Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek? A kutyámmal nem...

Mit tegyek? A kutyámmal nem tudok sétálni, mert egyszerűen nem tud viselkedni, és más kutyákkal kritikán aluli a viselkedése. Van valakinek valami praktikája? Kinek milyen tapasztalata van?

Figyelt kérdés
Van két malamut kutyusom. Az egyik lány a másik fiú, és a fiú volt előbb. A fiú 3 hónaposan került hozzánk, rengeteget foglalkoztam vele, nagyon okos, jól nevelt. A lány kutyust kb. 3 hónapja fogadtuk örökbe, és elég nehéz vele. Feladta a leckét, pedig jó tanárnak tartom magam. Nem vagyok hivatásos kutya kiképző :) A gond az hogy ha elviszem a lányt sétálni és a kerítésen belül lévő kutyák ugatják egyszerűen megbolondul. Össze vissza ugrál, hörög, agresszíven lép fel, pedig alapvetően nem ilyen. Nem tudom mit tegyek. Már sok mindent kipróbáltam de semmi. Kutyasulira nem nagyon van pénzem.
2012. nov. 20. 21:22
 1/4 anonim válasza:
Szia.Ez mióta van amióta nálad van vagy most alakult ki?!
2012. nov. 20. 21:24
 2/4 anonim ***** válasza:
Valószinüleg nem volt szocializálva.Ugy mint az én labradorom.A következö módon szoktattam le erröl.Mikor közeledtünk egy keritésen belül lévö ugató ebhez már elöre eröteljesen -nem szabad!!! parancsot adtam neki.Amikor ennek ellenére behülyült addig maradtam a keritésnél amig megnyugodott közben folyamatosan rángattam és nem szabadoztam.Ha ez se segitett a bottal kapott az orrára persze nem tul nagyot de azért kell hogy érezze.Mostanra a probléma megszünt.Lényeg hogy addig nem szabad továbbmenni amig nem hagyja abba .Amikor már halgat a nem szabadra akkor a jó kutya okos kutya dicsérgetés és ajándék falat ajánlott.Sok sikert !
2012. nov. 20. 21:31
 3/4 anonim ***** válasza:
Pontosan ahogy az előttem szóló írja, ültesd le és terelgesd el addig a figyelmét amíg meg nem nyugszik.
2012. nov. 20. 23:42
 4/4 A kérdező kommentje:
1.szóló, az elejétől kezdve ezt csinálja, 2. próbáltam ezt is 4-5 alkalommal de nem volt változás. Neked mennyi idő után hatott ez a fajta módszer? Az a baj hogy a kerítés ami előtt megálltam megnyugtatni a kutyát, kijött az ott lakó h ne ugattassam már az ő kutyáit.
2012. nov. 21. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!