Felnőtt kutyát hogy lehetne megnevelni? (2 éves, többi lent)
Én nem vagyok a klikker híve, az még okos kutyáknál is elég lassú... Én úgy értem el, és dolgozom most is a kutyámon, hogy egyszerűen főnökként viselkedem. Ha olyasmit csinál, ami rossz, megszidom, esetenként rákiáltok, volt, hogy rákoppintottam az orrára, mikor pofátlankodott mondjuk ebédnél, és most (kilenc hónapos) már egészen normális, bár az is igaz, hogy csak a családdal. Keverék, és van benne valami keményebb fajta, mert bár volt másik kutyákkal, nem szereti az idegen kutyákat/macskákat, erről nem fogom tudni leszoktatni. Viszont rám is ugrált egy időben, csupa mocsok lettem tőle, még most is csinálja néha, de én azt csináltam, hogy mikor rám akart ugrani, akkor elléptem - ő meg nyekkent egyet, mikor elesett, mert ugyebár arra számított, hogy megtámaszkodhat rajtam, plusz ilyenkor elkaptam, és a szemébe nézve alaposan megszidtam, nem engedtem el, amíg nem láttam rajta, hogy rám figyel. Most már elég egyszer mondanom, hogy NEM, mikor meglátom, hogy rohan felém - már nem vetődik rám különösebben.
Én azt mondom, hogy viselkedj főnökként. Fektesd le a szabályokat, amiket tarts is be: egyél te először, és csak utána kapjon ő kaját; te menj ki és be először az ajtókon; ha nincs kedved foglalkozni vele, vagy idegesítően próbálja magára felhívni a figyelmet és pofátlankodik, akkor fordulj el... szóval legyél te az, aki diktálja a tempót, ne ő. Szigorúnak és következetesnek kell lenni. Az én kutyám sem tökéletes, ahogy én sem, de én ezt az egy egyszerű szabályt követtem, és ahhoz képest, hogy semmi segítségem nem volt kutyanevelésileg, egész jó úton haladok. Neked is sok sikert hozzá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!