Kutyaválasztás, kert/házörzésre nevelés való tanításra?
Kb. 10.000Ft-ből van mozgásérzékelő riasztó. Még a csengőnél is jobb!
Az állat nem tárgy, eltévesztettél valamit.
Mindazonáltal, azért vannak olyan kutyafajták, melyeknek az egyik fő profiljuk a telek őrzése, miután nyájat már nem kell nekik őrizni. Ha minden ember helyettük csak riasztót használna, nem tudom, mi lenne ezekkel a fajtákkal, vagy lennének-e egyáltalán...
Minden kutyának szüksége van az ember társra, sétákra, ételre és egészségügyi ellátásra, ha ezeket kielégíted megfelelő mértékben, én azt mondom, hadd dolgozzanak az erre tenyésztett kutyák. Ha elég nagy a telek, akkor komondor, ha nem olyan nagy, akkor kuvasz. Külföldi régi nyájőrző kutyákat most így hirtelen nem tudok, de google biztos kidob egy csomót.
Házőrzésre a legjobbak a pásztorkutyák, de ők elég kemény kutyák, következetes, kemény kezű gazda kell, mert ha a fejedre nő és úgy gondolja gyenge vagy falkavezérnek, neked támad.
Szóval kau, káj, kuvasz, dél-orosz, komondor, sarplaninac, akbash, kangal, stb....
A korábbi válaszolóval ellentétben én azt mondom, hogy inkább a kuvasznak kell nagyobb terület, mivel temperamentumosabb, mozgékonyabb, a komondor pedig elfekvős.
Azzal pedig szintén nem értek egyet, hogy pásztorkutya mellé kell egy jelzőkutya. Teljesen felesleges, ezek is észrevesznek mindent. Anno a nyájak mellett sem tartották együtt a két típust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!