4 hónapos kis pulink van! Az utóbbi időben szörnyen megváltozott a viselkedése! Harap, támad! Mit tegyünk? -->
olvass el egy Jan Fennel könyvet, van amelyik a neten is fenn vagy, bogarássz ki belőle használható technikákat, és próbáld meg megtanítani rá a mamádat.
Ahogy így leírod ez csak játékosság szerintem, és ha már van vezényszó, nem!, hagyd!, akkor erről könnyen le lehet szoktatni. Csak határozottan, kicsit ijesztően kell fellépni.
Nem tudom, lehet rosszul olvastam, de nem láttam, hogy kan vagy szuka kutyus? Fontos lenne tudni.
Bántotta a bottal, ezért fél a bottól. És rohan Hozzád, hogy védd meg.
Tudom, hogy képtelenség lesz a nagymamáddal megbeszélni, hogy ne tegye, legalább a botot vedd el tőle, ha a kutya közelében van. :))
Vidd sokat sétálni, idegen emberek közé, hogy megismerjen másokat is, akkor nem fog rátámadni minden idegenre. Ezt is félelemből teszi.
Mi az, hogy ne üsse a kutyát? Ki mondta, hogy üsse? És miaz, hogy egy mozgássérült nem lehet falkavezér?
Ez hülyeség. Egy gyenge fizikumú ember ugyanúgy át tudja venni a falkavezérséget, mint egy böhöm nagy állat. És már bocsánat, de aki a Fennel-, vagy a tükör-módszert "verésnek" fogja föl az funkcionális analfabéta, nem tud olvasni. Nem a fenyítésen van a hangsúly, hanem a testbeszéden. Van egy barátnőm, aki csípő ficamos, tehát sánta. Mégis sokkal inkább kézben tartja a kutyáját, mint én bármikor. Sokkal inkább falkavezér, mert nem ad kétértelmű jeleket, és határozottabb, mint én. Pedig neki ivaros kan kutyája van, nekem meg ivartalanított. Pfff...
Amúgy a szocializáció tényleg ráférne.
Mellesleg nem hiszem, hogy a mamád annyira hülye lenne, hogy ezt a pár alapszabályt ne tudná betartani:
1. Nem hagy kutya előtt ételt, nem imádkozza bele, ha esetleg nem eszi meg.
2. Mindent ő KEZDEMÉNYEz, és nem a kutya! Ha oda akar bújni hozzá párszor levegőnek nézi, és csak akkor símogatja, ha ő hívta.
Persze ennél bonyolultabb szabályok is vannak, de a legtöbb kutyánál már ez is elég a falkavezérséghez.
Az ivartalanításn érdemes lenne elgondolkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!