Mi a véleményetek a rotweillerről?
Én két rotit ismerek. Az egyik kanként majdnem kitörte a szukám gerincét (két nagy lyuk van a két oldalán), a másik szukám meg majdnem megfojtotta, ha el nem kergeti a 12 kg-jával. És annak a kutyának mindegy volt, ha kutyát látott azonnal megtámadta.
A másik roti is kan. "Szerelmes" a kutyáimba. Nyugodt, magabiztos, nem fél semmitől, még senkit sem bántott, se kutyát se embert. Pedig gazdája egy néni akinél csak házat őriz, sosem vitték sétálni, nem nevelték. Ennek ellenére néha kiszökik, és mondhatom, hogy a légynek sem árt. Tk-ja sincs. Amikor viszont cselekedni kell, akkor azonnal ott van. De akkor sem őrjöng, csak szép nyugodtan. Na most ezek alapján mit gondoljak? Nincs velük végülis semmi bajom. Szép kutya de alapvetően én jobban szeretem a karcsúbb, hosszúfejű, álló fölű kutyákat, kedvencem a dobermann.
én ha póráz nélkül vannak félek tőlük.
nagyon tekintélyes, nagy erős kutya kinézetük van, bár láttam már játékos rotit is, az nagyon aranyos volt :)
Az első válaszolóval maximálisan egyetértek.
Szó szerint (de tényleg)ezt akartam én is irni!
Remek kutya normális gazda kezében,hülye gazdánál időzített bomba.
Én nem érzem magam alkalmasnak arra,hogy ilyen kutyát tartsak,igazság szerint tartanék tőle.
Bullterrierem van/volt/lesz.
Nagyon jó munkakutya. Eredetileg marhapásztor később őrzővédő feladatra tenyésztették. Magas a fájdalomküszöbük, és elég konokok is néha.
Ha valaki sok időt és szeretetet tud rájuk szánni, nagyon jó társ válik belőle. Tipikusan az a kutya, aki bármikor kész az életét adni a gazdájáért. Intelligens, okos, nagyon ragaszkodó, jól tanítható és tanuló kutya.
Mindenképpen iskolázni kell, minél fiatalabb kortól.
első kutyának, semmiképpen nem ajánlom!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!