Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kötözködésen kívül komolyabb...

A kötözködésen kívül komolyabb dologra is számíthatok?

Figyelt kérdés

Sajnos a mi környékünket is elérték a cigányok. Panel, beköltöztek a 8.-k emeletre. Mi a 6.-n vagyunk. Persze közös lift, minden ami elengedhetetlen az együttéléshez... Nos, a problémám az lenne, hogy rendszeresen beszólogatnak amikor viszem le a csöppség 50 kilós bulldogomat, hogy miért nincs rajta szájkosár, stb. Persze a kutya egy birka, bárcsak legalább morogna rájuk, de nem. Nem akar ő bántani senkit, csak nagy, és félelmetes. A következő az ugatás. Az összes gyerek visong, rohangál, ahogy annak a rendje, és erre persze, hogy ugat szerencsétlen kutya. Már túl vagyunk a fenyegetőzésen, és ezzel kapcsolatban kérdezem, hogy lehet-e ennek súlyosabb következménye? Például rám hívják a rendőröket, stb. Kinézem belőlük. Ha nem félnének ennyire a kutyától, ők maguk intéznék.

Soha egy szomszédnak sem volt problémája a kutyával, ennyit még életében nem ugatott, mint az utóbbi pár hétben. Fontos részlet az is, hogy vannak labradorok, rotik és egyéb nagytestű kutyák is a házban, úgy tudom, ők is ezzel a problémával küzdenek mint mi.

Mit tegyek?

2012. nov. 7. 11:15
1 2 3 4
 11/34 Csivibaba ***** válasza:
77%

Én sem tennék a helyedben szájkosarat a kutyára. Onnantól kezdve biztos bátrabbak lennének... :-S

Ha vannak a liftben, várj egy következőt, vagy menj gyalog, és akkor már ebbe nem tudnak belekötni.

A vonyításról meg szerintem kérdezz meg egy kutyaiskolát, hogy mi lehet a megoldás!

Kitartás! Nem lennék a helyedben... De ne hagyd magad :-)

2012. nov. 7. 11:47
 12/34 anonim ***** válasza:

én k9es bőr szájkosarat vettem rá. Azzal nem tud kárt tenni magában. És jutifalatot is tudsz neki adni vele :)

[link]

vagy van a rendőrségi gyorskioldós de az meg nagyon drága.

Jah és egy fokkal még keményebben néz ki tőle a kutya :D olyan hannibál-os :D

2012. nov. 7. 11:48
 13/34 anonim ***** válasza:
78%

Én inkább attól tartanék, hogy legközelebb leszúrják a kutyát, vagy míg nem vagy otthon, betörnek és bántják a kutyát is, plusz még ki is rabolnak.

Lehet, hogy csak azért akarnak annyira a kutyádra szájkosarat, hogy nyugodtan ki tudjanak zsebelni. Megtennék, akkor is, ha egy házban vagytok, mert tudják, hogy nem nagyon meri feljelenteni őket az ember, félnek tőlük.

Egy a lényeg: ne tegyél szájkosarat a kutyára. Ha meg legközelebb visongatva rohangálnak a folyosón, te hívd ki a zsarukat.

2012. nov. 7. 11:53
 14/34 anonim ***** válasza:
100%

Nah igen az ő visongásukra ugyanúgy ki lehet hívni a rendőrt mint a kutyaugatásra.

Betörni és kutyát bántani nem fognak jobban félnek annál. Meg amúgy nem hülyék ha betörnének tudják jól hogy ők lesznek vádolva egyből vele épp ezért nem valószínű hogy esetleges betöréstől félni kéne.

2012. nov. 7. 11:58
 15/34 anonim ***** válasza:
71%

-javaslom,kezd azzal,hogy elkerülő magatartást tanúsítasz ,azaz: a liftben csak te,és a kutya mentek!. az utcán kerüld el őket, a folyosón,állj meg ,úgy ,hogy a kutya legyen mindig a fal mellett,az utcán szintén.

ezekkel,sok konfliktus elkerülhető.

- a jelenleg hatályos,azaz új állatvédelmi törvény felül írja ,az összes városi ebrendeletet! ami egyben azt is jelenti,hogy : alanyi jogon tarthatsz 1 db kutyát a lakásban ( mindegy,hogy saját ,vagy bérelt)és annak 3 hónapnál nem idősebb kölykeit, valamint közterületen csak és kizárólag nyakörv,és póráz használata kötelező , SZÁJKOSÁR használata NEM ! kivéve, ha a kutya támadó ,harapó szándékú ( veszélyes ),illetve ha erre a városi jegyző irásban kötelezett!!a szájkosár használata tömegközlekedési járműveken kötelező ( kivétel, ha a kutya szállítóketrecben van ( pl: ölebek ).

-- a társasházi törvény kitér arra,hogy mások nyugalmának megzavarása: ez jelenti a kölkek visongatását éppúgy ,ahogyan a kutya ugatását!

de a kutyát le kell nevelni erről,mert egy 50 kg-os bulldog hangja nagyon erős!( így a te feladatod a kutya leszoktatása !!

nekem is nagy kutyám van, a felettünk lakónak pedig pici gyerekei akikből soha nem fogy ki az elem:),és mégsem ugat !

egyszerűen le kell szoktatni róla.

-

tapasztalatom szerint a cigányok félnek a kutyáktól,és talán úgy gondolom,hogy a félelem " szaga " az ami a kutyákat ingerli???!

de rendőrségi úgy ,addig nem lehet belőle,amíg te jól kezeled a dolgokat!

( a családfővel való elbeszélgetés szokott segíteni:)

2012. nov. 7. 11:58
 16/34 anonim ***** válasza:
0%
milyen bulldogod van ami 50kg?
2012. nov. 7. 12:00
 17/34 anonim ***** válasza:
Amerikai bulldog :D Nekem a kicsi apja 62kiló :D a nagybátya meg 65 ^^
2012. nov. 7. 12:01
 18/34 A kérdező kommentje:

Kizárásos alapon amerikai :D

Most kaptam a fülest, hogy egy westie-s gazdira is rászóltak, hogy tegyen rá szájkosarat...

Egyébként nem magamat féltem, sajnos én ilyen környéken nőttem fel, hanem a kutyát. Pár hete vannak itt, de már tiszta kosz a lépcsőház. A liftet elrontották, a falfirkák egyre csak szaporodnak, és a postaládák egy része is fel van feszítve. Nem is tudom igazából, hogy pontosan kik és hányan laknak a házban, mert állandó felfordulás van, átjáróház az egész lépcsőház. Sörös dobozok, csikkek mindenhol. Már többen is panaszkodtak, főleg idősek. De van egy nagyon kedves gondnok nénink, akinek egy goldenje van, majd beszélek vele. Csak itt az a baj, hogy nem lehet ezzel mit kezdeni. Persze, összefoghatnánk, de a lakók félnek, nem is tudom hányan lennénk, akik beszélhetnénk velük.

2012. nov. 7. 12:13
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hülye felvetés de ha a ház összes lakója ki akarja dobni őket akkor nem lehet kérelmezni valamilyen fórumon?
2012. nov. 7. 12:26
 20/34 anonim ***** válasza:
84%

"Lehet hülye felvetés de ha a ház összes lakója ki akarja dobni őket akkor nem lehet kérelmezni valamilyen fórumon?"

Na azt próbálják meg, mindjárt ők lesznek a büdös rásszista madzsarok!

Sajnos cigány ellen nem tehetsz semmit!

2012. nov. 7. 12:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!