Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Máltai vagy yorki? Melyiket...

Máltai vagy yorki? Melyiket válasszam?

Figyelt kérdés
Mindkét kutya nagyon tetszik, de sajnos csak egy kutyám lehet és nem tudok dönteni. Mik a tapasztalatok? Melyik tanítható könnyebben, melyik a szófogadóbb és a ragaszkodóbb? Melyik bírja ki hosszabb ideig egyedül? (amíg suliba vagyok). Sokat olvastam a fajtájukról de inkább érdekelnének tapasztalatok. Előre is köszönöm! :)
2009. aug. 10. 16:53
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
83%
egyiket sem venném meg. agár és uszkár párti vagyok.
2009. aug. 10. 16:57
 2/24 anonim ***** válasza:
46%
nekem máltaim van :D
2009. aug. 10. 17:08
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a máltait, de csakis megbízható tenyésztőtől! Én kistestű kutya párti vagyok, így nagyon utánanéztem a legtöbb fajtának, kiállításokra járok, fórumokon nézelődöm, és a fórumokon egyre több máltainak, yorkinak eladott keveréket látok. Rengeteg köztük a beteg, ideggyenge egyed. Ezt ki tudod küszöbölni ha normális tenyésztőtől veszel, törzskönyves kutyát. Drágább mint egy szaporítótól vett, de legalább a különbözetet nem a dokinál hagyod, és biztos hogy fajtatiszta, jó idegrendszerű kutyust kapsz. Nekem a máltai sokkal jobban tetszik, külsőleg belsőleg, és nincs belőle annyi mint a yorkiból. A yorkie iszonyatosan divatkutya lett, minden második embernek az van.
2009. aug. 10. 17:11
 4/24 A kérdező kommentje:
Én nem "kiskutya" párti vagyok csak sajnos panellakásban élünk így egy nagytestű kutyát nem hozhatok ide. És ez a két kutya nyerte el a tetszésemet:) Természetesen mindenképpen tenyésztőtől veszek ebbe a hibába én se szeretnék beleesni, ismerősöm már járt így sajnos:( kifogott egy idegbeteg kutyust ami csak később jött ki rajta:S Köszönöm szépen az eddigi válaszokat:) jöhet még!
2009. aug. 10. 17:18
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Rendben, én csak írtam mellékesen hogy mivel a kistestű kutyákat szeretem (persze a nagyokat is nagyon), ezért nagyon utánajártam a témának, mert érdekel. Nekem havanesem van, kettő, de szeretnék egyszer máltait is.
2009. aug. 10. 17:31
 6/24 A kérdező kommentje:
ja, persze:) oké.. én is csak úgy írtam h nem mindenképpen kistestű kutya kell:) igazándiból az összes kutyát imádom:) az havannesről is sokat olvastam elragadó egy kiskutya az biztos:) ismerősömnek is van és imádnivalóak:) csak sajnos arról meg olyat olvastam h nagyon emberfüggő, szóval ezt úgy értem h nem nagyon bírja ha magára hagyják így azoknak nem ajánlatos mint pl én akik iskolába járnak:(
2009. aug. 10. 17:53
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
Én is az összes kutyafajtát imádom, bár nekünk kertes házunk van, de mégis kistestűt válaszottam, mert egyszerűen hozzám ők állnak közel:) A havanese valóban nagyon emberközpontú, de mivel a mieink ketten vanak, így elvannak itthon ha mi elmegyünk. Bár nagyon max 4-5 órát szoktak itthon lenni egyedül, mert négyen vagyunk a családban, és valaki mindig itthon van.
2009. aug. 10. 17:59
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem máltai,mert yorkiból már elég sok van,nem is nő olyan nagyra(mármint ha pont azt szereted,ha pici,akkor yorkit),máltaiból meg alig látsz egy kettőt...de szerintem mindegyik nagyon cuki!!
2009. aug. 10. 23:10
 9/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Igazándiból nekem nem az a lényeg, hogy hogy néznek ki ill. milyen sokan tartják őket, hanem a természetük és a viselkedésük. Esetleg valaki? Aki mind2őt tart/tartott, tapasztalatok?

2009. aug. 10. 23:49
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

MÁLTAI!!!

A yorkit tönkreteszi a divathajhászás, a máltai szerintem még jobb állapotban van bár ő is divatos. Sok szőrápolás kell mert fehér:)

2009. aug. 12. 17:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!