Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi az, hogy a magyar fajtákra...

Mi az, hogy a magyar fajtákra nem kell ebadót fizetni?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy már lerágott csont, de nem értem...

Az oké, hogy ivartalanított kutyára nem kell, nem akarják, hogy sok nem kívánt kutya kerűljön az utcákra, de mi az, hogy a Magyar fajták kivételek?

És azt honnan tudják?

Csak TKs vizslára nem kell majd fizetni?

Most ezzel mi a cél?

Hogy ne beagle, meg yorkie rohangáljon az utcákon, hanem vizsla meg puli

2011. nov. 15. 19:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
96%
Az, hogy a fajtagazda ország támogassa a saját fajtáinak az elterjedését? Milyen ostoba cél, tényleg.. Amúgy igen, nagyon remélem, hogy csak a tk-sokra nem kell adót fizetni, a magyar vizsla szerű keverékekre viszont igen.
2011. nov. 15. 19:24
 2/12 anonim ***** válasza:

Szerintem ezzel nincs semmi probléma hisz a nemzeti értékeinket képviselik.

Viszont a beazonosításuk problémás lesz. A MEOE tk nem elismert államilag az államilag elfogadott törzskönyvezés viszont nem működik. szóval ez érdekes lesz hogyan is lesz megoldva...szerintem a MEOE törzskönyvet fogják elfogadni...de ez csak egy tipp

2011. nov. 15. 19:25
 3/12 anonim ***** válasza:

Egyrészt van aki csak kis termetű kutyát tud tartani panelba, és magyar fajtából nem is létezik a pulinál kisebb... Másrészt pedig mi van ha tökre látszik hogy az bizony puli és a szomszédé totál vizsla, csakhogy anno nem kértek törzskönyvet, mert kedvencnek vették, s nem pároztatni, vagy tenyészteni...

Miénk mondjuk pincsi keverék szuka és chipes és hamarosan ivartalaníttatjuk.

2011. nov. 15. 19:40
 4/12 anonim ***** válasza:
65%

hiába látszik valami valaminek...az nem AZ.

Kutyák esetében fajtajellegű keverék... ennyi

2011. nov. 15. 19:52
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Az van, hogy hiába látszik rajta, attól még lehet az puli-pumi keverék, vagy német vizsla-magyar vizsla keverék is, simán. Tehát az nem egy fajtatiszta kutya.
2011. nov. 15. 19:52
 6/12 anonim ***** válasza:
0%
Az ŐSHONOS magyar fajtákért nem kell fizetni, ezek a puli, a magyar vizsla, a magyar agár, és komondor. A pumi, a mudi és a kuvasz azt nem tudom, hogy mennyire őshonosak, de az előbb felsoroltak biztos.
2011. nov. 15. 20:22
 7/12 anonim ***** válasza:
48%

A magyar fajtákra nem kell fizetni. Nem hiszem, hogy akkora áldozat egy országtól, ha támogatja a "hungarikumnak" minősített, nemzeti kinccsé nyilvánított 9 (!) magyar fajtát.

És miért csak a törzskönyves? Szerintem vicc, ha valaki azért nem vesz tk-es kutyát, mert csak kedvencnek akarja. És ez nem csak a magyar fajtákra vonatkozik.

Magyar fajtát kevesen - relatíve kevesen - tartanak kedvtelésből. Talán ezzel is ösztönzik az embereket arra, hogy ha már magyar fajtát vesznek, akkor ne valami annak mondott kutyát vegyen. Egyébként, ha valakinek nem tk-ezett a kutyája, akkor egy ivartalanítással és egy chippel már meg is oldódott az évi 6 ezer forintos problémája...

2011. nov. 15. 21:28
 8/12 anonim ***** válasza:

19.52-es válaszolóknak:

Úgy értettem hogy fajtatiszta a kutyája valakinek, mert a szülei is fajtatiszta törzskönyves, esetleg díjat nyert kutyák,csak nem kért törzskönyvet amikor ő a kölyküket elhozta, mert nem tartotta szükségesnek,hiszen kedvencnek szánta. Azon a rohadt papíron fog múlni hogy fizet-e vagy sem? Nem tudom mi lesz, de érzem még több kutya fog utcára kerülni, lesznek akik nem tudják vagy nem is akarják kifizetni a néhány ezer forintot.

(pincsi keverékes gazdi voltam)

2011. nov. 16. 10:36
 9/12 anonim ***** válasza:
Értettem hogy érted de ha nincs papírja akkor is fajtajellegű keverék és a törvényben a "magas genetikai értéket képviselő" fajtákról beszélnek...törzskönyv nélkül semmilyen genetikai értéket nem képvisel egy kutya.
2011. nov. 16. 11:48
 10/12 anonim válasza:
Ha nekem van egy szuka kutyám akkor chippeltetni kell, ivartalanítani is?
2011. nov. 16. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!