Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit gondoltok a beagle-ről?

Mit gondoltok a beagle-ről?

Figyelt kérdés
Panelba,3 gyerek mellé??Nem csinál semmi rosszat ha egyedül van otthon?Jó kutya?
2009. aug. 16. 12:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
36%
hmm. A végén az, hogy mára okos lett, nektek mit jelent már nem azért? Elmondtam a véleményem róla, saját tapasztalat. Mellesleg apának nem 1 kutyája volt előtte, értett hozzá. És egy szóval nem említettem, hogy a gazdát bántaná. Istenem.. emberek... :O -.-"
2009. aug. 16. 13:29
 12/21 anonim ***** válasza:
38%

panelba 3 gyerek mellé én nem kölyök biglit ajánlanék, hanem már felnőtt, nyugodtabb kutyát, vele már nem sok gond lenne.

A beagle amúgyis olyan fajta,aki örök kölyök :D

Nekem is biglim van, 2 éves koráig rettentő aktiv volt, de most már nyugodt kutya, és nincs nagy mozgásigénye, elfekszik egész nap.

Szerintem mindenképpen felnőttet fogadjál örökbe, a beagle fajtamentőknél van most jó pár beagle, akik közül választhatsz, és az ideiglenes örökbefogadó el is tudja mondani, hogy a kutyáknak milyen a jelleme, ajánlja-e gyerek mellé stb.

[link]

2009. aug. 16. 15:13
 13/21 anonim ***** válasza:
8%

Hát sajna nekem csak rossz tapasztalatom van a beagle kutyákkal... Ahányat ismerek, mind szédszedte a lakást, csak azt lesi, hogy nyíljon a kertkapu, csak pórázon lehet őket vinni, a gazdára rá sem bagóznak csak mennének elfele, esetleg a kajára figyelnek... Most le fogtok pontozni, de az nem engem minősít ha ezt láttam. Ezek között a kutyák között volt olyan akit azért vettek mert cuki, de olyan is volt akivel táborokba meg kutyaiskolába jártak! És mégis egyformán viselkedtek. Hát lehet, hogy én csakis kizárólag rossz gonosz beagle gazdákat ismertem, és az összes kutya szapoított rossz helyről való, de ezeken a tapasztalatokon el lehet gondolkozni. Szerintem nem kell tagadni, ha egy kutyának vannak rossz tulajdonásai. Vagyis kinek mi a rossz... A beagle biztos nem rossz- a maga helyén. Csakhogy szerintem ez nem a panel. Sőt megkockáztatom, családi kutyának sem megfelelő. Mert a családok általában nem olyan kutyára vágynak, aki elszökik, levadássza a szomszéd csirkéit és nem jön vissza. Na a gyerekeket szereti, bár én inkább azt tapasztaltam, hogy közömbös, szóval eddig egy beagle-ről sem tudtam volna megállapítani, hogy ki a gazdája, ha nem lett volna pórázon...

Szóval szerintem a beagle-t csak hozzáértőknek szabadna venni, olyanoknak akik tudnak vele vadászni, és nem azt várják tőle, hogy szerelmes szemekkel bámuljon a gazdira, akkoris amikor nincs nála kaja, és imádja az ülfekszik parancsokat. Szerintem a családok válasszanak más kutyát, mert a nyugodtabbal is nehéz foglalkozni egy átlagos forgalmú csalűdban is.

Na tessék, végülis nem mondtam rosszat a beagle-ről csak védem hogy ne kerüljön olyan helyre ami nem neki való, de úgyis lepontoztok... :)

2009. aug. 16. 15:51
 14/21 anonim ***** válasza:
21%
A butaság nem nevelés kérdése! Sok észre vall, ha a kutya majd megkukul a 40 fokba, tűző napon, de annyi esze nincs, hogy odébb menjen 1 métert az árnyékba.. Másrészt nem értem, hogy ez miért a nevelésen múlna. Nem azt írtam, hogy neveletlen, hanem azt, hog buta. Egy vadászkutyának félnie kell a galamboktól és a legyektől? Érdekes.. Én más kistestű kutyát ajánlok, de a sok beagle párti úgyis lepontoz!
2009. aug. 16. 17:58
 15/21 anonim ***** válasza:
70%
Kérlek nem a kutya/beagle hibűja,hogy fél a galambtól hanem a sok szaporítás miatt.És éppen egy yorki,westie és még ilyen kistetű kutyák is lehetnek ugyan olyan buták,mint egy beagle.Sőt éppen egy keverék is lehet nagyon buta de lehet nagyon okos és ez igaz bármelyik fajra.És ezen évekig lehetne a vitatkozik.
2009. aug. 16. 19:49
 16/21 anonim ***** válasza:
65%

úgy szeretem amikor olyan emberek becsmérelnek egy fajtát amilyen nincs is nekik és csak látásból mérlegelnek.. mert jaj a Pisti bácsi látott egy olyan beaglet, jaj mert pórázon viszik néhányan....

könyörgöm, a sok túl szaporitott beagle alapján ne mérlegeljétek egy fajta igazi voltát!!

Az egész nevelés kérdése.... nyilván a kutyának is van személyisége, fajtán belül is vannak eltérések.

Nos, meg lehet nézni az én beaglemet és a testvéreit, nem a genetikán múlt, hogy az egyik testvére nem fogad szót, ugrál, rág, szökik és szinte támad az idegenre keritésen keresztül mert félelmi agressziója van.

Az enyém teljesen nyugodt, póráz nélkül viszem sétálni, biciklivel is szoktam vinni, különböző mutatványokat tud, és az alapvető dolgokat tudja és teljesen alkalmazkodik.

Persze, volt olyan, hogy leszedett egy rendszám táblát, hogy lerágta az utánfutó lámpazsinórját, hogy kikaparta a birsalmát, hogy átmegy a 2. szomszédba ha grilleznek :)

ettől kutya ,ettől beagle... ez nem robot kutya, hogy azt csinál amit mondasz (nem németjuhász), intelligens állat.ehhez a kutyafajtához kell egy kis humor is =)

ja és nem attól intelligens hogy annyi mindent tud, hanem ,hogy hogyan tudja ezeket, szinte nem is kellett tanitanom arra hogy a zebránál megálljon, szinte belevésődött.... és jutalomfalatot nem is használtam...

vagy a bukfencre is pár gyakorlás alatt rájött, hogy mit kérek.

vagy hogy magától megoldja a dolgokat pl. a macska kajához hogyan tud eljutni, ami a farakáson van...

áh meg egy csomó apró dolog ami az életben van, az élethez szükségesek.

Szóval senki ne mondja, hogy a beagle buta, mert az a buta aki ilyet állít.

ja és akkor meg lehet azt is nézni ,hogy jó pár beagle szerepel dog dancingben és agilityben, meg szarvasgomba vadászként is kitünő.

arról nem is beszélve, hogy én majd terápiás kutyázni is akarok vele.

Amúgyis, igen, az intelligenciára is lehetne a tenyésztésben szelektálni! pl. az ember példája- a Hülyék paradicsoma c. film ....

2009. aug. 17. 01:01
 17/21 anonim ***** válasza:
31%

Jellemző, hogy a ilyenkor rögtön a szolgakutyákkal jönnek! Attól egy kutya nem lesz hülyébb, hogy szótfogad és nem rohan ki az autók elé, és nem csak akkor amikor kedve van! Nem tudom miért kell lenézni a munkamániás, engedelmes kutyákat? Az enyémet legalább nem fogja baleset érni, mert első szóra ugrik, mint egy robot...

Én speciel szintén rossz véleményt mondtam a beagleről... És nem a Pista bától hallottam, hanem aktív kutyás életet élek... Ilyen van a barátomnak, a kutyaiskolában, a rendezvényeken, a táborban... Akkor én most kizárólag rossz gazdákkal és szaporított biglikkel találkoztam? Persze hobbi szinten lehet ezeket a sportokat biglivel is űzni, de azért a versenyeket nem biglik nyerik... Nem azért, mert hülyék, hanem mert nem erre valók...

2009. aug. 17. 01:17
 18/21 A kérdező kommentje:
hát az a bibi,hogy én (13L) szeretnék 1 kiskutyát,de sulikezdés..és háátt...elég nehéz lenne elmegyek 7-kor suliba és 2kor jövök haza és 1 kölyökkutyát..cinkes lenne..És a szüleim dolgoznak szoval telejseen egyedüllenne szinte egész nap.
2009. aug. 18. 12:57
 19/21 anonim ***** válasza:
Akkor nem neked való kutya, aminek a nevelésével ennyit kell foglalkozni!
2009. aug. 18. 14:22
 20/21 A kérdező kommentje:
hát mostmár sajnos semmijen állatom sem lehet,mert a hugom allegriás rájuk...és ez 3 macska és 3 hörcsög és 1 papagáj után derült ki :S:S
2009. aug. 19. 14:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!