SOS Mit tegyek? 3 Kérdés!
Van 1 6 hós törzskönyves labim.... nem akarjuk tenyészteni.... de van kennelünk és nagy magas erős kerítésünk.... Kiivartalanítsuk? előnyök? Kinek van ivartalanított szuka labija? kép amikor 6 hós volt és most...
Ja és a tesójának dp-je volt és megkellett műteni....
elvigyen dp szűrésre?
mennyire való 1 labinak az agility? Ki agilityzik a labijával?
Minek akarod ivartalaníttatni?Ez az ivartalanítási őrűlet mostanában lett divat.Egyszerűen vigyázni kell,ha sétálni viszed ne engedd el,az udvaron mi baja lehet?Ha a kerítésen arra alkalmas lyuk van amin befér 1 kutya azt meg kell javítani.A kutya nem gép amiből kedvünk szerint kiszedünk ezt azt,aztán várjuk,hogy megváltozik vagy nem.Meghízik vagy nem.Jobb azt úgy hagyni ahogy a természet teremtette.
A dp szűrés szerintem felesleges,ha már megvan,inkább a megelőzésre fordíts gondot,csonterősítő,vitamin,minimális lépcsőzés.Attól,hogy tesójának volt nem törvényszerű,hogy neki is lesz.Erről a beszerzés előtt kellett volna tájékozódni.
Hobby szinten minden kutya alkalmas szerintem,biztos alkalmas a labi is.Csak azt nem értem ha a dp miatt aggódsz miért akarod,hogy akadájokon ugráljon?
Milyen pici labrador? HA kell neki, akkor vesz egy másik kölyköt mellé. Igen, ivartalaníts, mert nem csak a kölykök születését tudod ezzel elkerülni, hanem a gennyes méhgyulladást, a méh- és petefékszerákot, csökkented az emlőrák kockázatát, és bizony mikor a szuka "felvevős" időszakban van, akkor ő is megy a kanok után. Magyarul meghosszabbítod az életét.
És szerintem nem árt egy előszűrés így 6 hónaposan.
Valamilyen izületvédőt kap?
Ha volt az alomban dp akkor vidd el szűrni a tiedet is, a DP nagy százalékban a szülőktől öröklődik. (amennyiben a tenyésztő azt állította, hogy a szülők DP mentesek és mégis beteg a kutya követelhets tőle pl kártérítést.)
Ha meg agilityzni akarsz, akkor mindenképpen nézesd meg. Jó a sport a kutyának, de azért terheli az izületeket, DP-s kutyának nem ajánlott a versenyszerű edzés.
Ivartalanítás előnyei: Hiába van kenneled és kerítésed a kanok szétszedik, hogy a tüzelő szukához jussanak. Megelőzöd vele a gennyes méhgyulladást, az álvemhességet, a szétcsöpögő vért, a nem kívánt kölyköket, a "jaj kinek adjuk oda a kölyköket", az emlődaganatot. Kell ennél több érv?
Köszönöm a válaszokat!
A tenyésztő nem csak állította h DP mentesek hanem mind a 2 szülőnek az eredményét is bemutatta....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!