Lehet nem kellett volna megütni a kutyámat? Lelkiismeret furdalásom van! Szerinted?
Most meg fognak lincselni, de szerintem nem tetted rosszul. Szóval tiltottad többször, nem volt elég, kapott egyet. Nem cukorból van, legalább megtanulja.
Kutyát nem lehet csak kolbásszal nevelni, ezt szokták mondani. Én még fél napig rá se néztem volna ezek után, akárhogy sündörgött volna.
Tanulja csak meg, hogy meddig mehet el.
Néha határozottan kell tiltani. Ha akkor úgy láttad jónak, nincs vele baj, meg kell tanulnia, mert ez az ő érdeke is.
Jogos, ne egyen meg semmit, amit nem lehet.
Lehet, más nem féregteleníti a kutyáját, vagy kóbor eb, nem hiányzik, hogy beteg legyen a Tied.
Ne furdaljon a lelkiismeret.
Lehet, most lepontoznak, de nem érdekel, ez az én véleményem. :)
Jól tetted alapból viszont 2 okból meg nem jól:
1 kézzel nem bántunk állatot mert legközelebb ha simogatni akarod félni fog a kezedtöl
2 a szaros kéz nem higénikus
Én is nevelem a kutyámat nem sok sikerrel de ha ütöm akkor bottal.Persze nem komolyan csak figyelmeztetésképpen hogy viselkedjen rendesen,azt viszont ö szarja le.
Rá se ránts, engem is meglincseltek már, amiért leírtam, hogyan "tanítottuk" a tacskót bizonyos dolgokra. Mégis itt vagyok! :)))
Szóval most majd megtanulja az biztos, másrészt lehet, hogy egy ideig talán nem árt, ha a viselkedésedből érzi, hogy még egy kicsit mindig haragszol, amiért nem fogadott szót.
Hidd el, nagyon okosak, de ha most "el kezdel neki jópofizni" stb. akkor abból azt szűri le, hogy nem is volt az a pofon annyira komoly. Légy következetes, akkor fog igazán tanulni!
egy megfelelő időben adott tockos a kutyának,sokkal többet használ,mint sok -sok fúj ,és húzzuk a pórázt:)
jól tetted:)
megmutattad neki,hogy nem tehet meg bármit büntetlenül:)
és lehet,hogy nem megenni szerette volna,hanem mondjuk belehemperegni,és erről nem árt leszoktatni.
A hirtelen felindulásból elkövetett pofon más, ezt a kutyák is tudják, másképp viszonyulnak hozzá. A te esetedben nem bántalmazásról beszélünk, mivel előtte mással is próbálkoztál, csak nem figyelt rád.
Az pedig nagyon hasznos, ha megtanulja, hogy kint nem eheti meg, amit talál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!