Havanese kutyám szőre kifésülés után kb 1 órával már olyan mintha nem is lett volna napok óta kifésülve, mit csináljak?
1-2 naponta fésülöm a havanese-m szőrét amúgy 1,5 éves és eddig egyszer volt nyírva(nyáron) , de mindig olyan mintha tényleg nem lenne normálisan kifésülve,pedig mindig rendesen kifésülöm, meg elég hamar gubancolódik a szőre ha 3-4 napig nem fésülöm csupa gubanc az egész kutya..
(amúgy panelban lakuk)
ha megvan fürdetve utána 1 hétig nagyon szép a szőre,de utána megint kezdődik az,hogy kifésülöm és 1 óra múlva már nyomát se látni..
kellene rá vmi speciális balzsam vagy vmi szőr ápoló??
Szerintem mindenképp jó lenne valamilyen kozmetikummal is ápolni a szőrét, az sokat segítene, hogy ne filcesedjen ilyen gyorsan.
Én azt tanácsolom, hogy őket keresd fel, a legjobb lenne kutyástul, és ők tuti, hogy tudnak ajánlani valami klassz szőrápolót: [link]
Havanesem van, az én kutyámmal is ez a helyzet ha pár napig nem fésülöm úgy néz ki mint teljesen elhanyagolt utcai kutya lenne :D
Én azt szoktam csinálni,hogy séta után átfésülöm mindig , na nem alaposan csak úgy gyorsan (5perc) és kb. heti egyszer van alapos fésülés, így mindig nagyon szépen néz ki a bundája.
elsőnek: hát jó termékek ,de nagyon drágák, nekem nincs 5-6 ezer ft-om 250-300 ml samponra!
2.nak : hát lehet az lesz,hogy akkor séták után fésülés,a másik havanese-ünkkel(aki már nincs köztünk) vele sose volt gond,3 naponta egy alapos fésülés és mindig nagyon szép volt a bundája,de a mostani havanese-ünknek nem ilyen sajnos :S
köszi a választ mindkettőtöknek :)
nem akarjuk télre levágni neki azért is hagytuk hosszúra, de tavasztól őszig rövid a szőre,csak most úgy jött ki a nyírás,hogy júniusba vittük el így egész nyáron rövid volt neki :)
én úgy tudtam,hogy jó az a kefe ami van nekünk, tükrös kefénk van,mert bichonokra azt ajánlották van egy bichon frise-ünk is neki sincs baj a kefével,szóval lehet,hogy más a szőrre mint az előtte lévő havanese-nek, hát minden nap kifésüljük mást nem tudunk tenni :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!