Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha egy kutyat meg kotunk meg...

Ha egy kutyat meg kotunk meg bir bolondulni?

Figyelt kérdés

Az en kutyam elviselhetetlenul viselkedik az utobi idoben mas emberekkel,csak velem nem.

Nagyon cirkuszol ,nem mernek bejonni tolle,ezert muszaly volt meg kotni,de egesz nap vonyit felek,h baja lesz

2012. dec. 1. 10:15
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Azzal h megkötöttétek, csak olajat öntöttetek a tűzre. TANÍTANI kéne azt a kutyát, nem megkötni.
2012. dec. 1. 10:29
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Heló!

Gondolom felnőtt kutyáról van szó, ami leglaább már 4-5-6 éves. Ez esetben, ha még sosem volt megkötve, főleg nem hosszú ideig, úgy biztosan angy hatással lesz rá, negatív értelemben. Ráadásul szerintem azt sem tudja, miért kapja a büntetést. Ki kéne deríteni, mi a baja - lehet, hogy bántotta valaki, akára szomszéd, vagy valami baj érte, talán beteg... Aztán próbálkozhatnál azzal, hogy óvatosan szoktatod a barátaidat hozzá, hátha ez is oldja a feszültségét és az ismerőseidnek is jobb.

2012. dec. 1. 10:34
 3/10 anonim ***** válasza:
Szépen megtanítod / taníttatod vele a behívást és hogy melletted maradjon, és rögtön nem fognak a vendégek sem cirkuszolni.
2012. dec. 1. 10:50
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nevelésre még nem gondoltál?
2012. dec. 1. 10:50
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha már ennyire nem tudod nevelni, akkor mi lenne, ha csak addig kötnéd meg, amíg bejön a vendég? Vagy a családtagokkal is cirkuszol?
2012. dec. 1. 11:43
 6/10 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

A mozgáshiánytól, emberekkel és más kutyákkal való kapcsolatteremtés hiányától teljesen meg fog őrülni a kutyád.

Gondolom, semmi séta, játék, tanítás, foglalkozás.

Kezd el sétáltatni, legalább napi 1,5 órát, hosszú pórázzal kezd el tanítani a behívást, amikor odamegy, dicséret, jutifalat, játék.

Ha vendég megy, tedd pórázra és a vendég adjon neki finom falatokat. Így megtanulja, hogy a vendégtől nem kell félni, nem kell harapdálni. Később a vendégek jelenlétében TE gyakoroltass vele engedelmességi feladatokat: ül, fekszik, marad, gyere, stb.

2012. dec. 1. 12:18
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

A láncra kötés már állatkínzásnak számít. Legalábbis, meg van adva, hogy hány m-es lehet a lánc.

Igen lehet baja, még vadabb lesz.

2012. dec. 1. 13:26
 8/10 zsuzsabazsa ***** válasza:
Tanítsd meg helyben maradásra. Fektesd le addig míg a vendégek bejönnek. Utána old fel.
2012. dec. 1. 13:39
 9/10 anonim ***** válasza:
37%

Az én kutyám se tűri az idegeneket,és ez így van rendjén! Jó kutyád van!

De mindenesetre foglalkozz vele sokat,sétáltasd,játssz vele,biztosan nagyon aktív,kell neki a foglalkozás! Akkor szerintem lehiggad!

2012. dec. 1. 15:53
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Én a megkötést úgy fogom fel,hogy olyan mintha engem zárnának be egy 5nm-es szobába,és heteken/éveken át nem mehetnék ki.benn ennék és wc-nék,az ablakon kinézegethetnék,közben valaki hozzám szólna,de egész nap egyedül lennék,és hiába kiabálnék,senki nem venne észre.

ilyen feltételek mellet te megbolondulnál?

na a kutyád ugyanezt érzi...

2012. dec. 1. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!