Miért csinálnak egyesek bohócot a kutyájukból?
Szintén 3-as vagyok:
Én amúgy azon akadtam ki, hogy valamelyik újságban volt, hogy a Lindsay Lohan kaliberű celebek befestették a kutyájuk szőrét... Nem is akármire, lilára, pinkre. Egyrészt összezavarna engem is, ha egy levélzöld bőrű ember jönne velem szemben, hát még a kutyát, ha aki tegnap barna szőrű volt, ma piros. Plusz, ki tudja, milyen allergén anyagok vannak abban a színezőben, amiről még nem tudják, hogy árt a kutyának... Hát én sampont is olyan nehezen találok az enyémnek, mindenre érzékeny, le is hámlana az egész bőre szegénynek, ha befesteném... Meg most komolyan szép egy lila kutya??
Szerintem szimplán arról van szó, hogy az emberek a kutyájukat nem kutyának, hanem embernek tekintik (itt nem a szimpla praktikus kutyaruhásokról beszélek), és emiatt elkezdik öltöztetni, szoknyácska, nyakkendő, stb. A cipőnek is megvan a maga előnye, bár én sem tartom jó ötletnek, márpedig az, hogy amikor télen sózzák az utcákat (bár elvileg már nem lenne szabad), akkor az nagyon csúnyán kimarja a mancsaikat, az enyém rendszeresen nyüszít fel télen és emelgeti 1-1 lábát. Erre ott a másik megoldás, a babaolaj, ami elvileg jó erre, még nem próbáltam, de idén mindenképp kifogom próbálni. Szóval én tudom kikre gondolsz, és hidd el, őket én se értem, de tudod inkább az olyan gazdik, mint azok, akiknek a kutyájuk egész nap láncon vannak és ennyi.
Mellesleg tudod ez is olyan, hogy amíg van ember aki megveszi, lesz aki gyártja. Embereknél is így van, amíg van akinek kell prosti, addig vannak prostik is. És ez mindennel így van.
A kutyaágy meg olyan, hogy aki megteheti, hogy megfizeti, az olyat fog venni. Nálunk egy leselejtezett nagypárna a helyük, és régi nagypárnahuzatok tartoznak hozzá, amit hetente cserélünk, de majd ha egyszer lesz pénzem 3 igényesebben kinéző kutyaágyra, aminek mosható a huzata meg a belseje is, fogok nekik venni.
Tetszenek a válaszok! Egyet kell értenem veletek. A kutyaruha valóban indokolt szerintem is, de azért van különbség ez: [link]
és ez [link] között :)
Nekem egy kis közepes közepes testű keverékem van. A szőre se nem hosszú se nem rövid. Tervezem, hogy a nagy hidegekre csinálok neki valami ruhát, és ha látom, hogy már fázik kint akkor ráadom.
Azokhoz a gazdikhoz meg nem is tudok mit szólni akik nem hagyják a kutyájukat mással barátkozni. Kis faluban lakom, ismerem már szinte az összes sétáltatott kutyát, tudom melyik az akit a gazdija nem enged haverkodni (kettő van, az egyik agresszív a másik, meg nagyon félős kidobott majd befogadott kutya) A többiekkel simán megszaglásszák egymást, sőt az én 6-7 kilós féléves tökmagomnak az egyik haverja egy 90 kilós KÁJ, meg egy staffi :D Velük hagyom rohangálni, tudom, hogy ők nem bántják. Meg hát nagyjából csak mi 3man visszük a kutyákat futni/játszani, a többi max pórázon sétál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!