Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A szuka kutyák is ugyanúgy...

A szuka kutyák is ugyanúgy vernyognak tüzeléskor mint a macskák? És milyen gyakran tüzelnek? Most kaptam egy 6 hetes kiskutyát, szukát.

Figyelt kérdés
2009. aug. 14. 16:41
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
Akkor minek neki a tüzelés aminek semmi haszna nincs? Nem fogom fel, hogy valaki miért vállalja inkább a számlát, és az még hagyján, de a kutyájának az esetleges betegségeit, ahleyett hogy ivartalanítaná? A kutya nem hiszem, hogy boldog lesz, ha beteg, de legalább meg van mindene amit Isten adott neki...
2009. aug. 14. 17:31
 22/41 anonim ***** válasza:
100%

Ne dönts most, nyugodj meg. Úgyis vinned kell a kutyát az orvoshoz, beszéld meg vele.

Mivel úgy látszik tényleg nincs tapasztalatod, a kölyköt az új törvény szerint be kell jelentened 3 hét alatt az állatorvosnál. Az első oltását most kell megkapnia 6 hetesen, utána 2 hetente. Összesen 5-6 oltás (orvostól függ hogy adja) az utolsó a veszettség elleni, amit fél év múlva ismételni kell.

Beszélj az orvossal kérdezd meg az ő véleményét is, ha nekünk nem hiszel.

2009. aug. 14. 17:33
 23/41 anonim ***** válasza:
Most is látszik a tapasztalatlanságod... Elég ha egyszer pisil kint a tüzelő szukád, garantált, hogy 5 perc múlva tele lesz kanokkal a környék... Nálunk is ez van, pedig nincsenek kóbor kutyák. Ivartalanítanám is, de szerződésem van a tenyésztőjével, mert szerintem szép egyed...
2009. aug. 14. 17:33
 24/41 A kérdező kommentje:
Ja és minden egyes nem ivartalanított szuka álvemhes meg daganatos lesz. Mindegyik? Hagyjatok már a baromságaitokkal komolyan mondom, hihetetlen mi folyik itt. Volt a rokoni körömben bőven szuka (tüzelésnél nem voltam ott, ezért nem tudom vinnyognak-e, azért kérdeztem itt), de mindegyik nagyon szép kort megélt (12-18 év között) úgyis hogy nem metszették fel a hasukat és pakolták ki őket.
2009. aug. 14. 17:38
 25/41 A kérdező kommentje:
A kedvetekért gyorsan felhívok két állatorvost a környékünkön, meglátom mit mondanak. Majd megírom.
2009. aug. 14. 17:40
 26/41 anonim ***** válasza:
Jó te tudod, azon totózni, hogy a te kutyádnak pont ne legyen baja... Ez olyan mint amikor azt hittem csak máshoz törhetnek be, aztán jól betörtek hozzánk is kétszer... Azt viszont kikérem magamnak hogy ez baromság, gondolom te is biológia szakra jársz és kinológus leszel (tudod mi az? :D)... Ha nem akarod a te bajod, szegény kutyádé, de aki tapasztalt azt ne nézd le... Ez a kutyáknál, ha lehet mondani, népbetegség... Remélem a kutyád érdekében szerencséd lesz... Amúgy beteg is lehet élni 18 évet... Csak nem olyan jó.
2009. aug. 14. 17:43
 27/41 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegyik, olyan 95 %. Lehet, hogy van akinek szerencséje van.

Beszélj az orvossal, ugyis vinned kell a kutyát oltásra, vizsgálatra. A féreghajtást se felejtsd, most még 2 hetente, aztán később lehet ritkábban.

2009. aug. 14. 17:43
 28/41 A kérdező kommentje:
Na eddig egy orvost értem el, ő azt mondta egészséges szukát nem ivartalanít, csak ha indokolt (többszöri álvemhesség, méhgyulladás). Felhívok még egyet.
2009. aug. 14. 17:52
 29/41 anonim ***** válasza:
100%

Akkor nem orvossal beszéltél, hanem lódoktorral. Ismerek jópár állatorvost akik értenek a szakmájukhoz, ilyet egy se mondana.

Egyébként itt az állatorvosi kamara állásfoglalása, érdekes, hogy egy állatorvos veszi a bátorságot, hogy ennek ellentmondjon.

[link]

2009. aug. 14. 17:55
 30/41 A kérdező kommentje:
Hívtam még egyet, ő azt mondta lehet ivartalanítani, de ő akkor ajánlja ha kannal van együtt a szuka, mert az ivarszervi daganatos betegségek elég ritkák, annyi esélye van, mint egy agydanagatnak. Engem ez meggyőzött, nem lesz ivartalanítva a kutyám!
2009. aug. 14. 18:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!