Panelben miért tartanak nagytestű kutyát?
Figyelt kérdés
Persze értem az állatszeretetet,én is kutyaimádó vagyok. De a napokban láttam, hogy egy illető agarat tart a panellakásában. És persze vannak egyéb nagytestű kutyák is ilyen fajta lakásban. Miért nem tartanak kisebb mozgásigényű kutyust? Ez a kutyáknak nem jó!!!!!!!2009. aug. 9. 20:25
1/20 anonim válasza:
mert gonoszak s nem nézik mi a jó a kutyának.csak a maga érdekeit tartja szem előtt..jöhettek leszavazni nagy testű panelesek,de ez így igaz még ha fáj beismerni is...
2/20 anonim válasza:
Nem értem az össszefüggést a mozgásigényt illetően.... A kisebb kutyáknak sokkal nagyobb a mozgásigényük, mint a nagyobb testűeknek. A mozgásigényt egyébként sem a lakásban kell megoldani, hanem sétakor. Nekem volt panelban rotim is és pici ölebem is. Mig a roti nyugodtan feküdt, a kicsi állandóan le fel rohangált a bútorokon.
3/20 anonim válasza:
nekm is nagy testü kutyám van panelben.eg németjuhász,és nagyon jol érzi magát,sokat lennt vn ,alaklmanként 2-3 orát lennt van.igy nincs aj vele.de mondjuk agarat én sem tartanék,teljesen más a mozgásigénye
4/20 anonim válasza:
Már megbocsásss, de szerintem a kínzás egy rövid szőrű agarat kertben tartani. Attól, hogy egy kutyának nagy kertje van, attól még nem mozog többet, mint egy lakáskutya, sőt, míg a lakásban élő kutyákat napi rendszerességgel sétáltatják, addig a kertben lévő kutyákat egyáltalán nem, hiszen "van nagy kertje, rohangáljon". Az én kutyám is kertben van, de egyáltalán nem mozog napközben, fekszik az ajtó előtt, egy lakásban sem mozogna kevesebbet. Este meg ott a séta, ahol mozog, de a lakásban élő kutyák ugyanennyit mozognak.
5/20 A kérdező kommentje:
Mondjatok akkor 1 érvet ,ami a panelben tartott kutyák érdekében szól!
2009. aug. 9. 20:38
6/20 anonim válasza:
Egyetértek az előttem szólókkal. Pl egy ír farkas jóval kevesebbet mozog,mint egy csivava. Akkor beszélhetünk kínzásról,ha a gazdi a nagytestű, mondjuk pont agarát elhanyagolja,és napi 1-2x viszi csak le, akkor sem sok időre.
7/20 anonim válasza:
20:41 vok
hát,velük mintha egy kicsit többet foglalkoznának séta szempontjából. Igz, nekem kerti cirkálóm van, kétnaponta 1x viszem el sétálni, olyan 1,5-2 órára. Egy panelos úgy napi 3-4x viszi le, és olyan fél,1 órákra :)
8/20 anonim válasza:
Itt van pár érv. A lakásban tartott kutyák szinte egész nap a gazdájuk közelében lehetnek, míg a kerti kutyák csak akkor ha kint vannak velük. Nem fáznak a kertben, hanem a fűtött lakásban melegedhetnek télen. Sokkal többször játszanak velük, mivelhogy szem előtt vannak és többször eszükbe jut a gazdiknak, hogy megsimogassák, eldobják a labdáját.
9/20 A kérdező kommentje:
Persze, munkából is hazaszalad kutyát sétáltatni.
2009. aug. 9. 20:44
10/20 anonim válasza:
Mondok egy érvet. A kutyaszeretet. Nem mindenkinek adatik meg a kertes ház és mert panelban lakom, azért nem szeretnék lemondani a kutyatartásról. Sőt a lakásban tartott kutyák talán még jobban kötódnek a családhoz, hiszen együtt élnek. Akárhol van a kutya, a foglalkozás, a gondozás a fontos. Ha én háromszor leviszem és nemcsak két percre, elviszem magammal kirándulni, bicajozni, akkor ugyan miért rossz a kutyámnak a panelban. Sokkal jobban sajnálom azokat a kertben tartott kutyákat, akik télen is kint vannak, remegnek a hidegtől, vagy azokról már nem is beszélek, akik láncon élik le az életüket a szép nagy kertes házban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!