Milyen fajta kutyák kaphatnak B törzskönyvet? Vagy egyáltalán van még ilyen törzskönyv?
2012. nov. 30. 09:14
1/20 anonim válasza:
Esetleg az FCI által el nem ismert fajták vagy változatok kaphatnak a saját fajtagondozó szervezettől.
2/20 anonim válasza:
Lehet hogy most hülyeséget mondom de úgy tudom hogy a b törzskönyvhöz kötelező ivartalanítani a kutyát. És itthon nagyon macerás szerezni. Külföldön meg, ha minden igaz ha sikeres voltál sokszor hobbi kategóriában és megvannak a kutyus szűrései akkor meg lehet kérvényezni a tk-t.
De én erről csak ilyen legenda szinten hallottam :)
3/20 anonim válasza:
FCI szinten nincs már B törzskönyv .
4/20 anonim válasza:
Nincs már B törzskönyv, és csak a magyar fajtáknak volt itt Magyarországon. Dehogy kell ivartalaníttatni hozzá a kutyát, hiszen a lényege pont a tenyésztésbe való visszahozás volt veszélyeztetett fajták esetében. De egy ideje már nincsen ilyen lehetőség.
5/20 anonim válasza:
Amelyik nem FCI fajták (pl. bizonyos nem elismert színváltozatú uszkárok) még kaphatnak B törzskönyvet, ott ez egy tenyészszemlével egybekötött procedúra. Tehát az ivartalanítás kizárva, hiszen pont a tenyésztésbe vonásról, vérfrissítésről szól a dolog.
6/20 anonim válasza:
Nincs B törzskönyv, csak kis egyedszámú magyar fajták esetén, mint például a mudi.
7/20 anonim válasza:
Van, és nem csak magyar fajtáknak. Bizonyos - FCI által el nem ismert - fajtáknál még létezik.
8/20 anonim válasza:
B törzskönyvet már jó sok éve csak ritka veszélyben lévő magyarfajták kaphatnak más nem.
9/20 anonim válasza:
Basszus, minek járatom a pofámat, hogy NEM csak magyar fajták, ha valaki mindig benyögi, "de, csak magyar fajták"?!
10/20 anonim válasza:
mert csak magyar fajták kaphatnak azért. Akár mit is mondassz. Abból sem mindegyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!