Belefáradtam a kutyusom tanításába! Mit csináljak, hogy ne pisiljen be folyton?
igen csak ezzel az a bibi hogy ingerszegény környezetbe van a kutyus. Ami egyenlő azzal is hogy csak a saját szagát érzi amit lehet így próbál elnyomni. Ha séták során ki tudná ereszteni a gőzt,lefárasztanád szerintem nem lennének balesetek.
Amúgy éjszaka egész lakásba tud mászkálni ? És nappal mikor baleset van akkor előttetek csinálja?
Aha tehát nem sétáltatod, nem fárasztod ki, és nagyjából semmit nem csinálsz, amire egy kutyának igénye lenne és csodálkozol, h bepisil és eldugdossa a papucsokat???? Gratulálok! Kutyatartásból EGYES, leülhetsz.
Na most elkezded azt h reggel leviszed félórára, délután leviszed félórára és este lefekvés előtt leviszed félórára. Sétáltok normálisan, még akár szaladgálhattok, labdázhattok is kicsit. Ezen kívül tanítod erre-arra, amiket még nem tud. Ezt következetesen folytatod egy hónapig. Ha akkor még mindig lesz gond, akkor majd gondolkodhatunk, de így kb felesleges is másra gondolni.
JA h ott egy roti? Menj át az út túloldalára. Kifogás mindig van.
Na meg lehet nem ártana kutya pelusra sem szoktatni. Ilyen kis termetű kutyák nem tudják 8-10 óráig tartogatni- legalábbis nem mindegyik.
A víz elvételt és a szobakennelt én is ajánlom!
Azon kívül elkezdeném a helyedben úgy kezelni, mintha kölyök lenne. Tehát pl. 2-3 óránként kivinném pórázon az utcára SÉTÁLNI! Nem a kertbe, hanem az utcára, ahol más kutyák szaga van, ez ingerli majd őt is dolga végzésére.
Este pedig legalább 1 órás tempós séta-futtatás, utána vacsora, vacsi után 1-2 órával szintén egy kis pisi-kaki séta és elzárni a kutyát...aztán ha nincs baleset, lehet egyre jobban kitolni két séta közt az időt egészen addig, amíg elég nem lesz a szokásos 3-4 wc-zési lehetőség a kutyának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!