Miért csinálnak egyesek bohócot a kutyájukból?
Abban, hogy a kistermetű kutyák pulcsiban sétálnak (az októberi hidegektől az enyém is!), nincs semmi kivetnivaló. Egy 2-5 kilós kis test pár perc alatt át tud hűlni, egyrészt ők is meg tudnak betegedni, másrészt Nekik is van komfortérzetük, gondolom Te is szívesebben vagy már a télikabátodban, hiába nem fáznál meg mondjuk két pulcsival - attól még jobb a közérzeted, ha melegben vagy. A séta pedig nem csak a kis-nagydolgok elintézéséért, hanem a kutyáért van, abban a 10-20 percben azt szagol, amit akar, azzal barátkozik, akivel akar, szaladgál.
Egyszóval a "kutyaruhák" pont azt a célt szolgálják, mint a simogatás, az érdekes helyeken sétálás, a jutalomfalat. És ha már úgyis veszek neki ilyeneket, miért ne vegyek csinosat? Miért ne vegyek puhát? Hiszen szeretem a kutyámat! Attól, hogy "öleb", folyamatosan nevelem, következetesen, iszonyat jó és aranyos, kiegyensúlyozott a természete! De ez nem zárja ki azt, hogy azon vagyok, hogy a legjobban érezze magát - és ha még aranyos, vagy szép, csini a ruhája? Attól aranyos lesz a kutya, igen, de miért kéne mogorvának láttatni? Szóval nem értem... Ha egy kisbabának rózsaszín micimackós rugdalózója van, ott is a rugdalózó maga a lényeg... Aztán ha még rózsaszín, és cuki is, miért ne lenne az? A kisbaba aranyos, a ruhája is legyen az!:)
Szóval nyilván nem kell túlzásbaesni, nálam a túlzás ott van, ahol a "divat" miatt a kutya már nem érzi olyan jól magát, mint egy kevésbé puccos ruhában. A kényelem, praktikusság messze a legfontosabb.
Egy rövid sztori erre: össze van kötve elöl a "haja" a kutyámnak, egy spontán ötlettől vezérelve tettem bele inkább szalagot, és istenien nézett ki!:) Aztán észrevettem, hogy le akarja kaparni, idegesítette a hangja, ahogy susog, vagy nem is tudom. Levettem gondolkodás nélkül, és hoztam a régi jó csattot! Szóval hiába néz ki valami jól, ha nem érzi magát benne jól a kutya...
Végszónak, hadd ne legyek azért már rossz gazdi, mert színes pulcsijai, póráza, hajcsatja,(kajálás közben nagy előny hogy nem lóg a szemébe a haja!!!) BKV-zós párnázott táskája van a kutyámnak!
Szia!
Teljesen egyetértek veled abban, amit leírtál, néhányan tényleg abnormálisan sok kacatot aggatnak szegény kutyákra. Hogy ezt a divat miatt, vagy mert a kutya egyeseknél "gyerekpótlék", vagy csak simán retardált a gazdi... ki tudja.
De azért picit árnyalnám a képet: van egy baráti pár, westie-jük van. Szerencsétlen kutya kapott egy csúnya bőrbetegséget, a háta egy részén kihullott a szőr, krémezni kellett, naptól védeni. Persze sétáltatni ettől függetlenül vitték, de hát a naptól mégiscsak védeni kellett, meg a mindentudó nyanyák is sokat pampogtak, hogy "úúúristen, hogy néz ki szegény állat?", úgyhogy nekik nagyon is praktikus megoldás volt a rövidujjú kutyapóló. Persze otthon levették róla :)
Szóval sokszor nem elég csak ránézni a kutyára, és eldönteni, hogy a gazdi egy idióta :D
3-as vagyok:)
Jaj, az állatboltokban tényleg nagyon sok dolog van, amit nem tudom, hogy értékel-e bármilyen kutya. Mondjuk ezt betudom annak, hogy nagyon sok fajta van, a legkülönbözőbb igénnyel meg szokásokkal, valakinek biztos kell az is, amire én a legbutábban nézek:)) Mindig végignézek a játékpulton, az a sok gumicsirke, sípolós játék (azt lakásban meri-e valaki használni? úgy vennék, de félek a szomszédok megutálnak..:)), és ezekből is csak olyat nézhetek, ami "kompatibilis" az Enyémmel:) Sokat olvastam a Kongról is, hogy a kutyák fele nem érti, hogy kell belőle a kaját kiszedni, meg nem érdekli őket... Szóval különbözőek az igények.
Apropó, ha már kiderült, hogy Neked is kistestű a kutyád, szerinted létezik olyan pattogós labda, amit nem tudnak a kis éles fogukkal megkezdeni, de nem túl kicsi, hogy lenyeljék egészben (vagy ez a lenyelés csak az én parám? A kisebb labdákat mindig elrakom játék után, nehogy magára hagyva valami baj történjen... Pedig tulképp pont azért vettem, hogy a napközbeni egyedüllét alatt elüsse az időt)? Ha igen, hol vetted, milyet? Köszi:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!