Elaltassuk vagy ne? Nagyon sajnálom, nem tudom mit tegyünk!
12éves fajtiszta akita kutyánk 1 éve sokat beteg. Két kicsi gyerekem van és őket féltem nehogy elkapjanak valamit tőle. Sajnos hónapról-hónapra élünk és nincs 10-20 ezer forintunk a kutya gyógyítására. Vidéken sajnos már az sok pénz, hogy kijön az orvos házhoz. Elvinni nem tudjuk. Az anyósom és a férjem is már inkább afelé hajlik, hogy altassuk el a kutyát. De annyira sajnálom, hogy csak vívodok magamban, hogy mi legyen???
Ezek a betegségei: kelések vannak a végbélnyílásánál, amik időnként kifakadnak, és most a legújabb hogy a bőre lilás véraláfutásos az oldalán és hullik ki a szőr. Már többször kapott antibiotikumot, de állandóan visszatér a betegség.Az állatorvos se tudja pontosan mi a baja... mindig úgy fogalmaz vagy túléli vagy nem... Sokat fekszik a kutya, de annyira letörtnek nem látom.....nagyon sajnálom!!
az akita fajtamentők lesz a megoldás, ha nem tudjátok kezeltetni és nincs pénzetek normális orvoshoz vinni akkor sem kell megöletni azt a szegény állatot az orvossal...
tudod, nem olyan kellemes az a végleges elaltatás, mint ahogy azt beállítják...még ki is küldik a gazdit, hogy ne lássa mi történik azzal a szegény állattal az injekció hatására...
nem bántásból, de azért ha szereted a kutyát inkább nem az elaltatást választod...maximum ha már tényleg szenved...addig van más megoldás. pl a fajtamentők vagy épp új gazdi keresése...
11. Ne haragudj, de ezzel nem értek egyet. Nem azzal amit írtál, hanem az orvosokkal, akik kiküldik a gazdit. Én végig ott voltam a kutyám mellett, biztos vagyok benne, hogy szüksége volt rám, hogy fogjam a drága kis fejét és simogassam közben. Hidd el, ha kap kábítót, nem érez sokat, nem rángatózik, nem kínlódik. Legalábbis nálunk így volt, hogy beadott a doki egy kábítót és ellenőrizte, hogy a kutya reagál-e még külső jelekre. Mikor úgy ítélte meg, hogy még valamennyire képben van, adott még egyet, és amikor már nem volt szemmozgás, nem reagált semmire, ezután adta be a halálos injekciót. Csak annyit lehetett észlelni, hogy megszűnik a szuszogás és elszürkül a szeme. Ez idő alatt az orvos folyamatosan vigasztalt és tájékoztatott, hogy épp mi történik, mit érez mit nem, (persze pontosan ő sem tudhatja, de azért nagyjából tudja a reakciókból). A lényeg, hogy a kutyám, ha minden igaz, az utolsó pillanatig az én arcomat látta és az én kezem érezte, az én hangomat hallotta és ez a fontos. És ha minden igaz egyéb másról ami közben zajlott, nem sokat értett és fogott fel. Tény, hogy nem kellemes élmény, én véresre bőgtem a szemem, de hidd el, senki, még ember sem akar egyedül meghalni. Sokat vajúdtam, hogy ott legyek-e, de végül nem bántam, hogy ott voltam. Fel is tettem itt a kérdést anno, hogy mit tegyek, és itt beszéltek rá, hogy legyek ott. Igazuk volt.
Viszont kérdező: A leírtak alapján a Te kutyusod még nem hiszem, hogy itt tart, ezért jól gondold át. Az én kutyámnak szerintem már megváltás volt, mert valóban a halálán volt, szenvedett. De a tiéd még nem.
5000-ért megy ki? azta, ez már pofátlanásg...!
Kérdező, bár lepontoztak, nem úgy értettem azt a választ, ahogy egyesek vették. Szerintem is keresd meg a fajtamentőket, hátha.
Az a baj, h NORMÁLIS doki ennyiért nem altat kutyát, mert a törvényben az van, h csak nagyon alapos indokkal lehet altatni, amibe sajnos a pénztelenség nem tartozik bele. Betegségnél csak a gyógyíthatatlant fogadja el.
Ja, csak úgy hasraütésre nehogy adjantok neki augmentint... Se állatot se embert nem gyógyszerezünk csak úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!