Elaltassuk vagy ne? Nagyon sajnálom, nem tudom mit tegyünk!
12éves fajtiszta akita kutyánk 1 éve sokat beteg. Két kicsi gyerekem van és őket féltem nehogy elkapjanak valamit tőle. Sajnos hónapról-hónapra élünk és nincs 10-20 ezer forintunk a kutya gyógyítására. Vidéken sajnos már az sok pénz, hogy kijön az orvos házhoz. Elvinni nem tudjuk. Az anyósom és a férjem is már inkább afelé hajlik, hogy altassuk el a kutyát. De annyira sajnálom, hogy csak vívodok magamban, hogy mi legyen???
Ezek a betegségei: kelések vannak a végbélnyílásánál, amik időnként kifakadnak, és most a legújabb hogy a bőre lilás véraláfutásos az oldalán és hullik ki a szőr. Már többször kapott antibiotikumot, de állandóan visszatér a betegség.Az állatorvos se tudja pontosan mi a baja... mindig úgy fogalmaz vagy túléli vagy nem... Sokat fekszik a kutya, de annyira letörtnek nem látom.....nagyon sajnálom!!
Nem tudom. Ezt nektek kell tudnotok.
Én mindenesetre képtelen lennék elaltatni/ megölni a saját kutyámat. Sőt.. úgy egyáltalában bármilyen kutyát, állatot.
Egyszer került sor a kutyusunk altatására ( mert ki kellett húzni 2 fogát), de soha az életben nem fogom elfelejteni azt a kétségbeesett pillantást a szemében ahogy ránk nézett miközben rogytak össze a lábai. Alig tudta már tartani magát de a szemét nem vette volna le rólunk. Annyi érzelem és szeretetéhség volt abban a tekintetben...
Mi meg a párommal mind a ketten elsírtuk magunkat. Pedig kb. 10-15 perc volt az egész míg végzett a doki.
Szóval, minket ez is megviselt nagyon.
Egyébként minden ember más. Van akit nagyon megvisel az ilyesmi, van akit kevésbé.
De azt tudom, hogy én bármit megtennék hogy a kutyám életben maradhasson.
Az állatorvosotok meg elég hanyag, ahogy így írsz róla. Olyan nemtörődömnek tűnik.
Köszönöm, hogy ennyien írtatok! Igen avval egyetértek, hogy őt a ketrec az idegen környezet, új gazda jobban megviselné, stresszhelyzet lenne neki, mert soha nem szállítottuk sehova. A nagy kertünkben élte le az életét.
Igen avval is egyetértek, hogy ő még nincs a halálán, mert eszik, mozog-fut. Kihívunk egy másik dokit, meglátjuk mit mond, remélem gyógyítható, de ha nem az, akkor se szeretném most elaltatni, csak akkor ha az neki megváltás lesz, ha szenvedni látom! De ha a gyerekek miatt veszélyes lehet a kutyánk, akár viselkedése, akár maga a betegség....akkor viszont el kell altatni.
Az Anyósom akasztott ki, azt mondta hívjunk egy vadászt (ismerőst), aki fejbelövi és az nem kerül pénzbe......... :((((((((((
Kedves Kérdező!
Nem olvastam el a válaszokat, nem akartam, hogy befolyásoljon, csak a kérdésre szeretnék válaszolni. Írásod szerint két probléma van!
1.- TI!! - vállaltál egy élőlényt, magadhoz vetted! Addig gondozod, míg kényelmes. / persze, már az előélete sem lehetett valami csodás, ha nehezen kezelhető, feltételezem, keveset foglalkoztatok a szocializálásával!/ ehhez csak azt tudom fűzni, hogy nem szívesen lennék nálatok nagymama, hiszen ő is megöregszik, beteg lesz!
2. - Az orvos, sajnos nem állhat a helyzet magaslatán. ad be valamit, hogy ha már kijött, fizetni is kelljen a gazdának! Nem írtad hol laksz, van - e közeletekben másik orvos, vagy rendelő, ahol esetleg kivizsgálnák, és megtudhatnák az okát, mert az mindjárt megmutatná
kezelhető - e!Leírásod alapján, egy tájogos seb, kezelhető, ha a megfelelő gyógyszert kapja, de nem vagyok benne biztos, hogy az antibiotikum a megoldás. Egy labor vizsgálat sok mindenre választ adna!A borbetegségek nem halálosak. Allergia, étel, a fekhely, bolha, nagyon sok minden előidézheti!
- Sajnos, nagyon sok kutya tartó, azt hiszi, hogy a kutyát megvenni kerül sokba, aztán majd lesz valami. Jut egy kis ételmaradék neki is. Aztán, ha mégsem jön be a számítás, hát el lehet altatni, és a gond nincs tovább! Biztos lehet olyan helyzet, hogy nehéz a családnak, de akkor dönteni kell, ki kerül többe, kit kéne elaltatni, a nagymamát, vagy a kutyát!
- Elnézést, ha túl nyers voltam, be csak a valós tényeket próbáltam felvázolni!
Ezt le fogod írni minden kérdésnél? Légzésbénítót rég nem használnak!
Szimplán túlaltatják a kutyát! Csendben, fájdalom nélkül, nyugodtan alszik el. A gazdi végig ott lehet, a kutya csak fekszik és elalszik.
Azóta leveleztem ebben a témában olyannal, aki nemrég, nem 10 éve élte át, hogy a kutyát azzal a szörnyű módszerrel altatták el.
És képzeld, le fogom írni mindenhol, mert nem a LittleReed-ek okoskodása érdekel, hanem hogy több gazda és több kutya ne élje ugyanezt át. És ez csak akkor lehet, ha a gazda előre tájékozódik. Itt írta valaki, hogy légbuborékkal is ölnek. Az a gazda, aki nincs a kutya mellett, mert "gyenge", honnan fogja tudni, spórolás címén mit adtak be a kutyájának, kedves nagyon okos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!