Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért csinálnak egyesek...

1lány.... kérdése:

Miért csinálnak egyesek bohócot a kutyájukból?

Figyelt kérdés
Sapka, cipő, ékszer, hajcsat, parfüm, pizsama, fürdőköpeny, és még sorolhatnám. Szerintetek ez jó? Mert szerintem többet árt az állatnak, mint használ. Én úgy gondolom, hogy, ha a kutya bent van a lakásban akkor max télen a nagy hóban, szélben kell rá valami, hogy nem fagyjon meg a bundája a séta alatt. Régen egyáltalán nem voltak felöltöztetve, pedig sokkal durvább telek voltak, mégsem fagytak meg.Meg aztán láttam olyat is, hogy nyáron kis rövidujjú póló volt a kutyán. Könyörgöm... Van itt olyan, aki ezt csinálja? Ha igen, akkor írja meg hogy miért, csak kiváncsi vagyok, hogy mit akar ezzel kifejezni, vagy mi oka van ennek, hogy így eldurvult az állattartás manapság. Ez a trendi? Hogy kínozzuk a kutyánkat? Csak kiváncsiságból kérdem.

2012. nov. 13. 00:08
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
65%

"időkorára egy kis ízületi betegségnek nézhettek elébe, de gondolom inkább az, minthogy "égesd" magad egy kabáttal a kutyán."

Érdekes felfogás!

Tehát ezzel azt akartad mondani hogy inkább legyen a kutyámnak ízületi betegsége minthogy égessem magam...?

2012. nov. 13. 10:57
 32/38 anonim ***** válasza:

10:50-es!

Inkább meg sem szólaltál volna...!

2012. nov. 13. 11:05
 33/38 anonim ***** válasza:

van kutya ami nem viseli el ( az enyém sem ),és van ami egyszerűen szereti a ruhákat.

nézz meg egy basenjit + 10 fok alatti hőmérsékleten már remeg,szobahőmérsékleten is takaró alatt alszanak:)egyszerűen,ilyen a fajta:) de a csivava,vagy egy meztelen kutya is hasonló. persze kaj.-ra,vagy németjuhászra,esetleg bernire nem igazán találsz ruhát:)( tudom,egyszer kerestem a bernimre ,láthatósági mellényt,csak néztek rám csodálkozva a nagyobb kutyás-boltokban:),sőt ,amikor láthatósági -fényvisszaverő ,nyakra való pántot kerestem ,a legnagyobb amit adni tudtak volna 20 cm-volt.65 cm meg kell :)szóval, a piac ,csak a kis testűekre van kiélezve.

a sznobizmus nem ismer határokat:) rózsaszín kutya,vagy a boo,esetleg szuper mini,extra,szuper mini:) aki ezeket beveszi ,annak bármit eladhatsz :)

2012. nov. 13. 13:33
 34/38 anonim ***** válasza:
0%
Sajnos erre sokat nem tudok mondani, mivel bernáthegyim van és hát őt nem igazán kell öltöztetni, de nagy szegecses nyakörve van ami szerintem jól áll neki.Viszont mikor ilyen kis patkány kinézetű kutyára kabátot meg nem is tudom mi az istent húznak, hát az igen csak idegesítő számomra, viszont az ő dolguk:-)
2012. nov. 13. 15:45
 35/38 A kérdező kommentje:
sziasztok, látom mennyi sok hozzászólás jött ma, örülök neki, mindjárt elolvasom mindet, 27-es megnéztem a képeket és nagyon helyesek a ruhák, én személy szerint nem tartom cikinek egyiket sem, én az egyéb "felesleges" kiegészítőkre gondolok, ami nem kéne, csak a pénzt viszi. Azt meg nem is gondoltam, hogy ennyien támogatják a cipőt, nem kritizálok meg én senkit, írtam az éjjel is, hogy ez csak egy "beszélgetés", véleményekre vagyok kiváncsi, hogy ki szerint mi a túlzás.
2012. nov. 13. 20:18
 36/38 anonim ***** válasza:
Én cipőt semmi pénzért nem adnék szegény kutyára. Csak rá kell keresni Youtube-on, nézzetek meg pár videót, csóró kutyák százszor jobban elviselik, hogy a testükön ilyen-olyan ruha van, mint azt, ha már a talajt se érzik úgy, ahogy szokták... Félnek, nem mernek mozdulni. Majd amikor a gazdi azt hiszi, megszokták, hiszen elindultak benne, akkor sem természetesen járnak, ami még jobban szétcseszi az ízületeiket, mint a lépcsőzés. Plusz, az én kutyám többekközött a talaj felületéről tudja, hova szabad kint a dolgát végezze. Ha betont, járdát érez maga alatt, nem csinálja, ha meg levelet, havat, füvet, akkor oda megy "intézni". A cipőben meg mit érez? Amúgyis a kutya lábát a legkönnyebb letisztogatni séta után.
2012. nov. 13. 21:14
 37/38 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig mindenki válaszát, de szerintem részben igazad van, részben nem. Van olyan kutya amelyik fázik, főleg aki télen-nyáron 20 fok alatt nincsen tartva. Annak a 10 fok is hideg, kell rá pulcsi.

Az, h nyáron rövidujjú: egyrészt lehet majomkodás, másrészt, lehet h a kutya beteg, kell rá valamiért. Nem kell rögtön ítélkezni.

Másfelől: ha egy kutya megszokik valamit, nem kínzás neki, nem zavarja. Először a nyakörvet is utálják, aztán észre sem veszik. Így a ruha bár fölösleges, az állat nem szenved tőle.

2012. nov. 14. 12:38
 38/38 anonim ***** válasza:

"Téli hideg, kihűlés: Az idős kutyáknak gyakran van szükségük hideg elleni védelemre. Leginkább a vékony, ritka szőrű öreg ebek hűlnek ki nagyon könnyen, főleg ha karcsúak is. Az alattomos kihűlés így gyakran észrevétlen marad. Egyedül a megnövekedett izomtónus, a merevség a feltűnő. Ha a testhőmérséklet 30ŢC-ig csökken, hamar bekövetkeznek a belső szervek működési zavarai. A leggyakrabban a vese mondja fel a szolgálatot. A máj és a szívizom is igen érzékenyen reagálhat a hideg hatásra. A reumatikus megbetegedések is rosszabbodhatnak a hidegtől. A lehűlt állat gyors felmelegítésével nem lehet megszüntetni a károsodásokat. A heveny vesegyulladás gyakran válik krónikussá, ez pedig halálos is lehet. Nem szégyen a kabát egy gyengébb vagy idősebb kutyának."

Forrás: kutya.hu

"A lakásban tartott kutyák nem növesztenek téli bundát, ezért szőrzetük nem olyan dús és ellenálló a hideggel szemben, mint a szabadban tartott kutyáké. Ezekre sétáltatáskor ajánlott kutyaruhát húzni, így hideg időben sem fázik meg, és a sétáltatás idejét sem kell lerövidíteni. A rövid és gyér szőrzetű kutyák fáznak, sőt, ha átnedvesedik a bundájuk, akár tüdőgyulladást is kaphatnak. Az alacsony testű négylábúak számára a 10-20 centiméteres hó is nagy megpróbáltatást jelenthet (a has szőrzete sokkal gyérebb, mint a háté, s ez a vékony szőr nem védi meg az állatot a nedvességtől), ezért is ajánlott a hidegben felöltöztetni őket."

2012. nov. 17. 08:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!