Hisztek a kutyaszerelemben?
sztem is igaz, hogy szakértelem nélkül nem kéne szaporítani a kutyádat, de az sztem nem jó érv, hogy a kölykök menhelyi kutyáktól veszik el a helyet az új gazdiknál, ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy ha nem születnének meg ezek a kutyák akkor azok akik a kölyköket kapnák örökbe fogadnának egy menhelyi kutyát. Sajnos a világ nem így működik.
Nekem is van fajtatiszta kutyám és már többen jelezték, hogy ha lesz kiskutyám szóljak. Nekem mondjuk eszembe sincs fedeztetni, mert nem értek hozzá. De az, hogy tőlem nem kapnak kiskutyát az ismerőseim az nem jelenti azt, hogy mennek és menhelyről kihoznak egyet.
na akkor menjél el egy kutyatenyésztőhöz, akinél 10 kutya van, és nézd meg a körülményeket, hogy tartják őőket. ha tenyésztőhöz mentél, látni fogod, hogy a kutyák egészségesek, jól tápláltak és jó kondiban vannak. nincs kutyakaki mindenhol, tiszta a környezet. ez valószínű azért van, mert nem foglalkoznak velük. igaz?
tudod, általában az ember nem egyedül tart 10 kutyát. ott vannak a családtagjai, gyerekei, akik segítenek neki. játszanak a kutyákkal, segítenek etetni, fésülni, sétáltatni, takarítani, tanítani.
sejtem, hogy te még ne jártál tenyésztőnél!! akkor meg ne szidalmazd őket olyannal ami tiszta baromság!
amúgy meg, biztos olyan jó röntgen szemed van, hogy megvizsgáltad a kutyád, nem e diszpláziás? vagy van-e örökletes szembetegsége? vagy nem-e kataraktás, glaukómás? és ha igen, és ezt öröklik a kölykei? lehet hogy 3-4 év múlva előjön a te kutyádnál a diszplázia. vagy lehet hogy hordozó, és akkor a kölyköknél fog kiderülni. de gondolom nincs semmi baja, áhh, miért is lenne, hiszen erre még sosem volt példa, és csak most találtam ki!!
amúgy ne szállj már el magadtól. olyan hogy kutyaszerelem nincs! tudod, a kutyák is érző lények, tehát szükség van nekik játékra. a puszi amit adnak egymásnak, a kutyáknál egyfajta üdvözlést jelent, tehát nem puszi. olyan mint az embereknél a kézfogás. minden kutyának vannak szimpatikus társai. valakit kedvel valakit nem. tudom, mert a kutyám erre 100%-osan példa! lány kutya, és van egy jó barátja, akivel olyanokat kergetőznek hogy csak na! aki szintén lány. akkor biztos leszbik!
hú, most gondolom nagyon jó az anyakutyának, amikor majd kezdődik az ellés, és üvöltve fog vajúdni... majd 2 hónapon keresztül 5-10 kiskutya fog rajta lógni. hát, gratulálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!