Kyra SUndance kutyája -Chalcy- különlegesen okos vagy a fajta is alapból intelligens?
Nagyon megörültem mikor végre már nem csak border collieval mutatnak be rengeteg trükkök, mutatványt. Azon gondolkoztam, hogy Chalcy fajtája alapból okos vagy Chalcy egy okos egyede a fajtának? Remélem érthető ahogy leírtam >.<
Más fajtákat (szetter,más vizsla, kis terelő kutyákat/mudi, sheltie/, munkakutyákat /dobermann, roti../ is belehetne tanítani ilyenekre lennének elég okosak?) persze sok türelemmel meg sok sok falattal :)
Én is próbálkoztam ezzel a könyvvel. Csak az a baj, hogy a kutyám ezekhez túl hiperaktív és kisasolja hogy van nálam juti, szal .. felejtős :D
De azért a könyvben több más fajtával is mutat be a lány gyakorlatokat, de lehet hogy van benne valami hogy Chalcy eleve okos kutya
Gyakorlatilag minden kutyának meg lehet tanítani bármit. A népszigeti bemutatócsoportban pl. nincs is border, és azok a kutyák is rengeteg trükköt tudnak. Trixy a vizslakeverék, aki mázli a Blikk reklámban, vagy Gyurma, aki talán ír farkas keverék,az egyik kutya másik nem főcímkutyája, vagy Nóra argentin dogjai, vagy Fenta az amerikai-angol bulldog és boxer keverék, mind zseniálisak.
Nézd meg mennyiféle kutya van a bemutatókon:
http://www.youtube.com/results?search_query=N%C3%A9pszigeti+..
Vagy nézz meg pár vizsga videót, Ü5-től felfelé már elég jó trükkök vannak:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!