A szuka kutyák is ugyanúgy vernyognak tüzeléskor mint a macskák? És milyen gyakran tüzelnek? Most kaptam egy 6 hetes kiskutyát, szukát.
6 hetesen az anyja mellett lenne a helye.
Évente kétszer tüzelnek, kb 3 hétig. Nem vernyognak mint a macskák, de mivel ez ösztön szöknének, kant keresnek....
Ivartalaníttasd.
Nem, egyáltalán nem adnak semmilyen hangot. Sőt, még a seggüket sem mutogatják, mint a macskák.
Ebből a szempontból sokkal könnyebb a kutyákkal. Na, meg azért is, mert ha kint van a kertben, nem tud megszökni, mint a macskák. Nekem több nőstény kutyám volt, egyik sem volt ivartalanítva, és semmi probléma nem volt soha velük.
Évente kétszer, általában tavasszal és ősszel tüzelnek néhány hétig.
Akkor ne ivartalaníttasd. Kezeltesd az álvemhességeit, a gennyes méhgyulladását, majd műttesd meg az emlődaganatát.
Jót nevettem az állatorvosommal, amikor volt egy kérdés itt, hogy az állatorvosok a pénz miatt támogatják-e az ivartalanítást. Akkor mondta az orvosom, hogy a bevételének nagy hányadát fizetik a gazdák, akiket nem tudott rábeszélni az ivartalanításra, de minden évben kezeli a kutyáikat ezekkel a betegségekkel és már tízszer annyit otthagytak nála, mint amennyibe az ivartalanítás került volna. Arról nem is beszélve, hogy egy nem ivartalanított szuka átlagosan 2-3 évvel él kevesebbet mint egy ivartalanított.
De te döntessz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!