 18:02
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Az pedig, hogy a kutya emésztőrendszere mire "rendezkedett be", az számomra egyértelműen kiderült.

Én egy ideig tartottam a nyers etetéstől, hogy majd biztos hasmenése lesz, hiszen a tápváltásoknál is vigyázni kell, keverve kell adni. Soha, semmilyen hasmenése nem volt. Amikor elkezdtem a belsőséget is nyersen adni (zuza, máj, szív), tartottam tőle, hogy na, ez tuti megfosatja, de semmi nem volt. Teljesen normális állagú volt a kaki.

Számomra ez is a nyers etetést támasztja alá.

2012. dec. 14. 18:18
 13/25 A kérdező kommentje:
Köszi ezeket a válaszokat is! Utánanézek ennek a dolognak, aztán majd kiderül. Lehet, hogy így fogok etetni, de az is lehet, hogy mégiscsak maradok a nagyon jó minőségű tápoknál (lehet, hogy Cibau helyett a jobb Orijennel, vagy Acanával fogok etetni), mert még csak iskolás vagyok, és nincs nagyon időm főzőcskézni, de még ki tudja. Majd alaposan átgondolom a dolgot.
2012. dec. 14. 18:19
 14/25 A kérdező kommentje:
Igen, mindez valóban nagyon jó, és közelebb áll a kutya eredeti táplálkozási módjához, mint a száraztáp, de az a gond, hogy nem tudom honnan tudnám megoldani az alapanyagok beszerzését :/
2012. dec. 14. 18:20
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Merre laksz?
2012. dec. 14. 18:22
 16/25 anonim ***** válasza:
biztos van a közeledben hentes vagy bolt ahol lehet kapni hust... de anyuddal is megbeszélheted hogy ne tápot vegyen hanem több hust... esetleg le beszéled a hentessel hogy a nagyon mócsingost amit nem vesznek meg a vásárlok azt te kedvezményesen megveszed
2012. dec. 14. 18:24
 17/25 A kérdező kommentje:
Írok privit (M.-H. Alexandra) :)
2012. dec. 14. 18:29
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Oks :)
2012. dec. 14. 18:31
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Én is BARF-ozok... alapból a cikk nagy része teljesen korrekt. Hozzá kell tenni, hogy az ember hasnyálmirigye a legnagyobb az emlősök között és mi képesek vagyunk elélni főtt kaján (már amennyire, mert rengeteg kutatás szól arról, hogy sokkal többet kellene nyersen fogyasztanunk) A kutya szinte alig képes erre, egy német cikket olvastam ahol a nyers hússal és zöldségekkel etetett kutya hasnyálmirigyét vetették össze egy tápos kutyáéval és konkrétan a hasnyálmirigy súlya és mérete pont duplája volt a tápos kutyának... azért ez elgondolkodtató
2012. dec. 14. 19:20
 20/25 A kérdező kommentje:
Igen, az (mármint elgondolkodtató). Köszönöm a válaszod!
2012. dec. 14. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!