Tehetünk valamit, ha a kutyáink átszöktek a szomszédhoz és az a saját portáján lemérgezte őket fagyállóval?
Persze, megcsinálni a kerítést, mielőtt új kutyát visztek a házhoz. A mérgezést nem lehet rábizonyítani, az viszont a te felelősséged, hogy a kutyáid a saját kertedben maradjanak.
De amúgy nem értem, most átszöktek a kutyák, meg vissza is, vagy onnan hoztátok vissza őket? Miért kellet volna találnotok a saját kertetekben bármit? A mérgeknek épp az a lényegük, hogy eltűnnek a kutyában, általában maradéktalanul.
Nálunk is ez történt, de szóról szóra.
Kivétel annyi, hogy ő beismerte és büszke is volt rá. Feljelentettük, nem történt semmi.
Nekem a kutyám volt és imádtam, neki csak egy apró gond akit megölhetett. Itt tart a világ :(
Én vagyok az, aki az előbb írta, hogy hasonló helyzet volt nálunk is.
Igen, én vagyok a felelős. Nem voltak rendesen felügyelve a kutyák, de sajnos nem hagyták, hogy magamhoz vegyem őket. Többször próbálkoztam, de a család össznépi lehurrogásában részesültem. Azóta mindenki belátta hogy igazam volt, de késő, a kutya halott, én pedig hibásnak érzem magam, noha nem tehettem semmit mert akadályoztak :(
Ha újra ilyen helyzetbe kerülnék, nem hagynám! És ha bárki más így érez mint én akkor, ne habozzon, cselekedjen! Az "emberek" gonoszabbak mint gondolnánk.
Olyan kerítés nincs, ami "alapvetően jó, de..."
Ebben az esetben a jó kerítés definiciója az, hogy a kutyák nem jutnak át rajta. Amin átjuknak az nem jó, főleg nem "alapvetően jó".
Olyan kerítés nincs h aslapvetően jó, de mégis átjutnak. Vagy jó, vagy nem.
Itt a sztoriban csak is ti vagytok a hibásak és senki más. Természetesen nem volt szép amit a szomszéd tett, de ezért is a saját vállatokat kell megveregetni h "ügyes voltál öcsém, csak így tovább".
Ja, nálunk kerítés sincs, mégse kolbászol át a kutya, tudja h meddig a mi telkünk és annak megáll a szélén.
A szökés miatt MINDIG a gazda a felelős...igaz, hogy a leggondosabb tartásmód mellett is előfordulhat szökés.
Ha nem tudjátok bizonyítani, hogy a szomszéd mérgezte meg a kutyákat, akkor semmit nem tehettek. Hol találtátok meg a kutyákat? Szomszéd telken láttatok gyanús tálkát, vödröt? Egyáltalán látta vki, mi történt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!