Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Panelben miért tartanak...

Panelben miért tartanak nagytestű kutyát?

Figyelt kérdés
Persze értem az állatszeretetet,én is kutyaimádó vagyok. De a napokban láttam, hogy egy illető agarat tart a panellakásában. És persze vannak egyéb nagytestű kutyák is ilyen fajta lakásban. Miért nem tartanak kisebb mozgásigényű kutyust? Ez a kutyáknak nem jó!!!!!!!
2009. aug. 9. 20:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
80%
Még annyit hozzátennék, hogy igen, délben is hazajövök ebédszünetben, ha nincs otthon senki. De mielőtt kutyát hoztunk átbeszéltük, hogy hogyan tudnánk ezt megoldani és csak utána döntöttünk. Egyébként pedig a nagytestü kutya ha nincs délben levíve, akkor kibirja délutánig, a kisebb testű kutyus kevésbé.
2009. aug. 9. 20:49
 12/20 anonim ***** válasza:
65%

Én a nagytestű kutyáimat kertes házban tartom, de az egyik kutyámnak van alomtestvére lakásban.

Szoktam mondani, hogy jobb dolga van a kutyának, mint aza anyémnek, mert az enyém naponta csak egyszer megy sétálni, a lakásban lakó pedig háromszor. A gazdája otthon dolgozik (programozó).

A nagytestű kutyák mozgásigénye más mint a kicsiké. A kicsik flyton mozognak (ezér is nincs kicsi kutyám), a nagytestűek a nap nagyrészét átalusszák. 1-2 óra alatt kiszaladják magukat és utána csak fekszenek. Az enyémek is a kertben.

Ezért nem hiszem, hogy ilyen általánosan ítéletet lehetne mondani a kutyatartókról. Lehet egy nagytestű kutyának is tökéletes dolga lakásban és lehet szörnyű egy kistestűnek is kertes házban.

2009. aug. 9. 21:19
 13/20 anonim ***** válasza:
9%

úú e tudtam,h leszavznak..kutyaszeretet???nekik az a kutyaszeretet ha kutya bent döglik a 9.en az50ven fokos melegben és este egyszer leviszik..ne röhögtessetek már..tartsanak halat..szomszédban is husky van..40fokban..pff.

állatkínzás..egy kutyának levegőre térre van szüksége..szavazzatok le..mondom én,h fáj beismerni

2009. aug. 9. 21:25
 14/20 A kérdező kommentje:
40 fokra az lesz a válasz, hogy van klíma:). Mindegy is az a probléma, hogy olyanok háborodnak fel ezen a kérdésen, akik tényleg megtesznek a kutyájukért mindent. De nagyon sokan nem. a környezetemben látom ezt, azért merem állítani.(sajnos)
2009. aug. 9. 21:32
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

:D hát, a legtöbb ember, aki ide ír, szereti a kutyáját. A mai fiatalságban is azt látom,hogy törődnek a kutyájukkal, függetlenül attól,hogy panelosak-e vagy kertesek.

Nos, én is ilyen vagyok, nekem a kutya az első, hiába kertes,mint már írtam, kétnaponta viszem sétálni. Ha panelos lenne, többször. És igen, általában az emberek kajaszünetben is hazamennek a kutyájukhoz :) Vagy megkérik a szomszédot,hogy vigye le(vagy megoldják). Különben nem is vennének kutyát. Viszont ezt nem lehet sajnos mindenkiről elmondani...sajnos. Bár én még ilyennel nem találkoztam, ugyanis akikkel érintkezek szintén megrögzött kutyabolond :D

Sajnálom, hogyha ilyen tapasztalataid vannak, de a kutyájukat még jobban sajnálom :(

De hogyha a napi 3-4x-i sétát nem biztosítják a kutyájuknak a panelosok, szerintem akkor mindegy, hogy kis-közepes-vagy nagy kutyájuk van, mindegyiknek egyformán rossz.

2009. aug. 10. 08:53
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
nekem PitBullom van, reggel 6kor elmegyünk vele 1órára sétálni az erdőbe vagy a környéken szaladgálhat szaglászhat amit csak akar,reggel még nem olyan aktív,ezután felmegyünk és délig alszik,mikor fel kell játszunk a lakásban sokféle dolgot,1óra fél 2 körül elmegyünk és labdázunk vele,futunk vele úgy 2óra hosszát teljesen meghal alig bír hazajönni,ilyenkor eszik és iszik és ismét ledöglik este 7ig!!! 7kor elvisszük kutyás társaságba ahol nagyokat szaladgálnak,bírkózik,játszik ez 2,5órás hadművelet ahol megint ájulásig fárasztaj le magát azután hazamegyünk fennt még azért van egy kis ereje és játszunk mi is vele aztán leülünk tvni vagy csak hozzánk bújik és elalszik reggelig!!! és reggel kezdődik minden előről,de ugye vannak napok mikro sokkal többet van fenn és nem alszik ezek azok napok mikro kirándulunk,pecázunk,strandolunk stb.. mikor egésznap csak játszik a szabadban!!! tehát mi a párommal napi szinten úgy 6órát töltünk a szabadban intenzív mozgással!!! lakásban is sokat foglalkozunk vele tehát ennek a szegény kutyának a gazdijával eltöltött napi 15 óra biztos nagyon rossz lehet!!! hogy gondolod??? rossz neki a lakásban??? a kutyát le kell fárasztani,lehet az bármekkora kutya is yorkitól a bernáthegyiig és ezt nem a lakásban teszed meg!!! egy olyan kutya aki panelba lakik sokkal több tőrődést kap,szinte egész nap a gazdájával lehet,akarva akaratlanul is belebotlik és akkro megy egy ksi simi,egy ksi játék,nálunk panelosoknál nincsolyan h szakad az eső,minusz 30fok van kinn,vagy plusz 40fokos hőség!!! mi mindig megyünk a kutyánkkal,míg amelyik kertbe van tuti nem megy napi szinten enniyt,nem lép kontaktusba ennyiszer a gazdijával és a gazdija nem fogja elvinni minusz 30 fokba 2 órát sétálni!!! sokkal komolyabb a kötődése a panelos kutyának a gazdijához,teljesen más a kapcsolatuk,ezek a kutyák azt lesik mikor járhatnak a kedvünkbe!!! na szia!!!
2009. aug. 10. 14:17
 17/20 anonim ***** válasza:
80%

Azt mindenki elfelejti,h sokszor olyanok tartanak kistestű kutyát, akik lusták mozogni (az ebükkel). Azonban ezeknek a kutyáknak is elég nagy mozgásigényük van. Amit a legtöbbször nem elégítenek ki. Így ezek a kutyák elég agresszívek (sokszor a gazdájuk is). No, meg a szocializációjuk is nulla, mind emberekkel, mind fajtatársaikkal szemben.

40fok lakásban?? Még klima nélkül sincs annyi benn!! Sőt, hüvösebb van több fokkal, mint kinn a kertben.

Egyébként a lakáskutyák sokkal több foglalkozásban részesülnek, mint kerti társaik. Sőt, több szeretetet, dögönyözést is. Ráadásul egy ilyen ebnek a könnyebb együttélés miatt általában a kiképzésével is jóval többet foglalkoznak.

Ja, és azt se felejtsük el,h a kerti kutyát szinte semmilyen inger nem éri, pláne ha sétálni sem viszik. És ugye még mindig nagy divat a kennel tartás és a láncon-kutya módszer.

2009. aug. 10. 14:33
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Az én véleményem az, hogy nincs kerti kutya=rossz neki, benti kutya= jó neki. Szerintem olyan van, hogy jó gazda és rossz gazda. Aki jó gazda, annak tök mindegy hogy hol lakik a kutyája. Ha kint, akkor sem a tv előtt döglik kutyasétáltatás helyett, mondván, hogy ott a nagy kert, fusson, hanem ugyanúgy viszi... Aki jó gazda, annak a kinti kutyával is ugyanolyan csodálatos kapcsolata van. Aki pedig rossz gazda és tojik a kutyájára, annak mindegy, hogy az egész nap mellette lehet mert bent lakik és építheti a mégcsodálatosabb kapcsolatukat. Mert a jó kapcsolat, és minden más amit a benti léthez írnak, nem attól van, hogy egész nap bent van a kutya velünk a házban. Tehát egy minőségi, de mondjuk nagyon rövid együttlét kint sokkal többet számít, mint az, hogy egésznap élnek egymás mellett bent... Én kutyáim a kertben vannak, sétálnak, jólneveltek stb. Boldogak, semmiben sem kevesebbek mint a benti kutyák. Aki jó gazda annak mindegy hol a kutyája. Én mindig kint fogom tartani őket, persze a jó gazdához az is hozzá tartozik hogy megválasztja a fajtát. Tehát nem rövidszőrű agaram van kint...
2009. aug. 12. 11:49
 19/20 anonim ***** válasza:

Így van,ahogy az utolsó válaszoló írta!!

Csak is gazdától függ.

Én kutyabolond vagyok. Egy német-skót juhász keverékem van,panelban lakom.

Oda vagyok érte,meg vissza. Ő is szeret,és nekem csak ez számít! Ugyanolyan egészséges,kiegyensúlyozott,mint a többi normális kutya! :))

Úgyhogy NE ÁLTALÁNOSÍTS! -.-

2011. ápr. 26. 17:22
 20/20 anonim ***** válasza:

első válaszoló: nagy testű kutyám van panelben,imádjuk egymást,semmi baja sincsen,szereti a panelt is. de biztos nagyon gonosz vagyok. :)

Neked meg fáj beismerned,hogy írtó nagy baromságot mondtál. ; )

2011. ápr. 26. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!