Valaki elmonaná nekem hogy egy szuka ivartalanítása hogyan zajlik? Elejétől a lábadozás utolsó napjáig? Mire számíthatok?
Én tettem fel valamelyik nap ezt a kérdést.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__3032051-szuka..
Szerintem kutyája válogatja, hogy mennyi idő alatt gyógyul és hogyan viseli mindezt.
Nekem 1 éves volt a szuka kutyám, amikor ivartalanítva lett.
A műtét előtt 3 nappal elvittem vérvételre. A levett vért kielemezték, és megvizsgálták az összetételét, hogy rendben van-e, esetleg van-e gyulladás a szervezetébe.
Másnap felhívtak és azt mondták renden van minden.
A műtét előtti nap, már nem kaphatott enni és éjszakától inni sem. Reggel 9-re vittem. Azt mondták, hogy maga a műtét kb.1óra, de csak akkor adják vissza a kutyát, ha teljesen felébredt. Mert szeretik látni hogyan ébred. (kivették a petefészkeit és a méhét is)
15,00-óra körül telefonáltak, hogy mehetek érte.
17,00-felé értem oda Mikor meglátott a doki, kinyitott egy ajtót és a kutyám a SAJÁT lábán szaladt elém. Tölcsér volt a nyakán, és még benne volt a kanül a mancsába, de ettől eltekintve olyan volt, mintha nem történt volna vele semmi.
Be akart ugrani az autó hátsó ülésére. Itthon kicsit zavarta a gallér, de hamar hozzászokott.
Este már kaphatott egy kevés vizet. (Azt mondta a doki, hogy csak akkor ihat, ha saját maga megy el az edényig. És azt mondta, ne aggódjak akkor sem, ha csak reggel iszik, nem fog kiszáradni, mert kapott infuziót.)
Másnap már teljesen jól volt. A varratszedésig (10 nap) a legnagyobb problémája az volt, hogy pórázon kell sétálnia és nem labdázhat.
Varratszedés után pedig kb. 1 héttel már frizbiztem vele.
Szerencsére azóta sincs baja.
Ja !
3 nap múlva kellett ellenőrzésre menni. Ekkor megnézték hogyan gyógyul a sebe és kapott egy injekciót, amibe gyulladás csökkentő és fájdalom csillapító volt.
(más gyógyszerre nem volt szükség)
Mivel ő lakásban tartott kutya és rendszeresen sétálunk, a varratszedésig kézben vittem le a lépcsőn. És mivel pórázon kellett sétálnia a gallért levettem róla erre az időre.
szerintem varratszedésig mindenképp valami nyugodt helyet keress neki. Igazándiból Én legalább a műtét után, amig nem lesz teljesen magánál, a közelembe tartanám, akár a lakásban is.
Aztán a lábadozásától függően engedném újra szabadon.
Kérdezz rá nyugodtan az állatorvosnál, hogy ő mit ajánl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!