Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyagazdig ilyenkor mi a...

Kutyagazdig ilyenkor mi a tehendőm?

Figyelt kérdés
Abban a helyzetben vagyok, hogy 5 hetes Shar Pei kiskutyát magamhoz veszek, mert a 6 éves anyukája meghalt tegnap(elütötték :-(,) és mennyire lehet ez rossz a kis kutyának, hogy ilyen hamar hozzám kerül? Elvileg 8 hetesen kellet volna megkapnom. Megelőzhető lenne ebben a helyzetben, hogy sérült lenne "felnőtt" Korárra? Most volt műtétem, Szóval 3 hónapig itthon leszek vele. Köszönöm a válaszokat!

2012. dec. 10. 10:01
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt ő még pici, másrészt te sokáig ott leszel vele állandóan és gondoskodni fogsz róla. Biztos, hogy nem lesz sérült felnőtt belőle. Mi másfél éves kutyust hoztunk állatvédőktől, ő is kiheverte a váltást, a pici kutya még inkább kiheveri. Legyen sok örömötök egymásban!
2012. dec. 10. 10:08
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy megérzi az anya hiányát, hiszen a hiányzó 3 hét alatt rengeteget tanulhatott volna tőle. Idővel ezt kinövi, így nem valószínű, hogy felnőtt korára valami is megmaradna ebből. Természetesen most nagyon sok törődésre van szüksége.
2012. dec. 10. 10:10
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Jól tudod, kellett volna még a 3 hét neki a mamájával, de ha ügyesen neveled, ez később nem fog rajta meglátszani. Az oltásait kapja meg mind, törődj vele sokat, és ha teheted majd, 3 hónapos korától vidd kutyaoviba, az a tuti szocializáció szempontjából.
2012. dec. 10. 10:14
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
5 hetes és most abbahagyja a szopást (nincs más választása anyuci nélkül). Ne várjatok vele tovább, most kezdjétek el az oltási sorozatot és 10 hetesen már viheted kutyák közé! Fontos lenne, hogy mihamarabb találkozzon fajtársakkal, legjobb lenne kölykökkel, mondjuk egy kutyaoviban.
2012. dec. 10. 10:22
 5/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, Sajnos így alakult. 3 hét kellet volna még neki. De mindig a gondját fogom viselni, ezt megígérem. Most pedig vásárolok máj és vese kímélő kutyaeledelt neki. :) mégegyszer köszönöm a válaszokat. Nagy kő eset le a szívemről. Minden megfogok tenni, hogy szép gyerekorra legyen :)
2012. dec. 10. 10:24
 6/9 anonim ***** válasza:
88%
Én augusztusban egy 4 hetes kutyusnak lettem hirtelen gazdája (nem hagyhattam annál a hajléktalannál...), szépen meggyógyult, oltásait megkapta. Semmi viselkedésbeli problémája nem volt-nincsen a mamájától való korai elválástól.
2012. dec. 10. 10:27
 7/9 A kérdező kommentje:
Az állatorvossal is most beszéltem telefonon, Azt mondta, hogy feltétlen megnézi a kutyus mai nap folyamán, és ne aggódjak. Mert ismer millió olyan kutyust, hogy 2 hetes korukban egy vizes papírdobozban kirakták őket, és mára teljesen egészséges jól nevelt okos kutyák lettek. Innentől kezdve rajtam múlik minden.De én kislányomnak tekintem őt. Persze, később a tanítás is beindul. De most kis baba.babusgatni kell :)
2012. dec. 10. 10:35
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg! Igaza van a 10:22-esnek. Nem kapja az anyatejet, így az immunrendszere nem lesz erős! Fontosak neki már most az oltások. Konzultálj egy állatorvossal erről, később meg akkor jöhet az ovi :)

Sok örömet kívánok a kutyushoz, és sok boldog, egészséges éveket! :)

2012. dec. 10. 10:36
 9/9 A kérdező kommentje:
Mindenben intézkedek.Itt egy kép. Kb 1 hete készült róla:)kislány : [link]
2012. dec. 10. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!