Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szégyen az ha, beadom a...

Szégyen az ha, beadom a menhelyre a kutyám?

Figyelt kérdés

3 oka van ennek amiért így tervezek,

az egyik az az, hogy nem tudok annyit foglalkozni a kutyával amennyit szeretnék és KÉNE neki, nincsen rá időm energiám, és így neki sem jó, ez a kutya azt érdemli, h jó gazdihoz kerüljön, mert egyébként piszok okos, csak kicsit elszemtelenedett az utóbbi időben , amióta nehezebb helyzetbe kerültem.

a másik az az, hogy igen megszorultam anyagilag, és őt már nem tuodm eltartani, csak nagy nehézségek árán.

és a harmadik az az, h én képtelen lennék a gazdikeresésre... senkinek nem tudnám odaadni, olyan lenne mintha egy rész lenne belőlem. nem lenne erőm hozzá.

2009. aug. 16. 22:17
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
97%

Ha tényleg jól meggondoltad és nem látsz más megoldást, akkor ez a felelős döntés.

Nem kidobod, vagy rossz körülmények között tartod, hanem még gondoskodsz róla.

Nehéz lehet, gondold meg. És azért nézz körül nincs-e a környezetedben valaki aki elvállalná vagy átsegítene egy időszakon.

2009. aug. 16. 22:21
 2/32 anonim ***** válasza:
97%
Mégis az lenne a legtisztább szerintem, ha magad keresnél neki egy jó gazdit, akit te is megismernéd, és tudnád, hogy jó helyre kerül a kutyusod. Ha beadod menhelyre, isten tudja, hogy ki veszi magához, lehet hogy nem lenne jó gazdája a neki! Én csak ezt tudnám tanácsolni neked, és nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültetek!
 3/32 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem mondani, h van még 1 kutyám, de igénytelenebb, vele is kell foglalkozni, de ő sokkal nyugisabb, és jobban megbízom benne. őt én neveltem a másikat a "párom" aki lelépett és itthagyta a kutyát...
 4/32 anonim ***** válasza:
100%
Senkinek nem tudnád odaadni, de arra képes lennél hogy beadd egy menhelyre? Igen, szégyen!
2009. aug. 16. 22:22
 5/32 anonim ***** válasza:
100%

,,és a harmadik az az, h én képtelen lennék a gazdikeresésre... senkinek nem tudnám odaadni, olyan lenne mintha egy rész lenne belőlem. nem lenne erőm hozzá."

És arra inkább képes vagy,hogy beadd pl illatosra?Nem jelentkeznek érte és puff megint teltház és altatás...Az jobb?Nem szereted Te annyira azt a kutyát amennyire probálod mutatni mert akkor inkább keresnél neki új gazdit aki...

Milyen fajta?Mennyi idős?Ha fajtatiszta akkor fajtamentőkhöz viheted,ha nem talán felkerültök egy várólistára és pl a noé-ba befogadják.Inkább egy egyesülethez vigyed,ne menhelyre!

2009. aug. 16. 22:24
 6/32 A kérdező kommentje:
Már körülnéztem, de itt mindenhol ugyanez, vagy még rosszabb lenne a sorsa. Nálam legalább rendszeresen, ha minimálisat is de van vele foglalkozva, és nem csak a kaját dobom elé.
 7/32 anonim ***** válasza:
92%
Nem szégyen,az lenne az ha kidobnád az utcára mint sok ember meg teszi! Igy legalább ott van esélye új gazdira.
 8/32 A kérdező kommentje:
nem az illatos úti ebrendészeti telepre céloztam, hanem menhelyre. azokra akiket te is felsoroltál.
2009. aug. 16. 22:25
 9/32 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy szégyen, mivel mikor megvetted/ megkaptad felelőséget vállaltál, egészségben betegségben, minden egyébben.

Én teljesen megértem mind az első két indokodat, viszont az utolsót nem, mivel sokkal jobb ha a kutya olyan gazdihoz kerül akit ismersz.

Az én kutyusom elszökött a minap, és egy menhelyen találtuk meg.

Ne tudd meg milyen ott a kutyák sorsa.

Szerintem te sem örülnél ha bezárnának egy 1x1 es ketrecbe napi egyszer kapnál minimális kaját, és a saját ürülékedben kellene fetrengened.

Te szerintem, nem tudod hogy ez mekkora stressz ez egy kutyának.

Véleményem szerint keress neki egy gazdit.

Tudom, hogy borzasztóan nehéz.

Pár évvel ezelött nekem is hasonló okok miatt megkellett válnom attól a kutyámtól akit borzasztóan szerettem, és láttam ahogy felnő.

Szörnyű volt és kínkeserves.

De szerinted az jobb lenne ahogy látod, h a kutyusodat bezárják egy ketrecbe és néz rád nagy szemekkel és keservesen nyüszít ?

Szerintem add oda valakinek, ahol meg is tudod látogatni ha szeretnéd( bár én sem látogatom, mivel feltépné a sebeket de tudom hogy jó helyen van. )

Dönts okosan.

Hiszen egy élőlény sorsáról van szó, aki ugyanúgy sérülhet lelkileg mint te vagy én.

Kérlek titeket, hogy mi elött lepontoztok gondolkodjatok.

2009. aug. 16. 22:29
 10/32 anonim ***** válasza:
100%
Én elöbb halnék éhen mintsem hogy beadjam a kutyámat bármiféle menhelyre is. Igen, szégyen. A kutya nem egy tárgy.
2009. aug. 16. 22:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!