Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért csinálnak egyesek...

1lány.... kérdése:

Miért csinálnak egyesek bohócot a kutyájukból?

Figyelt kérdés
Sapka, cipő, ékszer, hajcsat, parfüm, pizsama, fürdőköpeny, és még sorolhatnám. Szerintetek ez jó? Mert szerintem többet árt az állatnak, mint használ. Én úgy gondolom, hogy, ha a kutya bent van a lakásban akkor max télen a nagy hóban, szélben kell rá valami, hogy nem fagyjon meg a bundája a séta alatt. Régen egyáltalán nem voltak felöltöztetve, pedig sokkal durvább telek voltak, mégsem fagytak meg.Meg aztán láttam olyat is, hogy nyáron kis rövidujjú póló volt a kutyán. Könyörgöm... Van itt olyan, aki ezt csinálja? Ha igen, akkor írja meg hogy miért, csak kiváncsi vagyok, hogy mit akar ezzel kifejezni, vagy mi oka van ennek, hogy így eldurvult az állattartás manapság. Ez a trendi? Hogy kínozzuk a kutyánkat? Csak kiváncsiságból kérdem.

2012. nov. 13. 00:08
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
72%

Szintén 3-as vagyok:

Én amúgy azon akadtam ki, hogy valamelyik újságban volt, hogy a Lindsay Lohan kaliberű celebek befestették a kutyájuk szőrét... Nem is akármire, lilára, pinkre. Egyrészt összezavarna engem is, ha egy levélzöld bőrű ember jönne velem szemben, hát még a kutyát, ha aki tegnap barna szőrű volt, ma piros. Plusz, ki tudja, milyen allergén anyagok vannak abban a színezőben, amiről még nem tudják, hogy árt a kutyának... Hát én sampont is olyan nehezen találok az enyémnek, mindenre érzékeny, le is hámlana az egész bőre szegénynek, ha befesteném... Meg most komolyan szép egy lila kutya??

2012. nov. 13. 01:26
 12/38 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem szimplán arról van szó, hogy az emberek a kutyájukat nem kutyának, hanem embernek tekintik (itt nem a szimpla praktikus kutyaruhásokról beszélek), és emiatt elkezdik öltöztetni, szoknyácska, nyakkendő, stb. A cipőnek is megvan a maga előnye, bár én sem tartom jó ötletnek, márpedig az, hogy amikor télen sózzák az utcákat (bár elvileg már nem lenne szabad), akkor az nagyon csúnyán kimarja a mancsaikat, az enyém rendszeresen nyüszít fel télen és emelgeti 1-1 lábát. Erre ott a másik megoldás, a babaolaj, ami elvileg jó erre, még nem próbáltam, de idén mindenképp kifogom próbálni. Szóval én tudom kikre gondolsz, és hidd el, őket én se értem, de tudod inkább az olyan gazdik, mint azok, akiknek a kutyájuk egész nap láncon vannak és ennyi.

Mellesleg tudod ez is olyan, hogy amíg van ember aki megveszi, lesz aki gyártja. Embereknél is így van, amíg van akinek kell prosti, addig vannak prostik is. És ez mindennel így van.

A kutyaágy meg olyan, hogy aki megteheti, hogy megfizeti, az olyat fog venni. Nálunk egy leselejtezett nagypárna a helyük, és régi nagypárnahuzatok tartoznak hozzá, amit hetente cserélünk, de majd ha egyszer lesz pénzem 3 igényesebben kinéző kutyaágyra, aminek mosható a huzata meg a belseje is, fogok nekik venni.

2012. nov. 13. 01:26
 13/38 A kérdező kommentje:
Kedves hármas :) Nekem a barátnőm valamikor még egy két hónappal ezelőtt felvetette, hogy mikor mi kicsik voltunk mindig "pattival" (ez volt a pattogós labda :D) játszottunk, valamiről eszébe jutott, és hogy kéne keresni a kutyának egy kicsit nagyobb fajtát, amit nem nyel le, de sajnos nem találtunk még mindig :S egyébként van sípolós játékunk kettő is (ill volt), a jó hír, hogy nem sípolnak sokáig, úgy nagyjából 2-3 hétig tartott a "csoda" :) az egyik magától "romlott" el,a másik meg amikor lemostam, mert hozta kintre is magával, és sáros lett,gondoltam nem ártok vele ha leöblítem, nem tudom mi lelte de azóta nem sípol. És a szomszédok sem akartak még megölni minket :) vegyél nyugodtan.
2012. nov. 13. 01:31
 14/38 anonim ***** válasza:
100%
12es vagyok: A kutyák szag alapján emlékeznek, nem kinézet alapján, tehát totál le fogják szarni, hogy a másik kutya lila, ha csak a színező miatt nem változott a szaga, bár gondolom, hogy de. Egyébként nem csak a csivavák, a yorkik és egyéb kistestű kutyák többsége ilyen (tisztelet a kivételnek), hiszen a gazdi jobban félti a kutyáját, mint egy gyereket, és minden más kutyát potenciális gyilkosnak látja, ezért oda se engedi, ergo a kutyája nem tanulja meg, hogy kell közeledni a másikhoz stb és később ezekből lesz az agresszív mindenkit megugató méregzsák, mert szerintem ezek méregzsákok. Csórikáim mindentől rettegnek és rögtön támadnak. A házunkban is lakik egy ilyen csivava, aki ha mennek sétálni rögtön végigugatja a lépcsőházat és áldom az eget, hogy az enyéim még nem reagáltak rá (2beagle, egy keverék) mert ha nekikezdenek engem ölnek meg a szomszédok, szóval a múltkor ő is belecsimpaszkodott a nadrágomba amikor telefonáltam. Szóval örülök és tisztellek, hogy te legalább hagyod a kutyádat kutyaként élni és odaengeded a többihez, nem kapkodod fel, mint a többség az elmúlt jó pár évben. :)
2012. nov. 13. 01:32
 15/38 anonim ***** válasza:
megint 12es: nekem nem szóltak anno a sípolósért, bár akkor még csak a keverék volt meg, az meg kétperc alatt megöli benne a sípolót:) benyomja rágás közben a fogaival, úgyhogy szerintem megpróbálhatod. Biztos léteznek ilyen kicsi labdák, bár nekem 10-15kilósak a kutyáim, úgyhogy nem tudok nyilatkozni, csak annyit, hogy nekem miliméteres darabokra rágják és úgy nyelik le, úgyhogy annyira nem tartok tőle, hogy bajuk lesz a lasztitól. Meg nekik sincs ám kint egész nap a játék, tudják csak azt, hogy a játék az enyém és nem az övék, és akkor kapják meg amikor én akarom hogy játszanak, ne akkor amikor eszükbe jut:)
2012. nov. 13. 01:34
 16/38 A kérdező kommentje:
ahol én lakom itt egy kisvárosban is van egy-két emberke, aki befesti a kutyáját, már láttam pár hónapja egy ismerős srácnak a kutyája éppen máltai mint az enyém, és gyakorlatilag az egész feje, meg a lábai kékek voltak... undorító szerintem, nem tudom, hogy még miket fognak egyesek kitalálni
2012. nov. 13. 01:34
 17/38 anonim ***** válasza:

Tetszenek a válaszok! Egyet kell értenem veletek. A kutyaruha valóban indokolt szerintem is, de azért van különbség ez: [link]

és ez [link] között :)

Nekem egy kis közepes közepes testű keverékem van. A szőre se nem hosszú se nem rövid. Tervezem, hogy a nagy hidegekre csinálok neki valami ruhát, és ha látom, hogy már fázik kint akkor ráadom.

Azokhoz a gazdikhoz meg nem is tudok mit szólni akik nem hagyják a kutyájukat mással barátkozni. Kis faluban lakom, ismerem már szinte az összes sétáltatott kutyát, tudom melyik az akit a gazdija nem enged haverkodni (kettő van, az egyik agresszív a másik, meg nagyon félős kidobott majd befogadott kutya) A többiekkel simán megszaglásszák egymást, sőt az én 6-7 kilós féléves tökmagomnak az egyik haverja egy 90 kilós KÁJ, meg egy staffi :D Velük hagyom rohangálni, tudom, hogy ők nem bántják. Meg hát nagyjából csak mi 3man visszük a kutyákat futni/játszani, a többi max pórázon sétál.

2012. nov. 13. 01:43
 18/38 anonim ***** válasza:
12es vagyok:) zaza-t nagyon szeretem, nővérem kutyájának is ő csinált, és azért szeretem különösen őt, mert az ő ruhái a hasukat is takarja rendesen, nem csak addig tart a ruha alja, amíg a hasa el nem kezdődik. Szóval őt csak ajánlani tudom mindenkinek:)
2012. nov. 13. 01:45
 19/38 A kérdező kommentje:
Kedves 12-es, ez nagyon nagy igazság amit írsz, lehet, hogy nem jó annak a kutyának sárga meg lila fejjel, nyaklánccal stb. de őt legalább szeretik, ugyanúgy nagyon sok kutya leél egy életet pár méteres láncra verve, na az tényleg kínzás, és mennyi ilyen van... Ahogy járok a fősulira minden nap látok egy kutyát azt az óriási fajtát, azt hiszem német dog, és szegény csak áll a maga kb 3 méteres pórázához kötve és néz szomorúan kifelé, soha a gazdáját még nem láttam... Nekem is most amúgy a kutyámnak a helye az egy szivacs, még az én kiságyamnak volt az az alja, és rajta egy pokróc, sztem egyelőre bőven elég, hisz ő hosszúszőrű fajta, valamint nincs hideg a lakásban, már mióta fűtünk... Én úgy gondolom, hogy ha lenne pénzem sem vennék olyan drágát, most ha azt vesszük, amikor a kutyát idehoztam másnap mentem bevásárolni neki, vettem neki egy tök szép kosarat, bársony béléssel az volt akkor 22 euró (kb. 6200ft) annyira tetszett az a kosár, gondoltam a teleket simán kihúzza benne, na eltelt úgy 3 nap és a kosár szét volt rágva... a kutya nem tudja hogy mi mennyibe kerül, a kiselejtezett pokrócot szereti a legjobban, sose akarta szétrágni.
2012. nov. 13. 01:48
 20/38 anonim ***** válasza:
12esvagyok: félre értettél, nem 20ért vennék neki, hanem egy szimpla műanyag vagy fonott kosarat, bele párnával. Egyébként régen nekünk is anyáék selejtezett ágyának a matracát vágtuk nagypárna méretre, csak az már tönkre ment, akkor lett a nagypárna a helyük,cuki amikor 3an próbálnak ráfurakodni:) pedig van mellette jópár pokróc, úgyhogy elférnek ők, csak szeretnek egymáshoz bújva aludni. Szóval nehogy azt hidd, hogy két beagle mellett beruháznék egy baromi drága ágyikóra:DDDD
2012. nov. 13. 01:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!