Panelben miért tartanak nagytestű kutyát?
Én a nagytestű kutyáimat kertes házban tartom, de az egyik kutyámnak van alomtestvére lakásban.
Szoktam mondani, hogy jobb dolga van a kutyának, mint aza anyémnek, mert az enyém naponta csak egyszer megy sétálni, a lakásban lakó pedig háromszor. A gazdája otthon dolgozik (programozó).
A nagytestű kutyák mozgásigénye más mint a kicsiké. A kicsik flyton mozognak (ezér is nincs kicsi kutyám), a nagytestűek a nap nagyrészét átalusszák. 1-2 óra alatt kiszaladják magukat és utána csak fekszenek. Az enyémek is a kertben.
Ezért nem hiszem, hogy ilyen általánosan ítéletet lehetne mondani a kutyatartókról. Lehet egy nagytestű kutyának is tökéletes dolga lakásban és lehet szörnyű egy kistestűnek is kertes házban.
úú e tudtam,h leszavznak..kutyaszeretet???nekik az a kutyaszeretet ha kutya bent döglik a 9.en az50ven fokos melegben és este egyszer leviszik..ne röhögtessetek már..tartsanak halat..szomszédban is husky van..40fokban..pff.
állatkínzás..egy kutyának levegőre térre van szüksége..szavazzatok le..mondom én,h fáj beismerni
:D hát, a legtöbb ember, aki ide ír, szereti a kutyáját. A mai fiatalságban is azt látom,hogy törődnek a kutyájukkal, függetlenül attól,hogy panelosak-e vagy kertesek.
Nos, én is ilyen vagyok, nekem a kutya az első, hiába kertes,mint már írtam, kétnaponta viszem sétálni. Ha panelos lenne, többször. És igen, általában az emberek kajaszünetben is hazamennek a kutyájukhoz :) Vagy megkérik a szomszédot,hogy vigye le(vagy megoldják). Különben nem is vennének kutyát. Viszont ezt nem lehet sajnos mindenkiről elmondani...sajnos. Bár én még ilyennel nem találkoztam, ugyanis akikkel érintkezek szintén megrögzött kutyabolond :D
Sajnálom, hogyha ilyen tapasztalataid vannak, de a kutyájukat még jobban sajnálom :(
De hogyha a napi 3-4x-i sétát nem biztosítják a kutyájuknak a panelosok, szerintem akkor mindegy, hogy kis-közepes-vagy nagy kutyájuk van, mindegyiknek egyformán rossz.
Azt mindenki elfelejti,h sokszor olyanok tartanak kistestű kutyát, akik lusták mozogni (az ebükkel). Azonban ezeknek a kutyáknak is elég nagy mozgásigényük van. Amit a legtöbbször nem elégítenek ki. Így ezek a kutyák elég agresszívek (sokszor a gazdájuk is). No, meg a szocializációjuk is nulla, mind emberekkel, mind fajtatársaikkal szemben.
40fok lakásban?? Még klima nélkül sincs annyi benn!! Sőt, hüvösebb van több fokkal, mint kinn a kertben.
Egyébként a lakáskutyák sokkal több foglalkozásban részesülnek, mint kerti társaik. Sőt, több szeretetet, dögönyözést is. Ráadásul egy ilyen ebnek a könnyebb együttélés miatt általában a kiképzésével is jóval többet foglalkoznak.
Ja, és azt se felejtsük el,h a kerti kutyát szinte semmilyen inger nem éri, pláne ha sétálni sem viszik. És ugye még mindig nagy divat a kennel tartás és a láncon-kutya módszer.
Így van,ahogy az utolsó válaszoló írta!!
Csak is gazdától függ.
Én kutyabolond vagyok. Egy német-skót juhász keverékem van,panelban lakom.
Oda vagyok érte,meg vissza. Ő is szeret,és nekem csak ez számít! Ugyanolyan egészséges,kiegyensúlyozott,mint a többi normális kutya! :))
Úgyhogy NE ÁLTALÁNOSÍTS! -.-
első válaszoló: nagy testű kutyám van panelben,imádjuk egymást,semmi baja sincsen,szereti a panelt is. de biztos nagyon gonosz vagyok. :)
Neked meg fáj beismerned,hogy írtó nagy baromságot mondtál. ; )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!