Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek a rotweiller...

Mi a véleményetek a rotweillerről?

Figyelt kérdés
2009. aug. 14. 20:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk első kutyaként volt rotink.

Szereteten kívül mást nemigen kapott (volt egy betegsége ami miatt nem lehetett iskolába járatni), otthon tanítgattuk, az idősebb kandúr macskával pici korától fogva jól kijött, mondhatom imádták egymást. Miután megtanult néhány alapdolgot, a macska is megtanulta tőle ugyanazokat (pl. evésnél a "tied" vezényszó előtt nem láttak hozzá a finom falatokhoz). A "rettenetes" külső egy kedves jószágot takart, szoktuk is mondani, még a betörőt is halálra nyalná... De első kutyának és főleg taníttatás nélkül szerintem sem ideális.

2009. aug. 14. 21:31
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom,hogy nem élnek túl sokáig.Pontosan nem tudom az okát.De az viszont biztos,hogy szerintem túl nagy a tömegük,és emiatt lomhák.Ismereteim szerint egy roti akár 50-60 kg is lehet..szerintem az már sok egy kemény kutyának.Nehézkes lesz a mozgása,és a nagy súly megterheli a szervezetét.Amúgy aranyosak,szépek,semmi gond nincs velük..
2009. aug. 14. 21:36
 13/15 anonim ***** válasza:
95%

Álmaim kutyája! Egy kiállításon láttam meg, és szerelem volt első látásra...

Rendkívül impozáns megjelenésű, de megfelelő nevelés mellett nem kiszámíthatatlan ahogy sokan gondolják.

Később biztosan lesz rotim, a TENYÉSZTÉS gondolatával is foglalkoztam már.

17/L

2009. aug. 14. 21:38
 14/15 anonim ***** válasza:
95%
Nekem első kutyám volt és nő vagyok. Nála intelligensebb és ragaszkodóbb kutyát nem tudok elképzelni. Sokszor szólnom sem kellett, a tekintetemből tudta hogy mit akarok. Hatalmas sétákat tettünk erdőben, bárhol, soha nem kellett félnem mellette. Soha nem bántott senkit, sem embert, sem pedig másik kutyát, de ha idegennel beszélgettem, akkor le nem vette róla a tekintetét, minden rezdülését figyelte. Sajnos már nem él és rettenetesen hiányzik.
2009. aug. 14. 21:45
 15/15 anonim ***** válasza:
94%

Nekünk is rotink volt mindig is. Imádtam, kisgyerekként a hátára másztam, nyúztam, dörgölőztem, ő meg élvezte a játékot :) Ha elmentünk sétálni családdal és én "eltűntem", rögtön megállt és elkezdett keresni :) Ő volt az első kutyánk. Imádtuk.

A második kutyusunk is roti volt. De ő sem tudott volna a légynek sem ártani. Nagyon okos, intelligens és játékos kutyus volt. Nagyon hiányzik.

2009. aug. 15. 09:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!