Miért csinálnak egyesek bohócot a kutyájukból?
"időkorára egy kis ízületi betegségnek nézhettek elébe, de gondolom inkább az, minthogy "égesd" magad egy kabáttal a kutyán."
Érdekes felfogás!
Tehát ezzel azt akartad mondani hogy inkább legyen a kutyámnak ízületi betegsége minthogy égessem magam...?
10:50-es!
Inkább meg sem szólaltál volna...!
van kutya ami nem viseli el ( az enyém sem ),és van ami egyszerűen szereti a ruhákat.
nézz meg egy basenjit + 10 fok alatti hőmérsékleten már remeg,szobahőmérsékleten is takaró alatt alszanak:)egyszerűen,ilyen a fajta:) de a csivava,vagy egy meztelen kutya is hasonló. persze kaj.-ra,vagy németjuhászra,esetleg bernire nem igazán találsz ruhát:)( tudom,egyszer kerestem a bernimre ,láthatósági mellényt,csak néztek rám csodálkozva a nagyobb kutyás-boltokban:),sőt ,amikor láthatósági -fényvisszaverő ,nyakra való pántot kerestem ,a legnagyobb amit adni tudtak volna 20 cm-volt.65 cm meg kell :)szóval, a piac ,csak a kis testűekre van kiélezve.
a sznobizmus nem ismer határokat:) rózsaszín kutya,vagy a boo,esetleg szuper mini,extra,szuper mini:) aki ezeket beveszi ,annak bármit eladhatsz :)
Nem olvastam végig mindenki válaszát, de szerintem részben igazad van, részben nem. Van olyan kutya amelyik fázik, főleg aki télen-nyáron 20 fok alatt nincsen tartva. Annak a 10 fok is hideg, kell rá pulcsi.
Az, h nyáron rövidujjú: egyrészt lehet majomkodás, másrészt, lehet h a kutya beteg, kell rá valamiért. Nem kell rögtön ítélkezni.
Másfelől: ha egy kutya megszokik valamit, nem kínzás neki, nem zavarja. Először a nyakörvet is utálják, aztán észre sem veszik. Így a ruha bár fölösleges, az állat nem szenved tőle.
"Téli hideg, kihűlés: Az idős kutyáknak gyakran van szükségük hideg elleni védelemre. Leginkább a vékony, ritka szőrű öreg ebek hűlnek ki nagyon könnyen, főleg ha karcsúak is. Az alattomos kihűlés így gyakran észrevétlen marad. Egyedül a megnövekedett izomtónus, a merevség a feltűnő. Ha a testhőmérséklet 30ŢC-ig csökken, hamar bekövetkeznek a belső szervek működési zavarai. A leggyakrabban a vese mondja fel a szolgálatot. A máj és a szívizom is igen érzékenyen reagálhat a hideg hatásra. A reumatikus megbetegedések is rosszabbodhatnak a hidegtől. A lehűlt állat gyors felmelegítésével nem lehet megszüntetni a károsodásokat. A heveny vesegyulladás gyakran válik krónikussá, ez pedig halálos is lehet. Nem szégyen a kabát egy gyengébb vagy idősebb kutyának."
Forrás: kutya.hu
"A lakásban tartott kutyák nem növesztenek téli bundát, ezért szőrzetük nem olyan dús és ellenálló a hideggel szemben, mint a szabadban tartott kutyáké. Ezekre sétáltatáskor ajánlott kutyaruhát húzni, így hideg időben sem fázik meg, és a sétáltatás idejét sem kell lerövidíteni. A rövid és gyér szőrzetű kutyák fáznak, sőt, ha átnedvesedik a bundájuk, akár tüdőgyulladást is kaphatnak. Az alacsony testű négylábúak számára a 10-20 centiméteres hó is nagy megpróbáltatást jelenthet (a has szőrzete sokkal gyérebb, mint a háté, s ez a vékony szőr nem védi meg az állatot a nedvességtől), ezért is ajánlott a hidegben felöltöztetni őket."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!