Kutyabarátok! Ha 1 éves gyerekem a parkban végigmászott a kutyaürülékbe, lehet baja?
Ez a kutyától függ, egészséges volt-e teljesen!Sok baktérium, esetleg bélféreg lappanghat egy ilyen csomagban.
Ha bele is "evett" a gyermek, és a következő napokban fájlaja a hasát, menj vele a doktornénihez, kaphat egy kis féreghajtót.
Ha hajlandó a kicsi a fokhagymát megenni, azt adj neki este, egy gerezdet bekeverhetsz mézbe, és etesd meg vele, kiváló féregölő, fertőtlenítő, valószínűleg másra nem lesz szükség (ettől éjjel kicsit fájhat a pocak, de kiűz mindent belőle)
Na aggódj azért túlságosan, ez minden babával előfordul!
Ha letisztogattad, akkor nem lesz gond, a ruháját áztasd fertőtlenítőbe, vagy ha nagyon olyan, dobd ki.
Azért bepánikolni nem kell!
Én gyerekkoromban a nyúlbogyót ettem előszeretettel nagymamámnál és makk egészséges vagyok.
Persze, ha netán férges állat ürüléke volt és a gyerek a kezével is hozzáért, majd a szájához, akkor elvileg fertőződhetett, de ha csak simán belemászott és csak a ruhája, cipője lett olyan, akkor semmi okod aggódni.
azért a kutyaszar nem "kosz", hogy egy egy éves azzal erősítse az immunrendszerét...
szerintem a helyzethez mérten a legjobban jártál el, a ruháját én a helyedben nagyobb hőfokon mosnám ki, de gondolom amúgy is kivasalod, az azért elég lesz neki. és ha egy-két héten belül betegeskedni kezdene, akkor ezt az esetet érdemes elmondani a dokinak. coli fertőzés, férgesség simán elkapható ürülékből.
Csatlakozom, nagy baja nem lehet. Persze ott hevert a kaksi egy ideje így különböző bacik rákerülhettek, ha lázas...stb. akkor doki- bár ez egyértelmű, amúgy én azért egy féreghajtót íratnék neki. Kicsi babáknál veszélyes lehet a féreg. Mást nem nagyon hiszem h összeszedhetne.
És javaslom a zselés fertőtlenítőt a táskádba, nagyon hasznos, nálam mindig van, víz nélkül használható, DM-ben lehet kapni pl.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!