Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hisztek a kutyaszerelemben?

Hisztek a kutyaszerelemben?

Figyelt kérdés
Van egy fiú kutyusom, és a parkban megismerkedett egy ugyanolyan fajtájú lány kutyussal még kb 1 éve. Azóta elválaszthatatlanok, minden este együtt vannak a parkban, a kislány kutyus gazdija sokszor áthozza a kutyusát az enyémhez. Teljesen szerelmesek egymásba, folyton puszilkodnak, játszanak, és követik egymást. Úgyhogy úgy döntöttünk akkor áldásunk rá, legyenek is kiskutyáik:))) Úgyhogy most terhes a pici kutyus, és mindenki nagyon boldog:)) A ti kutyusotok volt már szerelmes? Tiszta 101 kiskutya:)))
2009. aug. 14. 11:10
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
61%

sztem is igaz, hogy szakértelem nélkül nem kéne szaporítani a kutyádat, de az sztem nem jó érv, hogy a kölykök menhelyi kutyáktól veszik el a helyet az új gazdiknál, ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy ha nem születnének meg ezek a kutyák akkor azok akik a kölyköket kapnák örökbe fogadnának egy menhelyi kutyát. Sajnos a világ nem így működik.

Nekem is van fajtatiszta kutyám és már többen jelezték, hogy ha lesz kiskutyám szóljak. Nekem mondjuk eszembe sincs fedeztetni, mert nem értek hozzá. De az, hogy tőlem nem kapnak kiskutyát az ismerőseim az nem jelenti azt, hogy mennek és menhelyről kihoznak egyet.

2009. aug. 14. 11:56
 22/47 anonim ***** válasza:
90%
Tudod a szukának viszont egyáltalán nem buli ez az egész, csak azért csinálja mert "muszáj". Akinél pedig 10-15 kutya van az NEM tenyésztő. A tenyésztőknek általában 3-4 kutyájuk van... A törzskönyv meg nem azért kell hogy jó puccos és sznob legyél, hanem azért, hogy biztosítékod legyen a kutyád egészségére! Rengeteg fajtatiszta kutya van a menhelyeken. Téged pedig nem fog vígasztalni hogy szerető családban nőtt fel (amúgy a tenyésztőnél is szerető családban nőnek fel a különbség hogy ott még értenek is hozzájuk... Nem valami gyárban, mert azokat szaporítóknak hívják) ha esetleg majd valamilyen baja jön elő ami törzskönyvesnél nem fordul elő és majd szenvedni fog. Vagy ha pont olyan kiskutyát fogtál volna ki (mert többségében oylanok), esetleg a kicsiknek lesz valami baja... Nem tudom lány vagy-e vagy fiú, de akkor szerinted az emberek is azért járnak mellrák meg tüdőszűrésra, hogy jó puccosak legyenek!?
2009. aug. 14. 13:04
 23/47 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem te még nem láttál igazi tenyésztőt. Nem ártana tájékozódni...
2009. aug. 14. 13:05
 24/47 A kérdező kommentje:
3-4 kutya? Nézz már fel akármilyen kennel oldalára, általában 10 kutya körüli létszám van. Vagy ők is mind szaporítók? Hülye.
2009. aug. 14. 13:13
 25/47 anonim ***** válasza:
100%
Vannak menhelyi gondozásban bőven yorkik, róluk ideiglenes befogadók gondoskodnak. Az emberek pedig azért nem fogadják be a menhelyi kutyákat, mert bőven válogathatnak az ismerősnél született ilyen-olyan fajtára hasonlító kutyákból. Ha csökkenne ezeknek a szaporulatoknak a száma, nem lenne ekkora kínálat a családi szaporulatokból, akkor az emberek végre megismerkedhetnének a menhelyi állatokkal is és lenne végre nekik is esélyük. Így szerencsétlenek csak a csodára várhatnak...
2009. aug. 14. 13:21
 26/47 A kérdező kommentje:
Jajj hagyjuk már a menhelyet... Nekem mi közöm ahhoz hogy ott vannak a többségében nagytestű keverék kutyák???
2009. aug. 14. 13:23
 27/47 anonim ***** válasza:
93%

na akkor menjél el egy kutyatenyésztőhöz, akinél 10 kutya van, és nézd meg a körülményeket, hogy tartják őőket. ha tenyésztőhöz mentél, látni fogod, hogy a kutyák egészségesek, jól tápláltak és jó kondiban vannak. nincs kutyakaki mindenhol, tiszta a környezet. ez valószínű azért van, mert nem foglalkoznak velük. igaz?

tudod, általában az ember nem egyedül tart 10 kutyát. ott vannak a családtagjai, gyerekei, akik segítenek neki. játszanak a kutyákkal, segítenek etetni, fésülni, sétáltatni, takarítani, tanítani.

sejtem, hogy te még ne jártál tenyésztőnél!! akkor meg ne szidalmazd őket olyannal ami tiszta baromság!

amúgy meg, biztos olyan jó röntgen szemed van, hogy megvizsgáltad a kutyád, nem e diszpláziás? vagy van-e örökletes szembetegsége? vagy nem-e kataraktás, glaukómás? és ha igen, és ezt öröklik a kölykei? lehet hogy 3-4 év múlva előjön a te kutyádnál a diszplázia. vagy lehet hogy hordozó, és akkor a kölyköknél fog kiderülni. de gondolom nincs semmi baja, áhh, miért is lenne, hiszen erre még sosem volt példa, és csak most találtam ki!!

amúgy ne szállj már el magadtól. olyan hogy kutyaszerelem nincs! tudod, a kutyák is érző lények, tehát szükség van nekik játékra. a puszi amit adnak egymásnak, a kutyáknál egyfajta üdvözlést jelent, tehát nem puszi. olyan mint az embereknél a kézfogás. minden kutyának vannak szimpatikus társai. valakit kedvel valakit nem. tudom, mert a kutyám erre 100%-osan példa! lány kutya, és van egy jó barátja, akivel olyanokat kergetőznek hogy csak na! aki szintén lány. akkor biztos leszbik!

hú, most gondolom nagyon jó az anyakutyának, amikor majd kezdődik az ellés, és üvöltve fog vajúdni... majd 2 hónapon keresztül 5-10 kiskutya fog rajta lógni. hát, gratulálok.

2009. aug. 14. 13:29
 28/47 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nagyon egyszerű teremtés vagy. Kár beléd a szó. Sok boldogságot a 101 kiskutyához!
2009. aug. 14. 13:33
 29/47 anonim ***** válasza:
93%
Tudod elég tájékozott vagyok kutyás ügyen, tisztában vagyok egykét dologgal amivel te nem. Ezért is tanulok kinológusnak. Ja, gondolom nem tudod mi az. Ahol 10 kutya van azok vagy picikék, vagy komlett kiszolgálószemélyzet van hozzájuk vagy akármi, de leginkább igenis 3-4 kutyájuk van! A lényeg az, hogy biztosan jobban értenek hozzájuk mint te... Amit az is mutat, hogy mindenkit tenyésztőnek nézel akinek van kennelneve meg oldala... Mert szaporítóból nem egy van hanem sokkal több mint tenyésztő, szóval elég könnyen találhatsz párat.
2009. aug. 14. 13:38
 30/47 anonim ***** válasza:
100%
Én is kutyatenyésztő vagyok van hogy hetente járok kiállításokra tenyészszemlére és a kutyáimnak külön "szülőszoba" (azért írom így mert te nem tudod mi az az ellés ) van és a kiskutyákra két hétig szabadságot kell kivenni mert még hajnali kettőkor is fel kell kelni szoptatni .A kiskutyákat 8-10 hét alatt nagyon sok ingerhez hozzászoktatni mire elviszik a leendő gazdák akikkel folyamatosan tartom a kapcsolatot éjszaka is felhívhatnak hogy míért sír a kiskutyájuk úgyhogy ne ócsárold a tenyésztőket
2009. aug. 14. 13:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!