Mire számíthatok? A szukát valószinü, hogy a saját apja fedezte!? A többi lent.
A "tenyésztő" menjen a fenébe, te meg keress inkább egy másik szép kölyköt, mert ilyen embert támogatni egy kicsit sem etikus, mert ha látja, hogy így is elviszik a kölykeit, legközelebb is ezt fogja csinálni, ahelyett, hogy ivartalanítaná a szukát.
Normális tenyésztőnél nincs olyan, hogy "van rá gyanú", mert azzal fedezte be a kutyáját, akivel akarta, és csak azzal, és pontosan tudja, mikor és hogyan történt a dolog. Ha nem tudja, kitől vannak a kölykök, akkor akár a szomszéd keverék is lehet az apjuk. Meg hát nem tudhatod, hogy az anya szülei nem testvérek voltak-e, meg hogy hány generáción keresztül csinálta ezt. Ne kockáztass.
Biztos, hogy Tenyésztőtől veszed a kutyát? Nem azért, mert az apja fedezte be (gáz nagyon, de tenyésztőknél is nagyon ritkán előfordulhat), hanem azért, mert marhaságokat beszél.
Kicsivel nagyobb a kockázata a betegségeknek, fontos, hogy legalább a szuka anyja teljesen más vonalú legyen, mint az apja.
nekem nagyon szaporító szaga van az egésznek. Olyan nincs egy Tenyésztőnél, hogy van rá gyanú...........
létezik rokontenyésztés, de itt biztos nem arról van szó!!!
ROKONTENYÉSZTÉS, angolul INBREEDING:
amikor származásilag egymáshoz közel álló (rokon) egyedeket párosítunk. (Közös õsök találhatóak a két kutya pedigréjében.)
A rokontenyésztés alkalmazásának célja, hogy az állomány minél egyöntetûbb legyen, és a pozitív tulajdonságokat rögzítsük. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a pozitív mellett várhatóan a negatív tulajdonságok (pl. örökletes betegségek) is felerõsödhetnek. Fontos a feltételes mód, mert biztosra sohasem vehetjük, hogy mely tulajdonságok (jó vagy rossz) fognak öröklõdni és megjelenni az utódokban. A rokontenyésztés kétélû ’fegyver’, ezért nem mindegy hogy milyen fokú rokoni viszonyban álló egyedeket párosítunk.
Szoros rokontenyésztésnek nevezzük: a szülõk és utódaik, vagy testvérek egymás közötti párosítását.
Például: alomtestvérek között, apakutya - szuka kölyke, anyakutya - kan kölyke, féltestvérek közötti párosítás
előző vagyok, elfelejtettem megkérdezni, lesz a kiskutyának törzskönyve?
Engedélyezték ezt a fedeztetést?
Ha nem akkor kérd vissza a pénzedet, szerintem jogosan és keress egy normális tenyésztőt!
Ha beteg lesz a kutya, 60ezernél sokkal többet bukhatsz rajta.
Én DNS tesztet kérnék, oldja meg.
Vagy észrevehető genetikai deformitása lett a kutyának, ha lett, vagy nem. Lehet, hogy majd másfél évesen egyszerűen összeesik és meghal, mert olyan szívbetegsége lett. Vagy cukorbeteg lesz, vagy vesebeteg, vagy ízületes. Nem tudhatod előre, és ezeknek a nagy részét nem is lehet kivizsgálni, ahhol kb. élve kéne delboncolni a kutyát, hogy kiderüljön, van-e baja.
Legközelebb fizetés előtt kérdezz, sőt, ha te is érzed, hogy valami nem oké, akkor inkább kérdés nélkül hagyd ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!