Kutyám viselkedése megváltozott. Miért?
Most november elején lesz 2 éves amstaff szuka kutyám.2 hete hagyta abba a tüzelést, és egyre jobban komolyodik.Más kutyákkal már nem olyan játékos, csak azokkal, akiket kölyökkorától fogva ismer.Eleinte bizalmatlan a többi kutyával, de szaglászás után nem játszik velük, magasról tesz rájuk, a kanokkal pedig kissé ellenségesebb lett.
A falkavezérséggel minden rendben van, bár az utóbbi időben keményebben kellett vele bánni - ez alatt nem az agyba-főbe verést és hasonlókat értem, hanem a "szelektív hallás"-probléma kiküszöbölését a megfelelő fokú szigorral.
Ez amiatt lehet, hogy lassan 2 éves?
Attól is lehet.
Nem jab az, ha nem annyira játékos. A domináns viselkedésre figyelj, más kutyákkal szemben. Azt ne hagyd.
Szia!
Tudom, nem örülsz most a kérdésemnek, de nem lehet, hogy véletlenül bepározta valamilyen kan?
Vemhesség ideje alatt a kutyák nagyon meg tudnak változni, és mint írtad, 2 hete hagyta abba a tüzelést.
Kannal tényleg ellenségesebben bánnak, hiszen nincs rá szükségük, úgymond a vemhesség bekövetkeztével.
Többi kutyával is morcosabb lehet, mint eddig volt, ezt nem lehet a tüzelésre fogni, és nem csak úgy pikk-pakk következik be, mint írtad, hanem fokozatosan.
Ezt úgy értsd, hogy:Na, most betöltöttem a 2 éves kort, és felnőtt lettem, tehát egyszerre másként kezdek viselkedni.
Amennyiben nem vemhesség, mindenképpen kikérném egy hozzáértő véleményét, és elvinném kutyasuliba, nehogy később agresszívvé váljon.
Nem, semmiképp sem fedezte be kan, még a pórázról is alig engedtem el tüzelés alatt.Panelkutya. :)
Rögtön behívható, első füttyre hozzám rohan, több kézjelet is tud (ül, fekszik, marad, lábhoz, kér) szabad téren is.Az kéne még, hogy befedezzék, ki is tépném a hajam! :D
Csak makacsabb lett, önfejűbb.Más kutyákkal nem agresszív, csak teljesen átnéz rajtuk, és a kanokkal lett valamivel szeszélyesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!