Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan kell egy kis kutyát...

Hogyan kell egy kis kutyát megnevelni?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt olvasom h következetesen kell egy kutyust nevelni. én 3 hónap múlva kapok egy kis yorkit és kíváncsi lennék arra h hogyan neveljem. nem szeretném ha hisztis meg makacs lenne. hogyan lehet őket "megbüntetni" ha rosszat csináltak, úgy h a kutyus ne sértődjön meg?
2009. aug. 10. 15:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%
úgy hogy EGYSZER, mikor rosszat csinál, üss az orrára, vagy csípd meg a fülét. és közben hangosan, határozottan mondod hogy "nem". Amikor meg pld odajön hozzád, ha hívod, adj neki jutalomfalatot.
2009. aug. 10. 15:18
 2/11 A kérdező kommentje:
és tényleg annyira makacs fajta vagy ez egyénfüggő, mert nekem van egy ismerősöm akinek yorkija van és az a kutyus egyáltalán nem önfejű, nagyon okos és szófogadó.
2009. aug. 10. 15:20
 3/11 A kérdező kommentje:
még annyi h fajtatiszta a kutyus mert a szülei is azok de nincsenek törzskönyveztetve, van valamiféle orvosi szűrés vagy nem tudom hogy mi ami kiderítené hogy fajtatiszta e és kaphat e törzskönyvet? csak a dns tesztel lehet ezt kiszűrni?
2009. aug. 10. 15:25
 4/11 anonim ***** válasza:
70%
minden kutyának más a személyisége, meg a lelke. mondjuk 1 bizonyos jellem azért jár a fajjal. De én nem ismerem yorkit.
2009. aug. 10. 15:27
 5/11 anonim ***** válasza:
70%
az állatorvos látásból meg tudja saccolni, hogy fajtiszta e. De nem mindig. léteznek ügyes tenyésztők, akik tudnak így "hamisítani"
2009. aug. 10. 15:28
 6/11 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem ezt a kérdést nem lehet pár mondatban megválaszolni. Olvass szakirodalmat, kérj tanácsot kiképzőktől, és alakíts ki egy módszert. Legyél következetes, és az egész család ugyanúgy nevelje, ez nagyon fontos. Ami még szerintem alapelv, hogy ha jó dolgot csinál, azt mindig erősítsd meg dícsérettel, ami lehet simogatás, játék, jutalomfalat, bármi, aminek a kutyus örül. Így egyre többször fog jól viselkedni. A büntetésnek én nem vagyok a híve, szerintem egy hangos szó, vagy az, hogy pár percig nem foglalkozol a kutyával, elég lehet. Néha szükség lehet egy kis nyakbőr-rázásra is. De minden kutya egyéniség, szóval ez majd akkor derül ki, ha megérkezett a kis jövevény.
2009. aug. 10. 15:33
 7/11 A kérdező kommentje:
macska és yorki nevelését mennyire lehet összehasonlítani? nekem 3 macskám van és őket könnyű volt szobatisztaságra meg alap dolgokra megtanítani Pl. nem mehet fel az asztalra, nem feküdhet a mosdókagylóban :)
2009. aug. 10. 15:41
 8/11 anonim ***** válasza:
70%

Macska és yorki? Ég és föld...

Olvass kutyás könyveket!

2009. aug. 10. 15:44
 9/11 A kérdező kommentje:
köszi! csak kíváncsi voltam!
2009. aug. 10. 15:47
 10/11 anonim ***** válasza:

első válaszoló akkora idiótaságot mondott. Szerinted ha megütsz egy kutyát attól agresszívabb lesz és még félni is fog tőled. A mésik meg ha ütöd akkor a seggére nehogy az órrára. Ezzel azt éred el hogy a szaglása nem lesz elég jó. inkább olvass utána minthogy ilyen baromságot írjál!!!!!!!!

Ezt nagyon ajánlomv hogy olvasd el. [link]

Jó sok oldal, de nagyon hasznos!!! Az egyik legjobb kutyanevelési módszer. 3 hónap alatt bőven lesz rá időd elolvasni. Jó kutyázást!

2009. aug. 13. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!