A fogváltásnál kell valami segítség?
A kiskutyám most kezdte el a fogváltást, és már egy fogat láttam kiesni(nem tudom hogy mennyi ishetett idáig ki)
És most ahogy nézem, húzogatja a szájaszélét. Ez lehet a fogváltás miatt?
Illetve, it kell segítség neki(állatorvosra gondolok) vagy majd magától szépen kiperegnek?
köszönöm a válaszokat!
Arról, hogy győződjek meg, hogy kiesett-e minden foga? mert hát nekem ő az első kutyám, és igazából azt se nagyon tudom, hogy kb mikor kezdi el, és mikor hagyja abba a fogváltást.
Rágcsálnivaló mindig van előtte, ezzel nincsen baj. Csak pl ha kiesik egy foga, azalatt már ottvan a maradandó foga(mármint már kilátszik) vagy csak később nő ki, úgy mint a gyerekeknél, hogy legalább 1-2 hétig vagy tovább foghíjasak? illetve hogyan tudom megkülönböztetni a maradandót a tejfogtól?
Az én kutyámnak még 7 hónaposan volt tejfoga. Viszont magától kiesett mind. Az ismerősöm 1 éves kutyájának a doki húzta ki, mert ő vette észre, hogy 3 tejfoga ott maradt, viszont már kint van neki a maradandó.
Szóval nem kell megijedni, ha 5 hónaposan nincs kint mind...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!