Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elaltassuk vagy ne? Nagyon...

Elaltassuk vagy ne? Nagyon sajnálom, nem tudom mit tegyünk!

Figyelt kérdés

12éves fajtiszta akita kutyánk 1 éve sokat beteg. Két kicsi gyerekem van és őket féltem nehogy elkapjanak valamit tőle. Sajnos hónapról-hónapra élünk és nincs 10-20 ezer forintunk a kutya gyógyítására. Vidéken sajnos már az sok pénz, hogy kijön az orvos házhoz. Elvinni nem tudjuk. Az anyósom és a férjem is már inkább afelé hajlik, hogy altassuk el a kutyát. De annyira sajnálom, hogy csak vívodok magamban, hogy mi legyen???

Ezek a betegségei: kelések vannak a végbélnyílásánál, amik időnként kifakadnak, és most a legújabb hogy a bőre lilás véraláfutásos az oldalán és hullik ki a szőr. Már többször kapott antibiotikumot, de állandóan visszatér a betegség.Az állatorvos se tudja pontosan mi a baja... mindig úgy fogalmaz vagy túléli vagy nem... Sokat fekszik a kutya, de annyira letörtnek nem látom.....nagyon sajnálom!!

2012. nov. 12. 09:32
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
48%

na jó akkor megosztom azt amit leveleztem az egyik hozzászólóval. csakhogy mindenki képben legyen végre, hogy nem mindenhol hipi szupi és becsületes orvosok vannak...

"orvosa válogatja az altatás menetét, én leírom mindkét verziót amit hallottam, mindkettőt közeli ismerőseim mesélték:

egyik ismerősnek nemrég kellett elaltatnia a kutyáját, egy kevésbé jó orvost foghatott ki ugyanis megmondta szépen a gazdinak, hogy a konkrét altatásnál még nyugodtan legyen bent de a tényleges eutanáziánál jobb ha inkább kint vár. ő mégis bent maradt de megbánta. elkábították a kutyát rendesen de elmesélte az ismerős, hogy ennek ellenére amikor megkapta a halálos injekciót elkezdett rángatózni, nyüszített, szenvedett és még maga alá is piszkított...ma is ugyanúgy erős idegmérget kapnak a kutyák, mint régen...

azonban tény, hogy ők az ország másik végében élnek és nem valami jó orvosuk van, mert másik ismerős kutyája itt egy faluval arrébb úgy ment el, hogy tényleg csak elaludt...neki beadtak egy altatót aztán elszunyált, és végül pedig egy erősebb altatót amitől meghalt. meg se mozdult, semmit nem csinált csak meghalt és kész.

elvileg az első az amit betiltottak, és a második az amit nem. de, szerintem ezt orvosa válogatja vagy nem is tudom.

van kétféle tapasztalat kétféle vélemény/élmény. nekem nagy mázlim van mert jó az orvosom (ugyanaz a doki, mint aki a második ismerős kutyusa esetén volt), de fene se tudja, hogy ki milyen felelősségteljes/vagy épp kevésbé felelősségteljes állatorvost fog ki...ezért is írtam le a válaszomban, hogy nem fenékig tejfel azért a dolog.

persze nem vagyok állatorvos, nem is lennék képes rá, hogy az legyek."

üdv little red. ebbe is beleköthetsz nyugodtan meg van engedve. attól még mindkét eset megtörtént még ebben az évben. na bumm. hol is van az a nagy betiltás? mert szerintem sok orvos le se ..., hogy be van tiltva....

unió tiltja a disznók leszúrását is dinszóvágáskor, de szerinted egy eldugott kis faluban előtte sokkolják vagy hogy gondolod? jó vicc...

2012. nov. 15. 12:28
 32/40 anonim ***** válasza:
51%
Utolsó! Látszik, hogy nem élsz falun! Hidd el, hogy már nem lehet tapasztalni leszúrásos módszert, mert a böllér hozza a sokkolót, de az kínzóbb, inkább azonnal, az erre a célra kapható, golyós "fegyverrel" lövik le! azonnal utána véreztetik! Mielőtt írsz, menny el egy disznó ölésbe, és győződj meg!!! Kutya altatás! Hát lehet, hogy némileg igazad is lehet, mert a kegyetlenebb módszer olcsóbb, és sajnos az állatorvosok,(- tisztelet a kivételnek,-) nagyon pénzéhesek! A tisztességes orvosnak a túlaltatást kellene választani. Sőt, ha egy kicsit még jobban végzi a feladatát, vénásan adja be, és észre sem lehet venni mikor megy el. Az a leg humánusabb, semmit nem érez a kutya, olyan gyors. Még egy perc sem telik el, mert azonnal felszívódik! Nekem, egy 13 éves kutyámat kellett elaltatni, gyomorcsavarodás miatt, hogy ne szenvedjen, mert a műtét elkezdésének sem voltak meg a feltételei. Életem legkegyetlenebb élménye volt, hogy a legkedvesebb társam a kezemben hal meg, - általam! Senkinek nem kívánom ezt az érzést!
2012. nov. 16. 07:17
 33/40 anonim ***** válasza:
69%
És kedves okoska, azok a gazdik vették a fáradtságot és jelentették az esetet a kamarának, vagy csak arc nélkül, névtelenül mernek vádaskodni? Miért sejtem, h a második az igaz????
2012. nov. 16. 09:00
 34/40 anonim ***** válasza:

Sajnos én is ismerek szadista állatorvost, de szerencsére jókat is. Nekem eddig két befogadott, fél év körüli cicát kellett elaltattatnom gyógyíthatatlan hashártyagyulladás miatt. Mindkettővel Miskolcra vonatoztam, és a Népkertiben állapították meg a bajt s javasolták az altatást, mert csak elhúzni lehetett volna a halálukat kezelésekkel. Mindkét esetben először a műtéteknél használt altatót kapták, és a pulzusuk folyamatos ellenőrzése után kapták meg a második injekciót. Egyik cicus folyamatosan dorombolt, mikor a hasfalát szúrták, a mintavételhez, akkor is, csak felnyávogott, utána dörgölőzött a dokihoz. Az altató szuri beadása után folyamatosan halkult a dorombolása... A halálos beadása után a doki még meg is könnyezte őt. De egyik cica sem rángatózott, simán elaludtak. Mondjuk nem is tudták le két perc alatt, legalább negyed óráig tartott az egész.

Már nem élek azon környéken, de hosszas kutakodás után itt is találtunk jó orvost. Aki szeretettel nyúl az állatokhoz, simogatja, beszél hozzájuk és lehúzni sem akarja a gazdit, elmagyarázza, miből áll egy-egy kezelés és altatás, az nem hinném, hogy kínok közt hagyna elmenni egy állatot.

2012. nov. 16. 13:10
 35/40 anonim ***** válasza:
100%
Neked nagy szerencséd van az állatorvosoddal, bár mind ilyen lenne. Sajnos, rengeteg ellen példát is tudnék sorolni! Szerencsére, nekem is sikerült találni egy nagyon lelkiismeretest, akinél nem a fő lényeg a pénz, hanem első a beteg állat, aztán a gazdi pénztálcája! Na, és ne beszéljek, az alul képzett orvosokról! Hiszen a betegségekben járatlan gazdának mindent be lehet etetni, aztán ha nem jön össze a kezelés, nincs semmi felelősség! a legjobb diagnózis, a mérgezés, idült gyulladás, de sorolhatnám, mivel szokták némelyek a gazdákat etetni, ha sejtésük sincs mi a baj! Szegény gazda pedig hisz, mert az orvos mondja!
2012. nov. 17. 07:20
 36/40 anonim ***** válasza:

Én már írtam előrébb ,sajna nekünk volt az ,hogy mérgezés után kellett altatni a kutyát! Hááát leírom nálunk ,hogy volt.Nagyon jó,emberséges állat dokink van....

Jött a doki,páromnak le kellett fogni a kutya fejét ő egy injekciót szúrt a kutya mellkasába,szegény kapásból vonyított.Majd egy pár kör menés után oda kuporgott párom lábához és szépen elaludt.A doki azzal magyarázta a vonyítást hogy az injekciót a szívburkába kellett beadnia és az fájdalmas,de ezzel hamar elalszik,nem szenved,kínlódik.És tényleg csak kicsit sírt,talán mert megijedett,vagy mert le volt fogva....

Mi is falun lakunk úgy jön ki hozzánk állat orvos k.b 15km ről de az altatás csak 3000ft ba került.Nekünk nem volt választásunk mert sokat szenvedett a kutyánk.....

2012. nov. 17. 17:10
 37/40 anonim ***** válasza:
36. De volt választásotok. Kérhettetek volna kábító injekciót és akkor a kutya nem futja le a halál tusáját. Jahh. megspóroltátok az árát, hisz így csak 3.000 Ft-ba került. "emberséges" doki...
2012. nov. 17. 18:01
 38/40 anonim ***** válasza:
Gondolom altatást kértek és nem gondolták, hogy az altatás olyan kíméletlen, hogy még előtte is kell kérni egy altatást. Nem hiszem, hogy ez a gazda hibája. Ha szívenszúrást kérnék, vagy légzésbénítást, biztos eszembe jutna előtte egykábítóinjekciót is kérni. De mivel altatást kértem és elalvásra számítottam és nem haláltusára, így valóban én sem kértem előbb kábítást. Ma már kérnék. Mert van tapasztalatom. Amíg nem volt, addig csak az állatorvos emberségében bíztam és azt gondoltam, ha altatást kérek, nyilvánvaló mire gondolok. Valószínű ez történt az utolsó eset elmesélőivel is és kétlem, hogy sajnálták volna kifizetni a kábítás árát, ha tudták volna mi vár a kutyára sima elalvás helyett.
2012. nov. 17. 23:49
 39/40 anonim ***** válasza:
32es de képzeld falun élek mióta megszülettem...ne okoskodj úgy, hogy nem ismersz. és nálunk a mai napig háznál sokszor böllér nélkül ölnek disznót, és ugyanúgy leszúrják őket...nálunk nincs disznó de évente 2-3 disznóvágásra bizony elmegyek mert meghívnak minket...
2012. nov. 18. 17:50
 40/40 anonim ***** válasza:
Utolsó! Az amit leírtál, az állatvédelmi törvény szerint BŰNCSELEKMÉNY! hát nem tudom hol lehet az a falú, de a környékünkön, amióta az eszem tudom, csak böllérrel vágnak disznót, még ha a család mindent tud is a disznóvágáshoz! Itt a legtávolabbi tanyán is kábítják, és nem hörög percekig szegény jószág, haláltusáját vívva. Hát akkor most már tudod, és remélem, a környezetedben, ezután felhívod a disznót gyilkolók figyelmét erre az apróságra! persze, ha felétek az járja, hogy a disznó streszeltetésétől jobb lesz a húsa, hát gyilkoljatok tovább, és amikor eszitek, akkor is jusson eszetekbe, milyen szenvedés okozva jutottatok szerencsétlen jószág húsához!
2012. nov. 19. 06:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!