Máltai vagy yorki? Melyiket válasszam?

Megvédeném a yorkit (legalábbis az enyémet:D)!
Hidd el, ha normális, tenyésztőtől vett yorkid van, az...szuper!!:DD
Az én kutyám annyira édes, játékos, nagyon nehéz őt lefárasztani.:) Igaz ma nagyon sokat aludt mert rossz idő van, ilyenkor annyira azért nem vonzza a játék.:)
Jó az étvágya, nincs vele sok gond. Igaz a szőrét ápolni kell, de megér annyit, nekem elhiheted!
Én már nem is tudnék a kis yorkim nélkül élni!!! :)

A máltai állítólag nyugodtabb alapból, mint a yorki. A yorki terrier lévén izgágább általában. Nekem yorkim van, de nincs vele semmi gond. Reggel 7-du.2-ig el van nyugodtan, míg nem vagyunk itthon. Most vannak kiskutyái, eladók 2 hét múlva. Én sem tenyésztőtől vettem, de láttam apját-anyját szép és nyugis volt mindkettő. Persze a vásárban én sem vennék! "Nézd meg az anyját,vedd meg a kölykét!" Nálam a szukát bárki megsimogathatja, nem idegbeteg és nem támad. Ez szokott gond lenni a yorkiknál.
Az is fontos, hogy ne játékszernek, hanem kutyának tekintsük bármilyen picike. Fegyelmezni kell kiskorától pont annyira mint pl. egy németjuhászt. Lábhoz, ott marad,ül, fekszik, bukfenc...ezeket tudja a miénk.
Ha tudok segíteni valamiben, kérdezz nyugodtan!

"Azt tartják róla, hogy az összes kistermetű kutya közül a legkedvesebb és legkellemesebb modorú, mindemellett nagyon játékos is."
Forrás: [link]

"Most vannak kiskutyái, eladók 2 hét múlva"
Hál istennek... Az indexes yorkie fórumon is mindenki szaporítja a kutyáját, tök mindegy hogy 6 kilós "yorkie" lett belőle, vagy patellás, de már megműtötték, vagy nincs törzskönyve, vagy csomgatartóból vették, szűrések, tenyészszemle sehol. Ez valami yorkie gazdi betegség lehet...:S Olvasgatom a máltai, havanese, bolognese fórumot is, de csak a yorkie gazdik csinálják ezt. Komolyan, hihetetlen.

Szia!Hát nekem 10 hetes palota pincsim van...imádom:)
de szerintem is,inkább Máltai ő sokkal cukibb...jó kutyázást:)

Nekem a yorki tűnik sokkal cukibbnak!
Vagyis kinek a pap, kinek a papné...:D
Azért tetszenek a yorkik, mert energikusabbak, lehet velük hihetetlen sokat játszani, okosak, vidámak és imádják megnevettetni a gazdit!:) Szeretik a többi kutyust is, legalábbis az enyém hamar megkedveltette magát a másik 2 kutyámmal és ő is nagyon szereti a társait.:)
Ha tk.-s yorkit veszel, tutira nem fogod megbánni mert igazi kis bohócok!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!