Mi a véleményetek erről az oldalról? Igazat adtok neki, vagy sem? (Eléggé táp ellenes dolog)
Egy tökéletes téma, amin lehet vitatkozni:D De nyugodtan, épp ezt szeretném, hogy megtudjam a véleményeteket. Mert én eddig totál a tápos etetés mellett voltam, de ez a cikk elindított bennem valamit...érdemes rajta elgondolkozni, ha nem is ért minden részével egyet az ember.
Van benne igazság. Nekem papagájom van de a legtöbb papagájnak való magokban pl a mézes karikában hozzáadott cukrot tartalmaz. És megannyi adalékanyagot.
Vettem olyan magot ami penészes volt.
Nem olyan újszerű ez az egész,hogy az állatok kajájába is ilyen rossz összetevők vannak. Az emberi kajákban sincs nagy különbség. Az is tele van E betűkkel, adalékanyagokkal, színezékekkel, a legrosszabb minőségű tartósítószerrel, stb... Jobb mindennek utánanézni! Én ezt mondom. Sz@r világban élünk.
Én már kb. 3-4 hónapja egyáltalán nem etetek táppal. A cikket amúgy nem olvastam el.
BARF étrend szerint etetek, ez nyers étrend, húst, húsos csontot, zöldség/gyümölcs turmixot, gyógynövényeket, némi tejterméket, tojást, olajakat, zöldkagylót, ilyesmiket kap.
Amíg tápoztunk, mindig volt valami kisebb idegesítő gond. Atkás lett, legyengült az immunrendszere, csonthártya gyulladás stb. stb. Mióta egyáltalán nem tápozunk, azóta mindez megszűnt és ezek mellett nagyon kevés a kaki, nincs kutyaszaga, nincs szájszag, sokkal energikusabb és minden rendben :)
Amíg lehetőségem lesz olcsó húshoz hozzájutni, addig egész biztos, hogy nem fogok tápozni :)
Boxeres ismerőseim etettek cibau táppal, vki még mindig azzal etet, de sokan átálltak már a nyers étrendre :)
De nem volt gond a táppal, elégedettek voltak vele. De mióta átálltak a nyers étrendre, ők is azon a véleményen vannak, hogy nem szándékoznak táppal etetni :)
Igazából teljesen jól el lehet találni, össze lehet állítani az arányokat.
Én inkább azt mondanám, hogy nem fér össze. Ha pl. egyszerre akarnád neki adni keverve, eleve nem ajánlott, mert más a táp és más a természetes kaják emésztési ideje.
Másrészt kb. 1-2 hét, mire kikísérletezed, hogy hogy a legjobb a kutyának, viszont a táppal felborítod az egészet.
Itt van róla bővebb infó:
Általánosságban ennyit.
Itt pedig egész konkrétumokat olvashatsz, érdemes az elejétől elolvasni, ha van egy kis időd :)
Ha komolyabban érdekel a dolog és van kérdésed, írj nyugodtan privit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!