Miért nem ivartalaníttatják az emberek a szuka kutyájukat?

Azért arra válaszolhatnál, hogy az a 80%-os adat honnan van!
Jó nagy szerencse kell ahhoz, hogy mindkét kutya az általad emlegetett 20%-ba essen.
Ja, a szomszédunk kutyája sem volt ivartalanítva és neki sem volt semmi gondja. Akkor már hirtelen 3 esett a 20-ba. Érdekes...

2 szuka sarplaninac-os vagyok //
ha rommá lenne tenyésztve a kutyám fajtája akkor én is be lennék tojva, hogy mikor hibban/rokkan/gennyesedik meg. De tudok rá vigyázni, van kerítés, ha valakinek beszökik felcsinálni a kutyája őket azt agyonverem.
Nem drága és természetellenes műtéttel akarom garantálni a kutyáim egészségét hanem figyelemmel.
Csak egy komment a természetellenességhez:
"Az ivartalanítás természetellenes, az állat csonkítása.
A 3. évezredben, a táplálékkiegészítők tömeges használatakor enyhén szólva is furcsa bármiféle természetességet emlegetni..., hogy a farkas kutyává válásának folyamatát már ne is említsük.
Bizonyos szerveltávolító műtétek az embereknél is oly megszokottá váltak, hogy egy vakbél- vagy orr, illetve torokmandula-műtétkor kinek jutna eszébe csonkításról beszélni?!"
De akkor ne adj enni a kutyádnak, mert az is természetellenes (hiszen a farkasoknak ki adott enni), sőt ne is tarts kutyát, mert az is természetellenes. Az hogy háziasítottuk a kutyát nem természetellenes? Tápot adni nem természetellenes? Étrendkiegészítőket, vitaminokat, zöldkagylókivonatot stb adni neki nem természetellenes?

Ezt a hibban kérdést...
Ha zavar hogy ugat, akkor a hangszálát is elmetszeted?
Sőt. Vágasd le a lábait és akkor nem fog majd össze-vissza mászkálni. Te p*cs

Hentestől kapott nyesedéket/moslékot kap amit én főzök meg neki. Semmi olyan sz*rt nem kap ami boltok pultjain közvetlen kutyakaja névvel lenne illetve.
A kutya attól kutya hogy megszokta az embert, meg lett szelídítve. És miért szokta meg sok-sok idő alatt? Mert enni kap tőle!
Természetes hogy enni kap tőle.
Viszont ebből a szempontból k*rvára természetellenes ivartalanítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!